NB I: Százszázalékos a Fehérvár és a Mezőkövesd, pont nélkül a Honvéd

2019. augusztus. 17., 23:25   |    

NB I: Százszázalékos a Fehérvár és a Mezőkövesd, pont nélkül a Honvéd

Ismét veszített a Honvéd, szombaton a Kisvárda győzött Budapesten 3-1-re. A Paks szintén a fővárosban lopott pontot az Újpesttől. A DVTK már az első percben betalált Fehérváron, amire 5 góllal válaszoltak a hazaiak.

OTP Bank Liga, 3. forduló:

Újpest FC–Paksi FC 1–1 (0–0)
Illovszky Rudolf Stadion, v.: Solymosi
gólszerzők: Sankovic (68.), illetve Könyves (57.)
sárga lap: Balázs B. (44.), illetve Papp K. (29.), Balogh B. (92.)

Újpest: Pajovic – Pauljevic, Ristevski, Litauszki (Burekovic, 37.), Balázs B. (Bjarnason, 77.) – Sankovic, Onovo – Simon K., Rácz (Kovács, 62.), Zsótér – Nwobodo
Paksi FC: Holczer – Osváth, Lenzsér, Fejes, Szabó J. – Papp K., Bartha (Kővári, 74.), Balogh B., Remili (Könyves, 56.) – Hahn (Windecker, 82.), Böde

Az Újpest legutóbb 2–1-re nyert Diósgyőrben, ezzel megszakította április eleje óta tartó, hétmeccses nyeretlenségi sorozatát. A szintén hárompontos Paks ellen szólt, hogy utóbbi húsz idegenbeli meccséből csak kettőt tudott megnyerni. 

A szombati mérkőzés első negyedórájában a fővárosiak irányították a játékot, a tolnai gárda alig jutott át a felezővonalon, ám a félidő hátralévő részében már vendéghelyzeteket is láthatott a közönség.

A térfélcsere után rákapcsolt az Újpest, több veszélyes helyzetet is kialakított, ám a vezetést a Paks szerezte meg az egy perccel korábban beállt Könyves Norbert révén. A hazaiak nem sokkal később Bojan Sankovic fejesével egyenlítettek, és ezt követően is akadtak lehetőségeik, de az eredmény már nem változott.

Mezőkövesd Zsóry FC–Puskás Akadémia FC 1–0 (0–0)
Mezőkövesd, v.: Bognár
gólszerző: Cseri (46.)
sárga lap: Karnyickij (18.), Pekár (39.), Berecz (86.), illetve Sós (92.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Eperjesi, Neszterov, Katanec, Vadnai – Berecz, Karnyickij – Pekár, Cseri (Vajda S., 66.), Molnár G. (Silye, 88.) – Nagy D. (Zivzivadze, 74.)
Puskás Akadémia FC: Hegedüs L. – Szolnoki, Meissner, Hadzsijev, Nagy Zs. – Radics, Urblík (Sós, 55.), Van Nieff – Knezevic – Vanecek, Henty

A mérkőzés elején kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, a felcsúti Knezevic a kapufát találta el, majd nem sokkal később a Mezőkövesd előtt is adódott nagy gólhelyzet. Az első negyedóra aktívabb időszaka után valamelyest óvatosabbá vált mindkét csapat, így a szünetig nem született gól.

A folytatásban viszont az előző fordulóban is eredményes Cseri bombagólt lőtt a jobb felső sarokba. Lendületben maradt a Mezőkövesd, azonban nem sikerült növelnie az előnyét. Az utolsó félórában már inkább az eredmény tartására törekedett Kuttor Attila csapata, amely meg is őrizte minimális előnyét a lefújásig, mivel a vendégek nem tudtak újítani, és jószerivel helyzetig sem jutottak a második félidőben.

Ferencvárosi TC–Kaposvári Rákóczi FC 1–0 (1–0)
Groupama Aréna, v.: Iványi
gólszerző: Zubkov (7.)
sárga lap: Ihnatenko (76.), illetve Ádám (16.), Szakály (56.), Jakimiv (74.), Ur (90.)

Ferencváros: Gróf – Botka, Blazic, Frimpong, Heister – Ihnatenko, Leandro (Haratin, 74.) – Zubkov (Nguen, 64.), Bőle, Varga R. – Boli (Szihnyevics, 81.)
Kaposvár: Pogacsics – Vachtler, Ur, Hegedűs, Fodor – Jakimiv - Nagy R., Szakály, Nagy K. (Beliczky, 65.), Csiki (Nagy J., a szünetben) – Ádám (Poplatnik, 81.)

Szerhij Rebrov vezetőedző a Bajnokok Ligája-búcsút követően – és a litván FK Suduva elleni Európa-liga-párharc előtt – alaposan átszervezte kezdőjét, amelyben csupán hírmondók maradtak az alapcsapatból.

A közepes iramú első félidőben már a hetedik percben vezetést szerzett a házigazda, amely a kaposváriak szervezett védekezése ellenére végig irányította a játékot és sorra alakította ki a gólhelyzeteket. Elsősorban Varga volt elemében, de a vendégek kapusa, Pogacsics a mezőny legjobbjaként több alkalommal bravúrosan védett. A Rákóczi eközben semmilyen veszélyt nem jelentett Gróf kapujára, a szórványos kaposvári akciók a hazai tizenhatosig sem jutottak el.

A szünet után tíz percig bátrabb játékkal nyílt csatára késztette a hazaiakat a Kaposvár, amely már lehetőségig is eljutott, utána azonban ismét a Ferencváros kezdeményezett, és csupán a hiba nélkül védő Pogacsicson múlt, hogy a lefújásig nem változott az eredmény.

Az FTC pályaválasztóként immár 38 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban, és sorozatban 12. NB I-es meccsét nyerte meg otthon. Az újonc kaposváriak ellenben a harmadik meccsüket is elveszítették a szezonban.

MOL Fehérvár FC–Diósgyőri VTK 5–1 (1–1)
Székesfehérvár, v.: Bogár
gólszerző: Elek Á. (13.), Futács (53.), Danilovic (73. - öngól), Hodzic (75., 85.), illetve Prosser (1.)
sárga lap: Huszti (55.), Futács (68.), illetve Brkovic (26., 43.), Tajti (55.), Szabó B. (56.), Tóth B. (72.)
piros lap: Brkovic (43.)
    
MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Nego, Juhász R., Fiola, Hangya – Elek Á., Huszti (Hadzic 74.) – Kovács I., Milanov (Hodzic 72.), Petrjak – Futács (Pátkai 76.)
DVTK: Danilovic – Sestakov, Karan, Brkovic, Polgár – Márkvárt, Szabó B. (Tóth B. 60.) – Hasani, Tajti (Vági 74.), Zsolnai R. (Tamás M. 45.) – Prosser
    
A mérkőzés alaphangját megadta a gyors vendéggól, amely a 26. másodpercben esett: Prosser Dániel használta ki a hazai védelem hibáját. A folytatásban a fehérváriak támadtak, a vendégek pedig gyors kontratámadásokat vezettek, amelyek után Prosser újabb gólokat lőhetett volna. Nem tette, a Fehérvár pedig büntetett: az egykori diósgyőri, Elek Ákos egy beívelést követően térddel a felső lécre továbbított, majd a kipattanót ollózva behúzta a kapuba. Tovább rohamozott a hazai gárda, ám gólt a félidő végéig nem szerzett, ugyanakkor a Diósgyőr megfogyatkozott, miután Dusan Brkovic megkapta második sárga lapját.

Fordulást követően azonnal kihasználta az emberelőnyt a Fehérvár, és megszerezte a vezetést, érdekesség, hogy a másik ex-diósgyőri, Futács Márkó volt eredményes. Gól- és emberhátrányban sem állt be védekezni a vendégcsapat, s bátran lendült támadásba a megszerzett labdákkal. A Fehérvár negyedórával a vége előtt lezárta a nyitott kérdéseket, mert Danilovic öngóljával, illetve Armin Hodzic találatával háromgólosra növelte előnyét. A meccs végén Hodzic szerzett újabb gólt, s ezzel beállította az 5–1-es végeredményt.

Budapest Honvéd FC–Kisvárda Master Good FC 1–3 (0–1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Pintér Cs.
gólszerzők: N'Gog (89.), illetve Ene (9.), Lucas (61.), Grozav (93.)
sárga lap: Uzoma (27.), Kukoc (71.), illetve Ene (38.), Protic (56.), Gosztonyi (62.), 

Honvéd: Horváth A. – Kamber, Lovric, Macdonald – Ikenne-King, Gazdag (Moutari, 64.), Kesztyűs, Banó-Szabó (Ben Hatira, 53.), Uzoma (Kukoc, 64.) – N'Gog, Lanzafame
Kisvárda: Felipe – Melnyik, Berios, Ene, Protic – Lucas, Karaszjuk, Cukalasz (Rubus, 82.) – Grozav, Hugo Seco (Sassá, 89.), Kovácsréti (Gosztonyi, 59.)

A vendég szabolcsiak már a kilencedik percben megszerezték a vezetést: egy szabadrúgás után a román Cornel Alexandru Ene közelről fejelt a hálóba. A folytatásban egyik oldalon sem alakult ki sok helyzet.

A második félidő elején előbb a kisvárdai Lucas Marcolini, majd a kispestiekhez hétfőn visszatért Davide Lanzafame hagyott ki nagy lehetőséget, de a brazil Lucas a 61. percben javított, és pontos, 20 méteres lövésével már 2–0-ra vezetett a Kisvárda. A folytatásban kiegyenlített játékkal teltek a percek, a vendégek magabiztosan őrizték az előnyüket, majd a hajrában egy-két veszelyes kispesti helyzetet, illetve egy gólváltást követően alakult ki az 1–3-as végeredmény.

A két újonc, a Zalaegerszeg és a Kaposvár mellett a Budapest Honvéd a harmadik olyan csapat az NB I-ben, amelynek még nincs pontja.

Debreceni VSC–ZTE FC 3–2 (2–1)
Debrecen, v: Kassai     
gólszerző: Trujic (2.), Szécsi (25.), Garba (66.), illetve Bedi (17.), Mitrovic (64.) sárga lap: Garba (27.), Trujic (49.), Csőzs (81.), Zsóri (92.), illetve Devecseri (60.), Kocsis (92.) 
    
DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Tőzsér, Haris (Kinyik, 89.) – Varga K., Szécsi, Trujic (Csősz, 52.) – Garba (Zsóri, 83.)
ZTE FC: Demjén – Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás – Mitrovic, Kocsis, Bedi – Radó – Grumic (Bobál, 65.), Babati (Hudák, 59.)
    
A Barczi Dávid helyére beálló Babati már azután szállt be a mérkőzésbe, amikor a Debrecen megszerezte a vezetést. A Zalaegerszeg bő negyedóra után egyenlített, ám nem sokáig örülhettek a vendégek, a DVSC ugyanis még az első félórában újra előnybe került.     

A második félidőben mindkét csapat sok hibával játszott. A játékrész közepén a ZTE ismét egyenlíteni tudott, ám két perccel később megint a Debrecennél volt az előny.  A 81. percben megint közel került a pontszerzéshez az újonc, Mitrovic büntetőjét azonban Nagy Sándor kivédte. A Zalaegerszeg előtt még az utolsó percekben is adódott egy hatalmas helyzet, ám a debreceni kapus ismét hárított.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS