NB II: A listavezető Siófokon játszik, a DVTK az ötödik Szolnokhoz látogat

2021. augusztus. 21., 10:42   |    

NB II: A listavezető Siófokon játszik, a DVTK az ötödik Szolnokhoz látogat

Kilenc mérkőzést játszanak vasárnap, egyet hétfőn a Merkantil Bank Liga 5. fordulójában. A listavezető Vasas és a második helyezett Dorog is idegenben játszik.

III. KERÜLETI TVE–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Vasárnap, Óbuda, 17.30)

Az újonc „Kerületnek” hétközben sikerült az, ami korábban a hétvégeken nem: három vereség után győzött, mégpedig idegenben a Tiszakécske ellen. Hazai pályán még nem szerzett pontot. A Haladás szerdán, mondhatni az erőviszonyoknak megfelelően, 3–1-re nyert otthon a Békéscsaba ellen. Ezzel előrelépett a hatodik helyre, négy forduló után, két győzelemmel és két döntetlennel, még veretlen.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–BUDAÖRS FC
(Vasárnap, Balmazújváros, 17.30)

A Szpari két győztes mérkőzés után kétszer döntetlent játszott, egyike az öt nyolcpontos csapatnak. Mind idegenben, mind pályaválasztóként négy pontot szerzett eddig. A Budaörs visszacsúszott a táblázat második felébe, a legutóbbi három mérkőzésén mindössze egy pontot gyűjtött. Idegenben sokkal jobban megy neki, mint pályaválasztóként, mind a négy eddigi pontját vendégként szerezte.

BUDAFOKI MTE–DOROGI FC
(Vasárnap, Budafok, 17.30)

A Dorog nagyszerűen rajtolt, négy forduló alatt egyetlen csapat sem szerzett nála többet. A mezőny egyetlen csapata, amelyik a legutóbbi három fordulót kilenc ponttal zárta. A tavasszal még az OTP Bank Ligában szerepelt Budafok a III. Kerület elleni győzelem óta nyeretlen, a Csákvártól és a Vasastól kikapott, a Szeged-Csanáddal döntetlent játszott. Pályaválasztóként két mérkőzésen egy pont a mérlege.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZENTLŐRINC SE
(Vasárnap, Békéscsaba, 19.00)

A lila-fehérek szerdán 3–1-re kikaptak Szombathelyen, így négy forduló után is csak egyetlen pontjuk van. Azt a Kórház utcai pályán, az aktuális táblázaton az utolsó helyen álló Tiszakécske ellen szerezték. A Szentlőrinc különleges, de nem egyedi mérleget produkált eddig: mind a négy találkozóján egy pontot szerzett.

WKW ETO FC GYŐR–SOROKSÁRI SC
(Vasárnap, Győr, 19.00)

Az ETO is a nyolcpontos, veretlen csapatok közé tartozik, az első és a negyedik fordulóban nyert, közben kétszer döntetlenül végzett. Pályaválasztóként eddig egy győzelem, egy döntetlen a mérlege. A Soroksár is kétszer játszott döntetlent, de a másik két mérkőzését elveszítette. Idegenben egy pontot gyűjtött eddig.

PÉCSI MECSEK FC–FC AJKA
(Vasárnap, Pécs, 19.00)

A pécsiek az első fordulóban vereséggel nyitottak, azóta háromszor döntetlent játszottak, még nyeretlenek. Az Ajka egy hellyel áll a táblázaton a mostani vendéglátó mögött, szintén nyeretlen, két döntetlen és két vereség került eddig a neve mellé. Idegenben mindkét találkozóját elvesztette, az elsőt a Fáy utcában, a másodikat Kecskeméten.

KECSKEMÉTI TE HUFBAU–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Széktói Stadion, 19.00)

A KTE az első fordulóban elszenvedett veresége óta hét pontot szerzett. A Széktói Stadionban 270 játékperc alatt tíz gólt szerzett, hatot kapott. A Csákvár sem kezdte jól a bajnoki idényt, azóta négy pontot gyűjtött, minden eredménytípusból egyet gyűjtött. Szerdán a KTE döntetlenre végzett Diósgyőrben, a Csákvár a Pancho Arénában gól nélküli döntetlent játszott a Siófokkal.

BFC SIÓFOK–VASAS FC
(Vasárnap, Siófok, 19.00)

A Siófok eddig minden mérkőzésén egy pontot szerzett a Merkantil Bank Liga 2021–2022-es idényében, április 11. óta veretlen. Tavaly szeptemberben 2–0-ra nyert a piros-kékek ellen pályaválasztóként. A Vasas vezeti a tabellát, három győzelem mellett egyszer kikapott, mégpedig a Diósgyőrtől. A legutóbbi három idegenbeli mérkőzésén, április 18. óta, mindössze egy pontot tudott szerezni.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–TISZAKÉCSKEI LC
(Vasárnap, Szent Gellért Fórum, 19.00)

A Szeged – nagyon jó sorozata után – a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szerzett, ezzel visszaesett a kilencedik helyre. Szerdán kikapott Tatabányán 1–0-ra a Dorogtól, bajnoki mérkőzésen ez volt az első veresége április 2. óta. A Szent Gellért Fórumban a legutóbbi öt bajnoki meccsét kivétel nélkül megnyerte. A Tiszakécske mindössze egy pontot szerzett eddig, szerdán otthon szenvedett vereséget a III. Kerületi TVE-től.

SZOLNOKI MÁV FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Hétfő, Tiszaligeti Stadion, 20.00)

A Szolnok a nyolcpontosok közé tartozik, még veretlen, kétszer nyert, kétszer döntetlent játszott eddig. Egyaránt négy pontot szerzett pályaválasztóként és vendégként is. A Diósgyőr azonos pontszámmal áll a szolnokiakkal, ugyancsak veretlen még. Az első két fordulóban aratott győzelmeket két döntetlen követte.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS