NB II: A Vasas a Budaörssel, a PMFC a Csákvárral csap össze

2021. február. 20., 15:39   |    

NB II: A Vasas a Budaörssel, a PMFC a Csákvárral csap össze

Vasárnap már a 25. fordulót rendezik a Merkantil Bank Ligában. A listavezető DVSC Szegedre utazik.

DEBRECENI EAC–SZOLNOKI MÁV FC
(Debrecen, 14.00)

A DEAC tavasszal még nem szerzett pontot, december 6-án aratta legutóbbi győzelmét. Bár ősszel pályaválasztóként szerepelt (sokkal) jobban, idén otthon szenvedte el eddigi legsúlyosabb vereségét, a Siófok ellen. A Szolnok továbbra is jó formában van, a legutóbbi tizenegy bajnoki mérkőzésén nem szenvedett vereséget. Idegenben a múlt héten 1–0-ra legyőzte a Siófokot, előtte sorozatban ötször döntetlenre játszott.

GYIRMÓT FC GYŐR–BFC SIÓFOK
(Gyirmót, 14.00)

A Gyirmót kitűnően rajtolt tavasszal, a DVSC elleni idegenbeli sikere bravúrosnak nevezhető. A három győzelme összesített gólkülönbsége 7–1. Fellépett a harmadik helyre, csak két pont a hátránya a Vasas mögött. A Siófok idén eddig három bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg, a sereghajtó DEAC ellenit, igaz, azt magabiztosan. Az előző három idegenbeli meccsén pont nélkül maradt.

FC AJKA–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Ajka, 14.00)

Az Ajka az előző fordulóba kiírt mérkőzését elhalasztották, így a 12. helyen áll a csapat, hét ponttal a Haladás mögött, amely hetedik. Pályaválasztóként mindössze kétszer játszott döntetlent a 2020–2021-es idényben. A Haladás vereséggel kezdett, azóta ért el döntetlent és nyert is, felemás a mérlege. Vendégként nyert két hete Szegeden, de az előző két mérkőzését elveszítette.

PÉCSI MFC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Pécs, 14.00)

A Pécs az első három tavaszi bajnokiján több pontot veszített, mint amennyit szerzett, de még így is a negyedik helyen áll, csupán két ponttal a Vasas mögött. Pályaválasztóként mindössze egyszer a Budaörs ellen kapott ki a bajnoki idényben. A Csákvár a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer kapott ki, immár mindössze hárompontnyira van a bennmaradást jelentő egyik helytől. Idegenben a legutóbbi két találkozóján veretlen maradt, döntetlent játszott.

SOROKSÁR SC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Soroksár, 14.00)

A Soroksár idén eddig két bajnoki mérkőzésen van túl, még nem kapott gólt, a 180 perc alatt egyet szerzett. Pályaválasztóként augusztus 23. óta nem kapott ki. A Békéscsaba továbbra is a középcsapatok közé tartozik, négy ponttal gyűjtött eddig kevesebbet, mint a Soroksár. 2021-ben még nem győzött bajnoki mérkőzésen.

DOROGI FC–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Dorog, 14.00)

A Dorog a tizenötödik, miután hét pontot szerzett eddigi három 2021-es bajnokiján. Hazai pályán a legutóbbi négy bajnokijából hármat megnyert. A Kazincbarcika sem játszott az előző hétvégén, két mérkőzésen egy pont eddig a tavaszi szerzemény. A legutóbbi három idegenbeli bajnoki mérkőzését elveszítette.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–WKW ETO FC
(Nyíregyháza, 14.00)

A múlt héten nyert a Nyíregyháza – a sereghajtó DEAC ellen –, ez volt az első három pontja a Merkantil Bank Ligában november nyolc óta. Idén otthonában még nem kapott gólt a Szpari. Az ETO nagyon jól kezdte a tavaszt, a PMFC legyőzése óta azonban nem tudott nyerni. Idegenben október 19. óta csak Szegeden szerzett pontot, igaz, akkor hármat.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–DEBRECENI VSC
(Szeged, 17.00)

A DVSC múlt hétfőn kikapott, elveszítette hazai veretlenségét. Mi több, az első tavaszi fordulóban aratott győzelem óta kétszer kikapott, először maradt két egymást követő meccsen pont nélkül a mostani NB II-es bajnoki idényben. Ezt követe az edzőcsere, Huszti Szabolcs és Toldi Gábor vette át Kondás Elemértől a csapatot. A Szeged-Csanád a legrosszabb még bennmaradó helyen áll, otthon október 18. óta nem nyert meccset.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–SZENTLŐRINC
(Kaposvár, 17.00)

A Rákóczi tavasszal még nem nyert mérkőzést, hazai pályán legutóbb döntetlent játszott a Békéscsabával. A Szentlőrinc azonos pontszámmal áll a Rákóczival, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A legutóbbi idegenbeli bajnoki mérkőzését elveszítette, de a mezőny egyik legerősebb csapata, a Vasas ellen.

VASAS FC–BUDAÖRS
(Illovszky Rudolf Stadion, 19.30)

A Vasas vereséggel zárta a 2020-as évet a Budaörs ellen, de idén megnyerte az első hazai meccsét, a Szentlőrinc ellen. A legutóbbi hét hazai meccséből hatot megnyert. A Budaörs ötödik, december eleje óta nyeretlen. Idegenben november 4. óta csak egyszer szerzett pontot, amikor nyert Debrecenben a DEAC ellen.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS