NB II: A Vasast fogadja a hazai pályán remeklő Gyirmót

2020. szeptember. 26., 14:53   |    

NB II: A Vasast fogadja a hazai pályán remeklő Gyirmót

Kilenc mérkőzést vasárnap, egyet, az éllovas Debreceni VSC és a PMFC meccsét hétfőn rendezik. Előttünk a Merkantil Bank Liga 10. fordulója.

GYIRMÓT FC GYŐR–VASAS FC
(Vasárnap, Gyirmót, 14.15)

A harmadik helyen álló gyirmótiak a legutóbbi fordulóban a koronavírus-fertőzés gyanúja miatt nem játszottak, így a vesztett pontokat tekintve csupán eggyel állnak a DVSC mögött. hazai mérlegük kitűnő, a Szolnok elleni döntetlentől eltekintve minden meccsüket megnyerték eddig a szezonban. A Vasasnál már kevésbé szép a kép, a piros-kékek augusztus 16. óta nem tudnak mérkőzést nyerni a Merkantil Bank Ligában. A héten két válogatott játékossal (Pátkai Máté, Otigba Kenneth) erősítő csapat a tizenharmadik helyen áll a bajnokságban, vendégként eddig csupán a Szentlőrincet verte meg.

BUDAÖRS FC–SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Tatabánya, 16.00)

A Budaörs az ötödik helyen áll, még egyetlen döntetlent sem játszott a szezonban, a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert. A Grosics Gyuláról elnevezett stadionban a mostani idényben kétszer nyert, kétszer kikapott, legutóbb meglepő vereséget szenvedett a gyengén szereplő Kaposvártól. A Soroksár ugyancsak jó formában van, egyetlen ponttal áll a Budaörs mögött. A mezőnyből egyedüliként nyerte meg a legutóbbi három bajnoki mérkőzését.

SZENTLŐRINC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vasárnap, Kaposvár, 16.00)

A Szentlőrinc két vereség után a legutóbbi fordulóban elvitt egy pontot Dorogról. Ezzel kilenc mérkőzés után nyolc pontja van, a 17. helyen áll. Egyelőre még albérletben játssza a hazai mérkőzéseit, de a mérlege pályaválasztóként így is ötven százalékos. A Nyíregyházának volt egy kisebb hullámvölgye a remek kezdés után, de negyedik a csapat, egyetlen pontnyira a második feljutó helytől. Vendégként a legutóbbi három mérkőzését elveszítette, ráadásul szerzett gól nélkül.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–DEBRECENI EAC
(Vasárnap, Szeged, 17.00)

A szegediek eddigi nyolc pontjukból hatot a legutóbbi két meccsükön szereztek. A 9. fordulóban nem léptek pályára a gyirmótiak koronavírus-gyanús helyzete miatt, így egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak a riválisoknál. A DEAC két ponttal szerzett eddig kevesebbet a szegedieknél, az utolsó előtti helyen áll. Mind a hat pontjukat eddig otthon gyűjtötték, vendégként még nem szereztek pontot.

SZOLNOKI MÁV FC–FC AJKA
(Vasárnap, Szolnok, 17.00)

A hatodik helyre csúszott vissza a kiváló rajtot vevő szolnoki csapat, miután a legutóbbi három mérkőzésén mindössze két pontot gyűjtött. Pályaválasztóként a Szeged elleni veresége előtt minden mérkőzését megnyerte. Az Ajka is visszaesett, a legutóbbi négy fordulóban csak egy pontot szerzett, de azt a legutóbbi bajnokin, a Siófok ellen. Az eddigi három idegenbeli meccséből kettőt elveszített.

BFC SIÓFOK–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Vasárnap, Siófok, 17.00)

A somogyi rangadó előtt a Siófok a 12., a Kaposvári Rákóczi a 18. helyen áll, de a két csapat között csak három pont a különbség. A siófokiak a legutóbbi négy fordulóban csak egy vereséget szenvedtek. A Rákóczi egy döntetlen és egy győzelem után ismét kikapott – igaz, a Debreceni VSC-től. Vendégként az eddigi négy mérkőzéséből csak egyet veszített el.

SZOMBATHELYI HALADÁS–DOROGI FC
(Vasárnap, Szombathely, 17.00)

A kilencedik helyen álló Haladás a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt. Pályaválasztóként még veretlen, két döntetlen, két győzelem a mérlege. A Dorog egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a többségnél, így a 11. helyen áll. A legutóbbi három találkozóján ugyancsak nyeretlen maradt. Vendégként a pécsi vereség óta egy győzelem és két döntetlen a mérlege.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Csákvár, 17.00)

A Csákvár továbbra is nehéz helyzetben van, nyolc mérkőzésen csupán három pontot gyűjtött. A legutóbbi fordulóban, ha szoros mérkőzésen is, de kikapott Nyíregyházán. Az utolsó helyen áll. Hazai teljesítménye eddig két döntetlen, egy vereség. Az ETO javult az utóbbi hetekben, tíz pontjából hetet a legutóbbi négy fordulóban szerzett. Vendégként két hete, Kazincbarcikán győzött először.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Vasárnap, Békéscsaba, 17.00)

A Békéscsaba a második helyen áll, még veretlen, négy győzelem mellett ötször döntetlent játszott. Otthon három döntetlennel kezdett, majd legyűrte a Nyíregyházát. Új edzővel készül a Kazincbarcika ellen, Preisinger Sándor vette át a csapatot. A Kazincbarcika hullámzó teljesítményt nyújt, kilenc mérkőzésből kilenc ponttal a 15. helyen áll. Vendégként a legutóbbi három bajnoki mérkőzéséből kettőt megnyert.

DEBRECENI VASUTAS SC–PÉCSI MECSEK FC
(Hétfő, Debrecen, 20.00)

A listavezető DVSC mind a négy eddigi hazai bajnokiját megnyerte az idényben – sőt, nyert egy ötödik mérkőzést is a Nagyerdei Stadionban a DEAC ellen. A hazai bajnokik gólátlaga 3–1. A hazai csapat tavasszal még az OTP Bank Ligában, a vendég az NB III-ban szerepelt. A pécsiek a legutóbbi fordulóban otthon kikaptak a Budaörstől, de ez mindössze a második vereségük volt a szezonban. Idegenbeli bajnokit eddig csak Kazincbarcikán nyertek.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS