NB II: Az MTK ellen előzne a Gyirmót

2019. november. 05., 20:22   |    

NB II: Az MTK ellen előzne a Gyirmót
Fotó: mtkbudapest.hu

Ismét hétközi fordulót rendeznek a Merkantil Bank Ligában, sorszáma szerint a tizenhatodik bajnokit játsszák szerdán. A listavezető Csákvár a Duna Aszfaltot fogadja, a forduló rangadóját két nagy formában lévő csapat, a Gyirmót és az MTK vívja a Kisalföldön.

SOROKSÁR SC–WKW ETO FC GYŐR
(Soroksár, 13.30)

A Soroksár a legutóbbi három bajnoki mérkőzését elveszítette, visszaesett a tizenötödik helyre. Elképesztően rossz a hazai mérlege, augusztus vége óta csak veszített. Az ETO sem büszkélkedhet a formájával, a legutóbbi két bajnokin kikapott, szeptember 18. óta nyeretlen. Korábbi jó sorozatának köszönheti, hogy így is hatodik. Vendégként a legutóbbi három mérkőzésén egy pontot szerzett.

DOROGI FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Dorog, 13.30)

A dorogiak a legutóbbi három fordulóban csak nyertek, rajtuk kívül ezt csak az első három helyezett mondhatja el magáról. A legutóbbi két hazai mérkőzésén egyaránt 3–0-ra nyert, előbb a Budaörs, majd az ETO ellen. A Békéscsaba vasárnap megtörte rossz sorozatát, 1–0-ra megverte a budaörsieket, s ezzel feljött a tizenkettedik helyre. Négy ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a hetedik Dorog. Vendégként augusztus 28. óta nem szerzett gólt, sem pontot.

SZOLNOKI MÁV FC–KAZINCBARCIKA BSC
(Szolnok, 13.30)

Az újonc szolnokiak előreléptek a tizenharmadik helyre, miután a legutóbbi három fordulóban öt pontot gyűjtöttek, veretlenek maradtak. Pályaválasztóként a szezonnyitó, Vác elleni siker óta csupán kétszer győztek. A Kazincbarcika vasárnap 3–2-re megverte az utóbbi hetekben jó formában szereplő Szeged-Csanádot, s ezzel tizedik. Három ponttal szerzett többet, mint a Szolnok. Vendégként április 28. óta mindössze egyszer kapott ki, a 2019–2020-as idényben már ötször is döntetlent játszott.

BFC SIÓFOK–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Siófok, 13.30)

A Siófok az ötödik helyen áll, ami egyáltalán nem rossz ahhoz képest, hogy hetek óta nem tud nyerni. A legutóbbi öt fordulóban négyszer is egy pontot szerzett. Pályaválasztóként március vége óta veretlen a Merkantil Bank Ligában, de egy hosszú győzelmi sorozat után a legutóbbi három alkalommal csak „ikszelt”. A Nyíregyháza a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer nyert, négyszer kikapott. Igaz, éppen vendégként győzött október végén, mégpedig Szombathelyen.

GYIRMÓT FC GYŐR–MTK
(Gyirmót, 18.00)

A győriek szeptember 15., a kék-fehérek augusztus 28. óta minden tétmérkőzésüket megnyerték. Az MTK a második, a Gyirmót a harmadik helyen áll a bajnokságban, egy pont közöttük a különbség, megjegyzendő, hogy a fővárosi csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A Gyirmót a legutóbbi három hazai mérkőzésén győzött. Az MTK idegenbeli mérlege hasonló: győzelem a legutóbbi három mérkőzésen.

FC AJKA–BUDAÖRS
(Ajka, 19.00)

Megtörni látszik az újonc lendülete, az Ajka a legutóbbi két meccsén kikapott. A tizenegyedik helyen áll a bajnokságban. Pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzéséből kettőt elveszített. A Budaörs szereplése továbbra is csalódás, a 17. helyen áll a csapat, mindössze 12 ponttal. Vendégként a legutóbbi hat mérkőzéséből ötöt elveszített, csak október végén, Soroksáron nyert.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–DUNA ASZFALT TLC
(Csákvár, 19.00)

A Csákvár is nagy sorozatban van, ritkaság, hogy a bajnokság első három helyezettje kivétel nélkül nyerjen öt fordulón keresztül. Szeptember 21. óta minden mérkőzését megnyerte. Pályaválasztóként a legutóbbi három bajnokiján győzött. A tiszakécskeiek a tizennegyedik helyen állnak, mindössze egyszer nyertek a legutóbbi öt fordulóban. Vendégként a legutóbbi két mérkőzésüket elveszítették, Szegeden például 5–0-ra.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–VASAS FC
(Szeged, 19.00)

A Tisza-parti gárda a nyolcadik helyen áll, mert a legutóbbi két idegenbeli mérkőzésén megbotlott. Otthon ellenben remekel az új stadion megnyitása óta, mind a négy mérkőzését megnyerte, a legutóbbi hármat kapott gól nélkül. A Vasas vasárnap döntetlent játszott otthon a Siófokkal, csak a a kilencedik helyen áll, a 13 mérkőzéséből ötöt megnyerve. Vendégként három győzelem és négy vereség szerepel a neve mellett.

SZOMBATHELYI HALADÁS–VÁC FC
(Szombathely, 19.00)

A két, tekintélyes élvonalbeli múlttal rendelkező klub gyengén szerepel, előbbi a tizennyolcadik, utóbbi a tizenkilencedik helyezett, nincs mögöttük versenyben lévő rivális. A Haladás a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot, az edzőváltás után is kikapott vasárnap, igaz, az MTK pályáján. A Vác eddig idegenben egyetlen pontot szerzett, mégpedig az ETO ellen Győrben. Az első 13 mérkőzésén tíz vereséget szedett össze.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS