NB II: Felavatják a Szent Gellért Fórumot, Nyíregyházán játszik a Vasas

2019. szeptember. 14., 16:17   |    

NB II: Felavatják a Szent Gellért Fórumot, Nyíregyházán játszik a Vasas
Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

A Merkantil Bank Liga nyolcadik fordulójában minden m,rkőzést vasárnap rendeznek, ezúttal a Békéscsaba a szabadnapos. A listavezető Budafoki MTE az Ajkát fogadja, a vesztett pontok alapján a legjobban álló Csákvár a szegedi stadionavatóra hivatalos.

VÁC FC–DUNA ASZFALT TLC
(Soroksár, 16.30)

Ismét Soroksáron játszik a Vác – mivel az első számú albérletnek jelölt balassagyarmati pályán a hazai csapatnak van mérkőzésen vasárnap –, amely a legutóbbi három meccsét elveszítette, az eddigi hét találkozón mindössze egy pontot szerzett. A vendég tiszakécskei alakulat a középmezőnyben áll, egy győztes meccsel 4 győzelemre és 4 vereségre alakíthatná a mérlegét. A Duna Aszfalt remek kezdés után a legutóbbi öt fordulóban négyszer kikapott.

SZOLNOKI MÁV FC–WKW ETO FC GYŐR
(Szolnok, 17.00)

A tizenhetedik helyen áll az újonc szolnoki legénység, az eddig megszerzett négy pontját pályaválasztóként szerezte, otthon csak a Gyirmóttól kapott ki. Az ETO FC a harmadik helyen áll, de ezt elsősorban a kiváló hazai mérlegének köszönheti. Vendégként a három eddigi meccsén minden eredménytípusból elért egyet, Ajkán nyert, Siófokon kikapott, Gyulán a Szeged-Csanád ellen döntetlent játszott.

BFC SIÓFOK–BUDAÖRS FC
(Siófok, 17.00)

A Balaton-parti gárda a legutóbbi fordulóban veszítette el veretlenségét, hat mérkőzésén 13 pontot szerzett eddig. Pályaválasztóként április 14. óta minden mérkőzését megnyerte. (A Balmazújváros ellenit kivéve, de az már nem érvényes.) A Budaörs közepesen szerepel, legalábbis a mérlege alapján: 2 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség. Idegenben egyszer nyert az idényben, de az a tabella állása szerint nagy bravúr volt, a Budafokot verte meg.

GYIRMÓT FC–DOROGI FC
(Gyirmót, 17.00)

A gyirmótiak az utóbbi hetekben javítottak pozíciójukon, a legutóbbi három fordulóban három győzelmet aratva feljöttek a hatodik helyre. Otthon április 21. óta veretlenek, de hat meccsükből csak hármat nyertek meg, igaz, köztük a legutóbbi kettőt. A Dorog nagyszerű kezdés után visszaesett, a legutóbbi négy mérkőzésén (nem számítva a Balmazújváros ellenit) csupán egy pontot szerzett.

SZOMBATHELYI HALADÁS–SOROKSÁRI SC
(Szombathely, 17.00)

Nehéz lenne cáfolni: a Haladás eddig a döntetlenek csapata. Hét mérkőzéséből ötön is egy pontot szerzett. Otthon eddig két „iksz” mellett a Szolnokot legyőzte. Ha a Soroksár mérlegéből kihúzzuk a Balmazújváros elleni találkozót, a Kazincbarcika elleni döntetlen óta a mérlege vereség és győzelem sora, szabályosan váltakozva. Vendégként három fővárosi csapat ellen három vereség a mérlege a Merkantil Bank Liga mostani idényében, először játszik vidéken a szezonban.

BUDAFOKI MTE–FC AJKA
(Budafok, 17.00)

A listavezető a legutóbbi három fordulóban csak nyert, hét forduló alatt 15 pontot gyűjtött. A hazai meccsein eddig egy meglepetés érte, kikapott a Budaörstől. Az újonc ajkaiak a tizenhatodik helyen állnak, de nagyon figyelemre méltó, hogy idegenben nagyon masszívak eddig, a Duna Aszfalt elleni 2–1-es vereség óta a Vasas (1–1) és az MTK (4–4) ellen is döntetlent ért el.

MTK–KAZINCBARCIKA
(Hidegkuti Stadion, 17.00)

A kék-fehérek a legutóbbi öt fordulóban 11 pontot szereztek, ami nem rossz, de kevés ahhoz, hogy a céljaiknak megfelelő helyen álljanak, egyelőre ötödikek. Hazai pályán veretlenek, de háromból csak egy mérkőzést nyertek meg. A Kazincbarcika a kilencedik helyen áll, fordulók óta veretlen, a legutóbbi három mérkőzésén döntetlent játszott. Idegenben április 28. óta veretlen, azóta hat mérkőzésen tizenkét pontot gyűjtött.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–VASAS FC
(Nyíregyháza, 17.00)

A nyírségiek egy döntetlen mellett háromszor nyertek, háromszor kikaptak eddig. A mostani szezonban három hazai mérkőzésen vannak túl, ezekből kettőt elveszítettek. A Vasas mérlege egyelőre negatív, hét mérkőzésből csak nyolc pontot szerzett. Idegenben négy mérkőzésen kilenc pontot veszített.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Szeged, 18.00)

A Grosics Akadémia csapata visszatér a bajnoki mérkőzésekre is a városba, e találkozóval avatják tétmérkőzésen a Szent Gellért Fórumot. Az egykori kemping helyén épült 8256 férőhelyes létesítményben a vesztett pontokat tekintve a legjobban álló csapat lép pályára vendégként, a Csákvár. A hazaiak hat mérkőzésen vannak túl, eddig még nyeretlenek, négy döntetlen áll a nevük mellett. A csákváriak hatból öt meccset megnyertek, csak Gyirmóton szenvedtek vereséget.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS