NB II: Győztek a dobogós csapatok

2019. február. 17., 20:13   |    

NB II: Győztek a dobogós csapatok
Fotó: facebook.com/kaposvarirakoczifc

Négyet lőtt az ETO a Vasasnak a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában. Mindkét kieső helyen álló csapat egy pontot szerzett. Gól nélküli döntetlent játszott a negyedik Budaörs.

Három pontért utazott a fővárosba az ETO, amely négy góllal legyőzte a Vasast. A télen igazolt Lovrencsics Balázs kétszer is betalált klubjában: a 11. és a 31. percben; a 36.-ban Madarász Márk, illetve a 75. percben Vadász Viktor növelte a győriek előnyét a Szusza Ferenc Stadionban.

Merkantil Bank Liga 24. fordulójában egy pontot otthon tartott a Mosonmagyaróvár, amely a Balmazújvárost látta vendégül. A vezetést is megszerezte Jelena Richárd révén (19.), de Berki István (39.) még az első félidőben egyenlített.

Vác idegenben 5–0-ra legyőzte a Kazincbarcikát, Sóron Tibor már a 4. percben eredményes volt, majd Görgényi Dávid (20.), Zsolnai Richárd Tibor (63., 87.) és Tóth Gergely Csaba (68.) is feliratkozott a gólszerzők közé.   

Nem született gól a BudaörsDuna Aszfalt TVSE mérkőzésen. A Kaposvár viszont 2–1-re győzni tudott Cegléden, ezzel megerősítette helyét a dobogón. A gólokat Tömösvári Bálint (39.) és Rajczi Péter (87.) szerezték; a hazai csapat Preklet Csaba (93.) révén a hosszabbításban szépített.

Az elsőségért harcoló ZTE is begyűjtötte a három pontot, Zalaegerszegen győzte le szintén 2–1-re a Nyíregyházát. Bedi Bence (24.) és Barati Benjamin (34.) az első félidőben előnyhöz juttatták csapatukat; majd Polényi Gábor az 59. percben újra nyílttá tette a küzdelmet, a lefújásig viszont már nem változott az eredmény.

Egy pontot szerzett az utolsó helyen álló Monor, a Békéscsabával játszott 2–2-t vasárnap. Palincsár Martin (10.) ugyan korán betalált, a vendégek előbb egyenlítettek (Szatmári István, 19.), majd a vezetést is átvették (Urbin Péter 63.) és sokáig úgy tűnt, a hazai csapat vereséget szenved, ám Hamar Ádámnak (81.) a hajrában még sikerült megmentenie egy pontot.

Siófok otthon szenvedett vereséget a Csákvártól. A Balaton-partiaktól a mérkőzés elején, a 9. percben kiállították Izing Martin Ferencet, a szabálytalanságért megítélt büntetőt pedig Sándor György értékesítette. Magasföldi József a 62. percben egyenlített, de a Csákvár a 78. percben már ismét vezetett, akkor Daru Bence talált be és állította be a 2–1-es végeredményt.

Budafok egy, a 74. percben lőtt, Gohér Gergő-góllal győzte le a Soroksárt.

A játéknap utolsó mérkőzésén a listavezető Gyirmót fogadta a középmezőnyhöz tartozó Dorogot. Előbb tizenegyesből a vendégek jutottak előnyhöz (Paudits Patrik, 36.), majd a győriek  egyenlítettek: szintén büntetőhöz jutottak, ám az kimaradt, a kipattanót Nagy Patrik (46.) juttatta a kapuba. A második félidőben a mérkőzést is megfordította a kisalföldi csapat, előbb Kamarás György (51.), aztán Szarka Ákos (67.) lőtt gólt. 

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Merkantil Bank Liga: Bajnok a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Hétgólos sikerrel maradt benn az Újpest, a Kisvárda a második kieső

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS