NB II: Idegenben a Vasas, az ETO és a Spari is

2019. szeptember. 28., 14:27   |    

NB II: Idegenben a Vasas, az ETO és a Spari is
Fotó: eto.hu

Vasárnap játsszák a tizedik fordulót a Merkantil Bank Liga 2019–2020-as idényében. Csákváron rendezik a játéknap rangadóját, az éllovas ETO FC részvételével.

Szurkolj szívből, szeresd a szíved! – Ezzel a szlogennel és A Szív Napja Kampány egyéb megjelenéseivel találkozhatnak a szurkolók a szeptember 29-i Merkantil Bank Liga fordulóban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség ugyanis idén is részt vesz az UEFA A Szív Napja (World Heart Day) kezdeményezésében, amely arra hivatott, hogy felhívja a sportszerető közvélemény figyelmét az egészségmegőrzés és a hirtelen szívhalál megelőzésének fontosságára.

MTK BUDAPEST–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Józsefváros, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 14.00)

Az MTK az utóbbi hetekben magára talált, a rossz kezdés után a legutóbbi három bajnokiját megnyerve már negyedik a táblázaton. Pályaválasztóként két győzelem mellett két döntetlent ért el, otthon érték a kellemetlen meglepetések. A Nyíregyháza tíz ponttal csak tizedik, a legutóbbi két meccsén pont nélkül maradt. Vendégként eddig mindig szerzett gólt, de csak Ajkán tudott nyerni.

VÁC FC–VASAS FC
(Soroksár, Szamosi Mihály Sporttelep, 16.00)

A Merkantil Bank Liga négy, az élvonalban is bajnoki címet szerzett csapata közül kettő egymás ellen játszik a fordulóban, mégpedig a Vác albérletében, Soroksáron. A váciak az eddigi kilenc mérkőzésükön csupán négy pontot szereztek, mindet pályaválasztóként, miután legyőzték a Dorogot és döntetlent játszottak a most szabadnapos Duna Aszfalt TLC-vel. A Vasas legutóbb rangadót veszített az MTK-val szemben, továbbra sem tud előre lépni a középmezőnyből. Kilenc mérkőzéséből csupán hármat nyert meg. Vendégként kétszer nyert, háromszor kikapott eddig.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–WKW ETO FC GYŐR
(Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 17.00)

A forduló rangadója előtt a hazai csapat az ötödik, a vendég az első helyen áll a tabellán. A csákváriak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak riválisuknál. A jó kezdés után megtorpantak, kikaptak a szegedi stadionavatón, majd még nagyobb meglepetésre otthon a Szolnoktól is. (Sőt, a hét közepén a Magyar Kupából is kiestek az alacsonyabb osztályú Debreceni EAC-cal szemben.) Pályaválasztóként a Szolnok elleni volt az első vereségük május 19. óta. Az ETO a legutóbbi három bajnoki fordulóban csak nyert, s ezzel az élre ugrott, igaz, a vesztett pontokat tekintve a Siófok megelőzi. Vendégként éppen a Siófoktól kapott ki, négy idegenbeli meccse közül csak azon kapott gólt.

SZOLNOKI MÁV FC–BUDAÖRS FC
(Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 17.00)

A szolnokiak a Csákvár elleni idegenbeli bravúrral javítottak helyzetükön, de így is csak a tizennyolcadik helyen állnak. Pályaválasztóként a legutóbbi három bajnoki mérkőzésükön egy pontot szereztek. A Budaörs csalódást kelt eddigi szereplésével, a tavasz egyik legjobb csapata egyelőre a tizenhetedik helyen áll. Vendégként augusztus közepén nyert Budafokon, de azóta három mérkőzésen egy pont a mérlege, szerzett gól nélkül.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA FC–DOROGI FC
(Szeged, Szent Gellért Fórum, 17.00)

Az akadémisták a stadionavatón értékes győzelmet arattak a Csákvár ellen, majd a Budaörst is legyőzték idegenben, a legutóbbi két bajnoki mérkőzésükön nyolc gólt szereztek. A Dorog egy ponttal áll a mostani rivális előtt, azonos pontszámmal. Vendégként a mostani szezonban csak a Váctól kapott ki.

BFC SIÓFOK–SOROKSÁR SC
(Siófok, Városi Stadion, 17.00)

A vesztett pontokat tekintve eddig a Siófok szerepelt a legjobban a mezőnyben, kiváló a hazai mérlege, a legutóbbi hét hazai mérkőzését megnyerte a Merkantil Bank Ligában. Tavasszal 6–2-re nyert Soroksáron, de a két csapat előző négy egymás elleni mérkőzése szoros eredményt hozott. A Soroksár 10 ponttal a tizenkettedik helyen áll, az elmúlt hetekben egy vereség után egy győzelem következett, felváltva.

GYIRMÓT FC GYŐR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Gyirmót, Alcufer Stadion, 17.00)

A gyirmótiak az utóbbi hetekben csak egyszer botlottak, így feljöttek a hatodik helyre. Három hellyel és három ponttal előzik meg a Békéscsabát. Pályaválasztóként legutóbb kikaptak a Dorogtól, előtte kétszer nyertek. A békéscsabaiak a legutóbbi öt fordulóban csupán egyszer tudtak nyerni, vendégként már a Kazincbarcikát és a Vácot is legyőzték.

SZOMBATHELYI HALADÁS–FC AJKA
(Szombathely, Haladás Stadion, 17.00)

A Haladás továbbra is a döntetlenek csapata, kilenc mérkőzéséből haton egy pontot szerzett. Pályaválasztóként legutóbb kikapott a Soroksártól. Az újonc ajkai legénység az utóbbi időben ért el néhány figyelemre méltó eredményt idegenben, az eddigi nyolc pontjából öt pontot vendégként gyűjtött be. A Vasas és az MTK pályájáról is elvitt egy pontot, Budafokon győzött.

BUDAFOKI MTE–KAZINCBARCIKA BSC
(Budafok, BMTE Sporttelep, 17.00)

A kitűnően szereplő, a harmadik helyen álló budafokiak minden három mérkőzésükből kettőt megnyertek a Merkantil Bank Liga 2019–2020-as idényének eddigi fordulóiban. Pályaválasztóként ugyanakkor két meglepő vereség érte őket, kikaptak a Budaörstől és az Ajkától is. A Kazincbarcika hosszú hetek sikertelensége után ismét nyert a legutóbbi fordulóban, s ezzel előrelépett a hetedik helyre. Vendégként április 28. óta csupán egyszer kapott ki – éppen a legutóbbi mérkőzésén, az MTK-tól.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS