NB II: Vasas-Debrecen találkozóval indul a hétvége, az Ajka a Budaörsöt fogadja

2020. augusztus. 28., 17:36   |    

NB II: Vasas-Debrecen találkozóval indul a hétvége, az Ajka a Budaörsöt fogadja
Fotó: dvsc.hu

Szombaton rendezik – az előzetes vélemények alapján – az ősz rangadójának ítélt Vasas–Debreceni VSC találkozót a Merkantil Bank Ligában. A hetedik forduló további mérkőzéseire vasárnap kerül sor.

VASAS FC–DEBRECENI VSC
(Szombat, Illovszky Stadion, 18.15)

Mind a két nagymúltú gárda egy vereséggel áll, jelentős különbség, hogy a Loki a siófoki döntetlenen kívül minden további mérkőzését megnyerte, a Vasas ellenben mindössze két győzelmet szerzett eddig. A legutóbbi, a Budaörs elleni tatabányai vereséget edzőváltás is követte, Bene Ferenc helyett szombaton a második csapattól előléptetett Tóth András irányít majd. Még egy érdekesség: a Debrecen, noha vezeti a tabellát, a város határain kívül még nem nyert mérkőzést a Merkantil Bank Liga mostani idényében.

SOROKSÁR SC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Soroksár, 17.30)

A Soroksár öt, a Csákvár három pont szerzett az eddigi fordulókban. A két gárda együtt is csak egyetlen győzelmet számlál, ezt a Soroksár aratta az első fordulóban, otthon, a DEAC ellen. Lipcsei Péter legénysége azóta a Nyíregyházától és a Kazincbarcikától is kikapott, szerzett gól nélkül. A Csákvár vendégként háromszor játszott eddig, két vereség után vasárnap döntetlent ért el Kaposváron.

DOROGI FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Vasárnap, Dorog, 17.30)

A Dorog szerdán döntetlent játszott Kazincbarcikán, az első forduló óta veretlen. Pályaválasztóként a Soroksárt 1-0-ra, az ETO-t 2-0-ra verte. A Békéscsaba az utóbbi hetekben a döntetlenek csapata, a legutóbbi öt mérkőzéséből négyen egy pontot szerzett. Még veretlen. Tavaly novemberben a Dorog fölényesen megnyerte a hazai meccsét a lila-fehérek ellen, akik viszont az előző négy egymás elleni mérkőzésen kivétel nélkül nyertek.

DEBRECENI EGYETEMI AC–WKW ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Debrecen, 17.30)

Az újonc DEAC egyetlen mérkőzést nem veszített el az első hat fordulóban, a Nyíregyházát verte meg egy hete, otthon. Négy szerzett góljánál csak a Szegednek és a Soroksárnak van kevesebb. Az ETO gyengén kezdte a bajnokságot, az első öt fordulóban mindössze három pontot gyűjtött, majd a hét eleji edzőváltás után megverte otthon a Nyíregyházát. Így aztán két olyan csapat találkozik, amely eddigi egyetlen győzelmét az első négy forduló után még listavezető Nyíregyháza ellen érte el.

PÉCSI MECSEK FC–SZENTLŐRINC SE
(Vasárnap, Pécs, 19.00)

Baranyai rangadót rendeznek Pécsen, két újonccal. Az előző idényben még a PMFC és a Szentlőrinc is az NB III Közép-csoportjában szerepelt. A tekintélyesebb múltú pécsiek kilenc pontot gyűjtöttek eddig, két győzelem és három döntetlen mellett csak egyszer kaptak ki. A több korábbi pécsi játékost is a soraiban tudó Szentlőrinc sem kezdett rosszul, a tizenharmadik helyen áll, két hellyel és két ponttal a PMFC mögött. Vendégként kétszer kikapott, Szegeden döntetlent játszott.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Vasárnap, Kaposvár, 19.00)

A Rákóczi az első és az eddigi utolsó idénybeli bajnoki meccsén veszített, a többin döntetlent játszott, még nyeretlen. E négy pontjával a tizenhetedik csak a tabellán. A Haladás kitűnően rajtolt, majd a következő két mérkőzésén összesen csak egy pontot szerzett, de a legutóbbi három fordulóban minden riválisnál jobb volt a mérlege, hét pontot gyűjtve fellépet a hatodik helyre.

FC AJKA–BUDAÖRS
(Vasárnap, Ajka, 19.00)

Az Ajka szerdán izgalmas mérkőzésen szenvedett 1–0-s vereséget Szombathelyen, de 12 pontjával így is a harmadik helyen áll. Pályaválasztóként, egyetlen botlástól eltekintve, hibátlan a mérlege. A Budaörs a tabella kilencedik helyezettje, az elmúlt két mérkőzését megnyerte, ezt utóbbit egyébként csak a Szolnok mondhatja el magáról. Vendégként két vereség után Szegeden nyerni tudott legutóbb.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–BFC SIÓFOK
(Vasárnap, Szeged, 19.00)

A szegediek gyengén szerepeltek eddig, az utolsó helyen állnak, a legutóbbi három mérkőzésüket elveszítették, egyébként egyedüliként a mezőnyből. Pályaválasztóként a Békéscsaba ellen vereséggel kezdtek, majd a Szentlőrinc elleni döntetlen után következett a Budaörs elleni vereség. A Siófok szintén nagyon rosszul rajtolt, de az utóbbi hetekben javult, a legutóbbi négy fordulóban hét ponttal gazdagodott. Igaz, vendégként mindkét eddigi mérkőzését elveszítette az idényben.

GYIRMÓT FC GYŐR–SZOLNOKI MÁV FC
(Vasárnap, Gyirmót, 19.00)

A szolnokiak a második helyen állnak, azonos pontszámmal a listavezető DVSC-vel. Hat mérkőzésükből négyet megnyertek. Idegenben viszont még nyeretlenek, Szombathelyen egy pontot szereztek, a DVSC-től 3–0-ra kikaptak. A Gyirmót három győzelem után kikapott Siófokon, de így is negyedik. Pályaválasztóként még százszázalékos, háromból hármat nyert.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Vasárnap, Nyíregyháza, 19.00)

A Szpari kitűnően kezdett, az első négy forduló után tíz pontja volt, de azóta kétszer is kikapott. A Kazincbarcika az idény elején sorozatban vendégként játszott, majd kikapott a pályaavatóján is, de az utóbbi napokban – éppen akkor, amikor a Nyíregyháza visszaesett – javultak az eredményei. Múlt vasárnap és szerdán összesen négy pontot szerzett.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS