Négy csapat is idegenben nyert

2008. október. 18., 16:20   |    

Négy csapat is idegenben nyert

A Soproni Liga 11. fordulójában a második helyen álló Debrecen győzni tudott a Kaposvár otthonában, ezzel átvette a vezetést a tabellán a vasárnap pályára lépő Újpesttől.

Egy bombagól döntött

Budapest Honvéd - Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)
Vezette: Berger József (dr. Hegyi Péter, Forgács Attila)
Gólszerző: Sipos a 63. percben

A mérkőzés első félideje kevés látványosságot hozott: a szombathelyiek jól megszervezett védekezésre építették taktikájukat, s miután a Haladás nem hibázott hátul, a Honvéd nem tudott mit kezdeni mezőnyfölényével. A második játékrészben már nem maradt el a gól, a 63. percben a szombathelyiek szereztek vezetést: Sipos Norbert 16 méterről bombázott a hazai kapuba (0-1). A hajrában hiába rohamozott a Honvéd, gólt nem sikerült szereznie, így a zöld-fehérek mindhárom pontot elvitték Kispestről.


Oláh gólpasszt adott volt csapata ellen

Gabona Trans-Kaposvár - DVSC-TEVA 0-1 (0-0)
Vezette: Vad II István (ifj. Tóth Vencel, Kovács Zoltán)
Gólszerző: Rudolf a 30. percben

Jó iramban kezdődött a találkozó, a vendégek veszélyeztettek többet, de a Rákóczinak is voltak lehetőségei. A 30. percben az egykori kaposvári kedvenc, a nyár óta Debrecenben futballozó Oláh Lóránt gólpasszt adott Rudolf Gergelynek, aki közelről lőtt a hazai hálóba (0-1). A második félidő kaposvári fölénnyel kezdődött, de a vendéglátók hiába játszottak jobban, a hajdúsági gárda jól védekezett, és kihúzta a lefújásig kapott gól nélkül.


Otthon sem megy a REAC-nak

REAC - Kecskeméti TE-Ereco 0-1 (0-0)
Vezette: Bognár Tamás (Takács Gábor, Farkas Balázs)
Gólszerző: Hegedűs a 64. percben

Egyik csapat sem játszott támadó szellemben, ezért a találkozó kevés helyzetet hozott, inkább a mezőnyben küzdöttek a csapatok. A Kecskemét enyhe fölényben futballozott, és a 64. percben ez meg is hozta az eredményét, Montvai Tibor jobb oldali beadása után Hegedűs Ádám 14 méterről vette be a hazai kaput (0-1). A REAC már nem tudott újítani a lefújásig, így újabb vereséget szenvedett és továbbra is a kieső zónában tartózkodik.


Csank János győzelemmel debütált

ZTE FC - FC Fehérvár 2-0 (1-0)
Vezette: Sulyok Gergely (dr. Kovács Péter, Nagy Imre Attila)
Gólszerző: Balázs a 21., Waltner (11-esből) a 91. percben
Kiállítva: Vujovic a 61. percben

Csank János, a ZTE frissen kinevezett vezetőedzője egykori csapata ellen mutatkozott be a zalaiak kispadján. A szakvezető örömmel konstatálhatta, hogy együttese a 21. percben megszerezte a vezetést, Hajdú Norbert bal oldali szögletét követően Waltner Róbert lőtt kapura, az egyik fehérvári védőről kipattanó labdát Balázs Zsolt 7 méterről vágta a léc alá (1-0). A fehérváriak megpróbáltak gyorsan egyenlíteni, de a szünet előtt csak egy lesgólt sikerült összehozniuk. Fordulás után emberhátrányba kerültek a vendégek, Goran Vujovic kapta meg második sárgáját. A hajrában kihasználta emberfórját a zalai gárda, a 91. percben Hajdúval szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Waltner értékesítette (2-0).

A 95. percben nyertek a nyírségiek

Paksi FC - Nyíregyháza Spartacus FC 1-2 (1-1)
Vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Iványi István)
Gólszerző: Kriston a 36., illetve Bárányos a 23., Bárányos a 95. percben
Kiállítva: Éger a 90. illetve Odrobéna a 94. percben

A mérkőzés első negyedórája nem hozott magas iramot, a 23. percben azonban megszerezte a vezetést a Nyíregyháza: egy gyors ellentámadás során Radu Apostu hozta játékba Juru Shevelt, aki Bárányos Zsolthoz továbbított, az irányító pedig a jobb alsó sarokba helyezett (0-1). Az egyenlítő találat a 36. percben érkezett, Kriston Attila és Heffler Tibor kényszerítője után előbbi 16 méterről a léc alá bombázott (1-1). A második félidőben ismét leült a meccs, kevés volt az említésre méltó esemény a pályán. A 90. percben Éger László egy perc alatt két sárga lapot is kapott, emberhátrányba hozva a hazaiakat, a vendég együttes azonban 'egalizált', a 94. percben Odrobéna Péter is a kiállítás sorsára jutott. A Nyíregyháza tíz emberrel is megszerezte a győztes találatot, az utolsó pillanatokban Bárányos egy jobb oldali beadás után talált a kapu közepébe (1-2).

A hajrában fordított az MTK

MTK Budapest - BFC Siófok 2-1 (0-0)
Vezette: Kassai Viktor (dr. Varga Zsolt, Kelemen Attila)
Gólszerző: Hrepka a 85., Lencse a 90., illetve Ndjodo a 62. percben
Kiállítva: Sütő az 53. percben

Hét közben egyszer már találkozott egymással a két gárda, akkor a Ligakupában a Siófok 8-1-re nyert a Hidegkuti-stadionban. A bajnokin Garami József, a hazaiak szakvezetője már rutinos játékosainak adott lehetőséget, ám sokáig ők sem tudták feltörni a siófoki védelmet. Fordulás után Sütő László megkapta második sárga lapját, s a Balaton-partiak ezzel emberhátrányba kerültek, a 62. percben azonban tíz emberrel is sikerült vezetést szerezniük: Edouard Ndjodo indult meg a kapu felé a felezővonal közeléből, maga mögött hagyta a védőket, majd 10 méterről kapura lőtt. A labda kipattant Végh Zoltánról, de éppen a csatár elé, aki másodszorra már nem hibázott, 5 méterről az üres kapuba passzolt (0-1). A 85. percben egyenlített az MTK: Hrepka Ádám cselezte be magát a siófoki kapu előterébe, majd 11 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (1-1). A hajrában a győztes találatot is megszerezte a kék-fehér együttes, Hrepka passza után a 16-os jobb sarkánál érkező Lencse László elé került a labda, aki 10 méterről a léc alá lőtt, beállítva végeredményt (2-1).



A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS