Gólínség a Vidinél, idegenben jeleskedik a Mezőkövesd

2018. május. 07., 10:58   |    

Gólínség a Vidinél, idegenben jeleskedik a Mezőkövesd

A DVSC harmadszor is megverte a szezonban a Honvédot. A Haladás továbbra is veretlen az új stadionjában az OTP Bank Ligában. A Mezőkövesd a legutóbbi hét idegenbeli bajnoki találkozójából egyedül a Ferencváros ellenit veszítette el. Nebojsa Vignjevicsnek ez volt az ötvenedik bajnoki döntetlenje. A Vidi 2015. július 25. óta először maradt szerzett gól nélkül hazai bajnoki mérkőzésén. Az OTP Bank Liga 29. fordulójának érdekességei.

BUDAPEST HONVÉD–DEBRECENI VSC 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Eppel (45.), illetve Tabaković (13., 58.), Sós (15.)

– A DVSC mindössze másodszor nyert bajnoki mérkőzést idén tavasszal, az elsőt is idegenben, Pakson. E két meccsen nyolc gólt szerzett, az összes többin hetet.
– Herczeg András együttesének tavaszi eredményessége két játékoson múlik eddig. A sérülése miatt ezúttal is hiányzó Könyves Norbert és az utóbbi hetekben kiváló formába lendült Haris Tabaković egyaránt hat gólt szerzett eddig tavasszal. A többiek összesen hármat.
– Sós Bence a harmadik góljánál tart az idényben.
– A Honvéd tavaly május 20-án nagyon fontos győzelmet aratott Debrecenben, de a mostani idényben egyetlen pontot sem gyűjtött a Loki ellen. A DVSC egyszer pályaválasztóként, kétszer (egyaránt 3-1-re) Kispesten nyert.
– Supka Attila (a mérkőzést egyébként Baráth Botond a 90. percben történő kiállítása miatt tíz emberrel befejező) együttese a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer, tavasszal tízből háromszor nyert.
– A tizenhárom gólos Eppel Márton már ötödik a góllövőlistán.
– A bajnoki címnyerés tavaszán, 2017-ben, a Honvéd minden hazai bajnokiját megnyerte. Idén a legutóbbi három kispesti bajnokiján összesen egy pontot szerzett.

VASAS FC–PAKSI FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Hahn (75.)

– A Vasas pályaválasztóként a legutóbbi kilenc mérkőzésén összesen öt pontot tudott szerezni.
– Az angyalföldi legénység 2015 szeptembere óta először maradt két egymást követő hazai bajnoki mérkőzésén szerzett gól nélkül.
– Az utolsó előtti helyre visszacsúszott Vasas október 17. óta mindössze két bajnokit nyert meg, egyet Újpesten a Honvéd, egyet pedig április végén a DVSC otthonában.
– A Paks egyedüliként szerzett hét pontot a legutóbbi három fordulóban.
– Az atomváros csapatának újonc kapusa, Rácz Gergő még mindig veretlen az élvonalban.
– Csertői Aurél alakulata tavasszal még veretlen idegenben az OTP Bank Ligában.
– Hahn János öt gólnál tart a bajnoki idényben, ezekből négyet tavasszal ért el.

SWIETELSKY HALADÁS–PUSKÁS AKADÉMIA 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Mészáros (13.), Wils (68.), Williams (71.), illetve Henty (6., 82., előbbit 11-esből)

– A Haladás továbbra is veretlen az új stadionjában az OTP Bank Ligában. Hat bajnoki mérkőzésből négyet megnyert, kettő döntetlenre végződött.
– A szombathelyiek még nincsenek biztonságban, négy fordulóval a zárás előtt négy pont az előnyük a tizenegyedik Vasassal szemben, de a legutóbbi öt fordulóban tíz pontot szereztek.
– Mészáros Karol és Stef Wils is a harmadik gólját szerezte a bajnoki szezonban. A belga decemberben is bevette a Puskás Akadémia kapuját.
– Az ausztrál David Williams a hetedik góljánál tart. Átlagosan majdnem minden harmadik élvonalbeli meccsén szerzett eddig gólt az OTP Bank Ligában.
– Megszakadt a Puskás Akadémia hét tétmérkőzésből álló veretlenségi sorozata.
– Ezekiel Henty nyolcgólos az NB I-ben, ötöt szerzett eddig a Videoton és hármat a Puskás Akadémia tagjaként. Először szerzett bajnoki meccsen két gólt nálunk, a Magyar Kupában, a DVSC elleni elődöntő első mérkőzésén már duplázott.
– Pintér Attila csapata másodszor kapott úgy ki a 2017–2018-as bajnoki idényben, hogy legalább két gólt szerzett. Az első alkalom a Honvéd elleni, őszi 3-4 volt.

DIÓSGYŐRI VTK–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Drazsics (89.)

– A Diósgyőr több mint tizenkétezer néző előtt veszítette el a stadionavatót. A mostani élvonalbeli csapatok közül az utóbbi években egyedül a Puskás Akadémia kapott ki új stadionjában az első bajnoki mérkőzésén.
– A DVTK a legutóbbi hat tétmérkőzését elveszítette. Ezek közül öt bajnoki meccs volt.
– A diósgyőriek négy bajnoki mérkőzést az elmúlt években többször is veszítettek sorozatban. Ötöt 2012 tavasza óta először.
– A szerb Sztefan Drazsics az eddigi hét magyarországi bajnokiján három gólt szerzett.
– A Mezőkövesd öt nyeretlen bajnoki után szerzett ismét három pontot.
– Az egyébként miskolci születésű Kuttor Attila, a DVTK korábbi játékosa edzői pályafutása egyik legfontosabb győzelmét aratta egykori klubja új stadionjában.
– A Mezőkövesd a legutóbbi hét (!) idegenbeli bajnoki találkozójából egyedül a Ferencváros ellenit veszítette el.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–ÚJPEST FC 1-1
Gólszerzők: Andrics (2.), illetve Litauszki (67.)

– A két csapat szerdán újra megmérkőzik Balmazújvárosban, a Magyar Kupa elődöntőjének második meccsén. Az elsőt az Újpest 2-1-re nyerte pályaválasztóként.
– Horváth Ferenc együttese a legutóbbi kilenc hazai tétmérkőzésén veretlen maradt. Ebből hét a bajnoki.
– A Balmazújváros a tizenegyedik, az Újpest a tizenkettedik döntetlenjét játszotta a bajnoki szezonban, a többi csapatnak ennél kevesebb „iksze” van.
– Nemanja Andrics, aki a 2016–2017-es szezonban még az Újpestben játszott, az ötödik gólját érte az OTP Bank Liga mostani szezonjában. Ötig jutott a 2014–2015-ös és a 2016–2017-es szezonban is, többet csak a 2013–2014-es idényben rúgott (7).
– Nebojsa Vignjevics a 144. élvonalbeli magyar bajnoki mérkőzésén ült a kispadon, a mostani volt éppen a félszázadik döntetlenje.
– Litauszki Róbert 2015. november 28. óta az első bajnoki gólját szerezte a magyar élvonalban.
– Az Újpest a legutóbbi négy fordulóban veretlen maradt. Rajta kívül ezt csak a Ferencváros mondhatja el magáról.

VIDEOTON–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 0-0

– A Videoton FC szeptember 23. óta, s ebből következően a tavaszi idényben először nem nyert pályaválasztóként.
– A székesfehérvári együttes 2015. július 25. óta először maradt szerzett gól nélkül hazai bajnoki mérkőzésén.
– Marko Nikolics legénysége a legutóbbi négy fordulóban a megszerezhető 12 pontból hetet elveszített.
– A Vidi az első 25 fordulóban mindössze kétszer nem szerzett gólt. A legutóbbi négy fordulóban ellenben háromszor zárt gól nélkül. A legutóbbi 360 játékpercben csupán Marko Scsepovics talált a kapuba, egyszer.
– A Ferencváros továbbra is nyeretlen a tavaszi idegenbeli bajnoki mérkőzésein.
– A Videoton FC pályaválasztása mellett a mostani előtt 2014. november 23-án végződött legutóbb gól nélküli döntetlenre a két csapat mérkőzése.
– Mind a két csapat megfogyatkozott a hajrában, Gorriarán a 92., Danko Lazovics a 94. percben kapott piros lapot. Lazovics az elmúlt 13 hónapban már harmadszor kapott piros lapot. A 2017–2018-as szezonban eddig öt mérkőzésről hiányzott, ezekből a Videoton FC egy mérkőzést meg tudott nyerni, négyet nem.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS