Négy gólt rúgott Walesnek a női válogatott

2013. május. 31., 21:05   |    

Négy gólt rúgott Walesnek a női válogatott

Válogatottunk mindkét félidőben két gólt rúgott a walesi U19-es válogatottnak Gyirmóton.

Vágó Attila együttese az augusztusi női U19-es Európa-bajnokság házigazdája ellen lépett pályára péntek délután. A mérkőzés előtt Török Gábor, az MLSZ női bizottságának elnöke 25. válogatottsága alkalmából köszöntötte a csapat két védőjét, Demeter Rékát és Tóth II Alexandrát. A mieink a Szőcs Réka - Szeitl Szilvia (Palkovics Nóra, 56.), Tálosi Szabina, Demeter Réka (Szabó Zsuzsanna, 51.), Gál Tímea - Smuczer Angéla (Zeller Dóra, 68.), Csiszár Henrietta - Szabó Boglárka, Pádár Anita (Mosdóczi Evelin, 63.), Rácz Zsófia (Fogl Katalin, 68.) - Zágor Bernadett (Vígh Viktória, 56.) összeállításban léptek pályára.

A magyar válogatott már az első percekben jókora mezőnyfölényre tett szert, a walesiek erejéből támadásra egyáltalán nem futotta, viszont az első 20 percben jól szűrték az akcióinkat. A játékrész felénél sikerült vezetést szereznünk, Pádár Anita volt eredményes (1-0). A folytatásban maradt a nyomasztó magyar fölény, és a félidő hajrája előtt Szabó Boglárka emelt okosan a 16-os bal sarkától a jobb sarokba (2-0).

A fordulás után sem kellett sokat várni a harmadik magyar gólra, Pádár Anita második találatát szerezte (3-0). Vágó Attila ezt követően lehetőséget adott több fiatal játékosnak is, akik éltek a bizalommal, az utolsó percben Zeller Dóra állította be a 4-0-ás végeredményt.

- Kissé nehéz volt a meccs eleje, de miután felvettük a megfelelő ritmust, nem engedtük ki a kezünkből az irányítást, és magabiztos győzelmet arattunk - mondta Vágó Attila a találkozó után. - A magyar női fociban minden pici sikert meg kell becsülnünk, lépésről lépésre kell haladnunk előre. Fontos, hogy nemzetközi mérkőzésen is ki tudjuk próbálni a fiatalokat, ezúttal Mosdóczi Evelin, Zeller Dóra és Vígh Viktória személyében hárman mutatkoztak be a válogatottban. Szépen alakul a csapat, a mai mérkőzés is elérte a célját, választ kaptam néhány nyitott kérdésre, és több játékos formájáról is meggyőződhettem.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS