Négy gólt szerzett Újpesten a Honvéd

2013. május. 11., 20:32   |    

Négy gólt szerzett Újpesten a Honvéd

Az OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján matematikailag is biztossá vált az Egri FC kiesése, a Haladás és a Honvéd idegenben, a Kecskemét hazai pályán győzött.

Lombard Pápa Termál FC - Egri FC 6-1 (4-0)
Vezette:
Veizer Roland (Varga Zsolt, L. Tóth Lajos)
Gólszerző: Griffiths a 17., Quintero a 22., Marics 26., Arszics 33., Quintero a 76., Király 90., ill. Horváth a 71. percben

A pápaiak a 17. percben Griffiths közeli fejesével szereztek vezetést, és onnantól nem volt nehéz dolguk a hitehagyott egriekkel szemben. A vendégek kevés ellenállást tanúsítottak, a 22. percben Cesar Quintero használt ki egy védelmi hibát (2-0), a 26. percben Goran Maric lőtt 8 méterről a bal sarokba (3-0). A 33. percben Lazar Arsic fordult kapura és lőtt 13 méterről a bal sarokba (4-0). A szünet után visszavett a Pápa, az egriek Horváth Zoltán fejesével szépítettek (4-1), de a hajrá a hazaiaké volt, a 76. percben Quintero 16 méterről csavart a léc alá (5-1), majd a 90. percben Király Botond állította be a 6-1-es végeredményt. Vereségével az Eger már matematikailag is kiesőnek tekinthető.



PMFC-Matias - Haladás 0-2 (0-0)
Vezette:
Hamisz Mohammed al-Marri
Gólszerző: Radó a 82., Radó a 85. percben

A Haladás fegyelmezett védekezésre, és a labdaszerzések utáni ellentámadásokra építette taktikáját, de a hazaiak nem tudtak mit kezdeni enyhe mezőnyfölényükkel, egyetlen helyzetig jutottak el az első félidőben. A második félidőben sem változott sokat a játék, de a hajrában két gól is született, mindkettőt a vendégek szerezték. A 82. percben Devecseri Szilárd indította Radó Andrást, az U21-es válogatott támadója maga mögött hagyta védőit, majd 8 méterről a kapu bal oldalába lőtt (0–1). A 85. percben Eke Uzoma buktatta a pécsi 16-oson belül Gyurján Bencét, a megítélt büntetőt Radó András váltotta gólra (0-2), így alakult ki a végeredmény.

KTE-Phoenix Mecano - FGSZ Siófok 3-1 (1-0)
Vezette:
Fábián Mihály (Kelemen Attila, Kormányos Gábor)
Gólszerző: Burgos a 13., Mohl a 49., Salami a 68., ill. Kiss az 52. percben

Az első percekben hazai kapufa jelezte, hogy a KTE hamar kezébe vette az irányítást, de az első gólra sem kellett sokat várni, a 13. percben Vladan Szavics lövése után Kurucz Péter csak kiütni tudta a megpattanó labdát, az érkező Rafael Burgos pedig 5 méterről az üres kapuba passzolt (1-0). A folytatásban is támadásban maradt a KTE, és a második félidő elején megduplázta előnyét, Mogyorósi József beadása után Mohl Dávid előrevetődve fejelt 14 méterről a jobb sarokba (2-0). Az 52. percben Kiss Máté 13 méterről lőtt a léc alá, visszahozva a siófokiak számára a reményt (2-1), de a 68. percben visszaállt a kétgólos különbség, egy szabadrúgás után Eugene Salami előbb öt méterről próbálkozott fejessel, majd a Kuruczról kipattanó labdát bólintotta közelről a hálóba (3-1). A hazaiak a 77. percben emberhátrányba kerültek, de Marko Vukasovic kiállítása után a vendégek már nem tudtak újítani, a KTE kétgólos győzelmet aratott.



Újpest FC - Budapest Honvéd 2-4 (0-2)
Vezette:
Szabó Zsolt (Tóth Vencel, Szalai Dániel)
Gólszerző: Christ a 86., Remili a 90., ill. Martinez a 8., Lovric a 19., Martinez az 52., artinez a 68. percben

A 8. percben óriási hibát vétett a hazai védelem, Chame Antón rövid passzára Leandro Martinez csapott le, majd 10 méterről a léc alá lőtt (0-1). A 19. percben Martinez szabadrúgása után Ivan Lovric csúsztatta a bal felső sarokba a labdát (0-2). Az 52. percben háromra nőtt a kispesti előny, Nagy Gergő lövése után Balajcza Szabolcs védett ugyan, de a kipattanót Martinez szerezte meg, elhúzta a kapus mellett és a hálóba passzolt (0-3). A 68. percben kiütésessé vált a Honvéd előnye, Vernes Richárd bal oldali beadását követően Martinez fejelt a bal sarokba (0-4). A hajrára visszavett a Honvéd, az Újpest két góllal tette elviselhetőbbé a vereséget: a 86. percben Christ lőtt 20 méterről a léc alá (1-4), majd a 90. percben Remili Mohamed fejelt a kispesti kapuba (2-4), beállítva a végeredményt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS