Négy kispesti gól Gyirmóton, nyert az MTK, döntetlen Fehérváron

2021. szeptember. 25., 21:39   |    

Négy kispesti gól Gyirmóton, nyert az MTK, döntetlen Fehérváron
Fotó: honvedfc.hu

Az OTP Bank Liga 7. fordulójának szombati játéknapján az MTK hajrágóllal verte a Mezőkövesdet, a Budapest Honvéd 4-2-re nyert a Gyirmót FC Győr otthonában. A Fejér megyei rangadón nem született gól.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Gyirmót FC Győr-Budapest Honvéd 2-4 (1-3)
Gólszerzők: Simon (15., 52.), illetve Tamás K. (12.), Nagy D. (21.), Lukic (24., 48.)
Gyirmót: Rusák - Ikic, Széles, Zeke, Szegi - Vass Á. (Hasani, 68.), Nagy P., Medgyes (Hajdú, 72.), Radics - Simon (Lencse, 72.), Herjeczki (Varga B., 57.)
Budapest Honvéd: Szappanos - Lovric, Batik, Klemenz, Tamás K. - Nono (Machach, 84.), Pantelic, Zsótér (Hidi, 61.) - Nagy D. (Májer, 85.), Lukic (Eppel, 71.), Balogh (Bőle, 61.)

Mindkét csapat a támadásokra helyezte a hangsúlyt, az első harminc perc jó iramú, lüktető játékot hozott. Inkább a Honvéd irányított, a próbálkozásainak nagyobb volt a sebessége, s ez az eredményjelzőn is megmutatkozott, a 24. percre ugyanis már négy gól esett, 3-1-re vezetett a vendégegyüttes úgy, hogy bő tíz perc alatt háromszor is mattolta ellenfelét. Az első félidő hajrájára visszaesett a tempó. A szünet után tovább folytatódott a gólgyártás, előbb Lukic, majd Simon duplázott. A fővárosiak ezzel együtt kézben tartották a mérkőzést, a Gyirmót erejéből pedig nem futotta többre, így további izgalmakat már nem tartogatott a találkozó. A vendégek megérdemelten távoztak három ponttal Győrből. Az újonc hazai gárda továbbra is nyeretlen még az idényben, ráadásul utóbbi két meccsén összesen kilenc gólt kapott.

MTK Budapest-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Miovski (89.)
MTK Budapest: Mijatovic - Balázs B. (Varju, 62.), Perkovic, Nagy Zs. (Ferreira, 11.), Nagy B. - Weir, Ramadani (Dimitrov, 62.), Kosznovszky (Mezei, 76.) - Kovácsréti (Vancsa, 76.), Miovski, Grozav
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Farkas D. (Madarász, a szünetben), Baki, Katanec (Calcan, 92.), Derekas - Cseri (Cseke, a szünetben), Kocsis G., Besirovic, Nagy D. - Vutov (Drazic, a szünetben), Jurina (Vojtus, 82.)

Az első félidőben az MTK jóval közelebb állt a vezetés megszerzéséhez, de a kék-fehérek több nagy gólhelyzetet is kihagytak. Pintér Attila, a vendégek vezetőedzője érthetően elégedetlen volt csapata teljesítményével, így a szünetben hármat is cserélt. Ennek nyomán javult is a Mezőkövesd játéka, és a 61. percben büntetőhöz jutott, Jurina azonban hibázott. A kék-fehérek ekkor már jóval kevésbé voltak veszélyesek, csak az utolsó tíz percben tudtak riválisuk fölé kerekedni, végül egy elképesztően szerencsés góllal - a korábbi MTK-védő, Baki Ákos felszabadítani próbált, de Miovski lábára rúgta a labdát, ami védhetetlenül pattant a bal alsóba - otthon tartották a három pontot.

MOL Fehérvár FC - Puskás Akadémia FC 0-0
Piros lap: van Nieff (68.)
MOL Fehérvár: Kovács D. - Fiola, Rus, Stopira, Heister - Nego, Szendrei, Makarenko, Dárdai (Petrjak, 83.) - Nikolics, Jallow (Bamgboye, a szünetben)
Puskás Akadémia: Tóth B. - Csirmaz, Stronati, Spandler, Nagy Zs. - Van Nieff, Favorov - Slagveer (Joao Nunes, 85.), Corbu (Plsek, 69.), Gera D. (Komáromi, 78.) - Kozák (Weslen Junior, 78.)

Marius Corbu két nagy helyzetével indult a meccs, és a folytatásban is a Puskás Akadémia játszott jobban, veszélyesebben. A MOL Fehérvár birtokolta többet a labdát, de a játékába sok hiba csúszott, így komoly gólszerzési lehetősége nem akadt. A szünetig hátralévő időben még Libor Kozák fejelt a kapufára, gól azonban ebből sem született. A fordulást követően összeszedettebb lett a házigazda, és egy VAR-döntést követően emberelőnybe került: Yoell van Nieff taposta meg piros lapot érően Nikolics Nemanját. A Puskás Akadémia innentől kezdve jobbára a védekezésre koncentrált, bár amikor lehetősége adódott, bátran lendült támadásba. A Fehérvár időnként beszorította a vendégcsapatot a tizenhatosára, ám elképzelés nélkül járatta a labdát, így maradt a gól nélküli döntetlen.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS