Négy meccsen huszonegy gól a szombati mérleg

2010. július. 31., 22:46   |    

Négy meccsen huszonegy gól a szombati mérleg

Az NB I első fordulójának szombati játéknapján a nézők nem panaszkodhattak a gólok számára, a ZTE - Kaposvár találkozón nyolcszor találtak a kapuba a játékosok, az MTK és a Kecskemét összecsapásán hat, a Vasas - Honvéd találkozón öt gól született. A címvédő DVSC-TEVA 2-0-ra győzte le Pápát.


Nem adott esélyt a vendégeknek a címvédő

DVSC-TEVA - Lombard Pápa Termál FC 2-0 (2-0)
Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)
Gólszerző: Szilágyi a 18., Kulcsár a 32. percben

A Debrecen már az első percektől nagy fölényben játszott, a pápaiak erejéből csak a védekezésre futotta az első félidőben. A hazai gólt azonban nem tudták megakadályozni, a 18. percben Szilágyi Péter kapott labdát Rezes Lászlótól, majd 13 méterről a bal sarokba helyezett (1-0). A hajdúságiak ezt követően is támadásban maradtak, és a 32. percben kettőre növelték előnyüket: ismét Rezes volt az előkészítő, Kulcsár Tamás pedig kapásból a jobb sarokba lőtt (2-0). A Pápa nem tudott kijönni a szorításból, csak a szerencsének tudhatta be, hogy nem kapott újabb gólokat. A második félidőben sem változott sokat a játék képe, a DVSC fölényben futballozott, a vendégeknek nem volt reális esélyük a szépítésre sem. Az eredmény nem változott a lefújásig, a bajnoki címvédő megérdemelten győzött.


Jobb helyzetkihasználásával nyert az MTK

MTK Budapest - Kecskeméti TE-Ereco 4-2 (2-2)
Vezette: Vad II István (Ring György, Tóth István)
Gólszerző: Tischler a 6., Kanta a 28., Pintér Á. a 63., Könyves a 71., illetve Litsingi a 32., Tököli a 33. percben
Kiállítva: Könyves a 87., illetve Bori a 89. percben

Az MTK kezdte jobban a mérkőzést, Tischler Patrik már a 6. percben vezetést szerzett a hazaiaknak, egy jobb oldali beadás után helyezett a kapuba (1-0). A folytatásban rengeteg helyzetet dolgoztak - és hagytak - ki a csapatok, de a 28. percben megszületett a második hazai találat, Pátkai Máté sarkazása után Kanta József nyolc méterről lőtt a hálóba (2-0). A 32. percben a kecskemétiek is kihasználták egy lehetőségüket, Francis Litsingi bombázott a kapuba 16 méterről (2-1). A 33. percben az egyenlítő találat is megszületett, Kethevoama Foxi jobb oldali beadására Tököli Attila érkezett, és négy méterről a jobb sarokba passzolt (2-2). A szünetig mindkét csapat előtt adódott még lehetőség a gólszerzésre, de a fordulás előtt már nem kellett ismét középkezdéshez készülődniük a csapatoknak. A második játékrészben az MTK szerzett vezetést, a 63. percben Pintér Ádám bólintott a léc alá egy szögletet követően (3-2). A 71. percben ismét gólt ünnepelhettek a hazaiak, Pál András passza után Könyves Norbert állította be a 4-2-es végeredményt. A meccs hajrájában kissé elszabadultak az indulatok, két piros lapot is kiosztott a játékvezető, előbb Könyvesnek kellett elhagynia a pályát egy könyöklés után, majd Bori Gábor kapta meg második sárgáját.


Sisa Tibor gólzáporos sikerrel mutatkozott be

ZTE FC - Kaposvári Rákóczi 3-5 (1-4)
Vezette: Bognár Tamás (Lémon Oszkár, Huszár Balázs)
Gólszerző: Rudnevs a 45., Rudnevs a 62., Balázs Zs. a 66., illetve Pavlovic a 16., Kovács G. (öngól) a 23., Oláh a 28., Grúz a 45., Pavlovic a 60. percben

A Kaposvár alaposan meglepte az egerszegieket, már a meccs elején kidolgozott néhány veszélyes lehetőséget, a 16. percben pedig megszerezte a vezetést is: Oláh Lóránt lövését követően Vlaszák Géza csak kiütni tudta a labdát, az érkező Bojan Pavlovic pedig öt méterről a hálóba továbbított (0-1). Hét perccel később Pavlovic adott középre, a menteni igyekvő Kovács Gergő pedig a saját kapujába helyezett (0-2). A 28. percben Oláh lépett ki a leshatárról, rávezette Vlaszákra a labdát, majd 10 méterről kilőtte a bal sarkot (0-3). A hazaiak már az első félóra végén cseréltek, és a játékrész hajrájában sikerült szépíteniük, Kocsárdi Gergely hozta játékba Artjoms Rudnevset, aki 11 méterről a jobb sarokba lőtt (1-3). A szünetben azonban ismét három gól volt a különbség a két csapat közt, egy szöglet után Grúz Tamás volt közelről eredményes (1-4). Az 59. percben tovább növelte előnyét a Kaposvár, Daniane Jawad beadása után Pavlovic 6 méterről lőtt a léc alá (1-5). Két perccel később szépített a ZTE, Horváth András szögletét követően Rudnevs öt méterről helyezett a hálóba (2-5). A végeredmény a 66. percben alakult ki, ekkor Rudnevs emelése után Balázs Zsolt fejelt a léc alá (3-5). Ez volt Sisa Tibor első bajnoki mérkőzése a kaposvári kispadon, a szakember emlékezetesen debütált a Rákóczinál.


Három fejesgóllal nyert a Vasas

Vasas - Budapest Honvéd 3-2 (2-1)

Vezette: Farkas Ádám (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Gáspár a 9., Arnaut a 36., Gáspár a 76., illetve Abass a 16., Takács a 83. percben

A Vasas aktívabban kezdte a mérkőzést, és a 9. percben eredményre vezettek a támadások, Lázok János szöglete után Gáspár József fejelt a jobb sarokba (1-0). A Honvéd a gól után aktívabbá vált, és a 16. percben egyenlített is, egy nagy bedobás után Dieng Cheikh Abass öt méterről a jobb sarokba fejelt (1-1). A 36. percben Lázok ívelt be pontosan szabadrúgásból, Goran Arnaut pedig hat méterről, előrevetődve fejelt a hálóba (2-1). A folytatásban is változatos maradt a találkozó, de a 76. percig nem esett gól, ekkor a Vasas ismét egy szöglet utáni fejesből volt eredményes - Gáspár második gólját szerezte (3-1). A 82. percben Takács Ákos 25 méterről csavart a bal sarokba (3-2), de a pontot érő harmadik találat már nem jött össze a vendégeknek, az angyalföldiek győzelemmel kezdték a szezont.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS