Négy NB I-es csapat maradt a Magyar Kupában

2014. október. 29., 21:00   |    

Négy NB I-es csapat maradt a Magyar Kupában

A címvédő Újpest FC nagy nehézségek árán jutott tovább az Ajka elleni MK-nyolcaddöntőből, az MTK és a Győri ETO viszont alulmaradt alacsonyabb osztályú riválisa otthonában.

Az újpestiek alaposan megszenvedtek Ajkán, sokáig nem találtak fogást a hazaiakon, csak az 53. percben tudtak gólt szerezni, ekkor Stanisavljevic volt eredményes. A másodosztályú ajkaiak nem adták fel, a 90. percben az előrehúzódó középhátvéd, Asztalos Dávid révén kiegyenlítettek. A kétszer 15 perces hosszabbítás nem hozott gól, következtek a tizenegyesek, amiben az Újpest volt jobb.

A harmadosztályú csapatok összecsapásán a Kisvárda magabiztos, 4-0-ás győzelmet aratott a Vác ellen. A hazaiak utolsó három góljukat emberelőnyben szerezték.

A DVSC-Teva néhány hete hazai pályán kapott ki a Pécstől az OTP Bank Liga küzdelmeiben, és a kupában sem tudott visszavágni, a házigazda mecsekaljaiak Romic 64. percben szerzett találatával nyertek 1-0-ra, és jutottak tovább.

Az MTK a szünetben Pölöskei Zsolt góljával még vezetett 1-0-ra Szolnokon, de a hazaiak fordítottak, és 2-1-re legyőzték az NB I legjobb formában lévő csapatát. Nem ez volt az egyetlen olyan élvonalbeli együttes, amely alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben maradt alul, a Győri ETO a városi rivális Gyirmót otthonában kapott ki 2-0-ra.

A Honvéd és a Ferencváros 120 percen keresztül gyűrte egymást a Bozsik-stadionban, de gólt egyik csapat sem tudott szerezni. A hazaiak kispadján első alkalommal foglalt helyet Csábi József, akinek csapata több helyzetet dolgozott ki a Fradinál, de Dibusz Dénes eszén senki sem tudott túljárni. A továbbjutás itt is tizenegyesekkel dőlt el, Honvéd-részről csak Portilla értékesítette büntetőjét, míg a Fradiból Gera, Csukics és Nagy Dominik is betalált, így a zöld-fehérek örülhettek a végén.

A Magyar Kupa nyolcaddöntője után tehát alaposan megcsappant az NB I-es csapatok száma, a legjobb nyolc közé csak négyen kerültek be az OTP Bank Ligából (a Videoton FC még kedden biztosította helyét a negyeddöntőben). A negyeddöntő sorsolását november 9-én, vasárnap este tartják a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában.

Magyar Kupa nyolcaddöntő, eredmények:

FC Ajka - Újpest FC 1-1 - 11-esekkel: 3-5
G.: Asztalos 90. ill. Stanisavljevic 53.

Kisvárda - Vác FC 4-0
G.: Milovac 46., 76., Hegedüs 72. – 11-esből, Bouard 87.

PMFC-Matias - DVSC-Teva 1-0
G.: Romic 64.

Szolnoki MÁV – MTK Budapest 2–1
G.: Nagy I. 64. (11-esből), Rokszin 72., ill. Pölöskei Zs. 28.

Budapest Honvéd - Ferencváros 0-0 - 11-esekkel: 1-3

Gyirmót - Győri ETO 2-0
G.: Madarász 35., Beliczky 88.

Csákvár-Békéscsaba 2-1 (0-1)
G.: Gajdos 58., Molnár 73., ill. Birtalan 45.

A Honvéd-Ferencváros mérkőzés fotói:


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS