Negyedikként zártunk a Jezek-tornán

2015. augusztus. 22., 21:07   |    

Negyedikként zártunk a Jezek-tornán

U18-as válogatottunk szombaton a bronzmérkőzést játszotta a csehországi Vaclev Jezek-emléktorna utolsó játéknapján.

A magyar válogatott a második helyen zárt a nyolccsapatos csehországi viadal csoportkörében, így szombaton a harmadik helyért lépett pályára a másik csoport másodikja, a szlovén együttes ellen. Németh Antal szövetségi edző sérülés és betegség miatt több játékosára sem számíthatott a találkozón, klasszikus középcsatárt már nem is tudtunk jelölni a kezdőbe, a kapuban pedig Zöldesi Illés állt, aki eredetileg nem volt kerettag, "vészbehívóval" csütörtökön utazott el a többiek után.

A magyar válogatott a nehézségek ellenére jól kezdte a mérkőzést, szervezett védekezett, nem hagyott területet a szlovénoknak. Mindkét együttes a biztonságot tartotta a legfontosabbnak és kivárásra játszott, kevés volt a lehetőség a kapuk előtt. A félidő közepéig kiegyenlített volt a mérkőzés, ekkor egy peches találattal a szlovén csapat szerzett vezetést: egy beívelést követően Tóth Bence megpróbálta hazafejelni a labdát, de nem vette észre, hogy kapusunk is elindult a labda felé, így az üres kapuba bólintott. A gól után kissé kapkodóvá vált a játékunk, megpróbáltunk támadni az egyenlítésért, de egy labdaeladást góllal büntettek a szlovénok, akik így 2-0-ás előnnyel zárták az első félidőt.

A fordulás után támadó szellemben játszottunk, uraltuk a játékot, de a zártan védekező szlovénok nem adtak sok esélyt a komolyabb helyzetek kidolgozására, a 16-os előtt megtört az akcióink lendülete. Az eredmény a lefújásig nem változott, Szlovénia 2-0-ra győzött, és megszerezte a torna harmadik helyét.

- A negyedik hellyel nem lehetünk elégedetlenek egy ilyen erős mezőnyben, de sikeresnek semmiképpen sem mondható a szereplésünk, hiszen a rendes játékidő eredményeit tekintve két döntetlen és két vereség a mérlegünk - mondta a találkozó után Németh Antal szövetségi edző. - Sajnos sérülések és betegségek miatt a végére alaposan megfogyatkoztunk, az utolsó mérkőzésen már alig voltak variációs lehetőségeink. A torna ezzel együtt elérte a célját, erős riválisok ellen próbálhattunk ki több új játékost is, így teljesebb képet kaptunk erről a korosztályról.

Magyarország-Szlovénia 0-2 (0-2)
Magyarország: Zöldesi Illés - Szalai András, Tóth Dávid (Szilágyi Zoltán, 58.), Tóth Bence, Gergényi Bence - Tóth Keve (Kovács Dávid, 46.), Takács Ronalds, Nagy Zsombor - Tömösvári Bálint (Kamarás György, 70.), Bayer Bence, Herjeczki Kristóf

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS