Negyedikként zártunk a Vilotic-tornán

2014. szeptember. 08., 17:38   |    

Negyedikként zártunk a Vilotic-tornán

A magyar U19-es válogatott a bronzmérkőzésen 5-2-es vereséget szenvedett az ukránoktól.

A Pisont István vezette U19-es válogatott szombaton jó játékkal döntetlent ért el a belgák ellen, majd büntetőkkel megszerezte a második helyet a csoportban, így hétfőn bronzmérkőzést vívhatott az ukránokkal. A szakmai stáb ezen a mérkőzésen lehetőséget adott azoknak a játékosoknak, akik az első két találkozón kevesebb időt töltöttek a pályán, közülük többen még csak minimális nemzetközi tapasztalattal rendelkeztek. Az első félidőben kiütközött, hogy nem a legerősebb csapatunk van fenn a pályán, az ukránok a 2. percben egy öngóllal szereztek vezetést, majd a szünetig további két gólt szerezve magabiztos előnyre tettek szert.

Pisont István szünetben öt helyen változtatott a csapaton, bejöttek a rutinos játékosaink, és ezzel egy csapásra megváltozott a játék képe. Átvettük az irányítást, veszélyes akciókat vezettünk, az 53. percben Grabant Bence szépített, négy perccel később viszont az ukránok visszaállították a háromgólos különbséget. A 60. percben a csereként beállt Zsótér Donát beadásából a szintén csereként érkező Németh Erik fejesből megszerezte a második gólunkat, amit talán újabb találatok követhettek volna, de a 62. percben újabb fordulat történt, Zsótért kiállította a játékvezető, és ezzel elvesztettük az esélyünket a zárkózásra, a 81. percben az ukránok beállították az 5-2-es végeredményt.

- Felforgattam a csapatot az előző mérkőzéshez képest, mert látni akartam azokat is, akik kevesebb lehetőséget kaptak az első két meccsen - értékelt a lefújás után Pisont István. - Ez a húzás most rosszul sült el, a meccs legelején öngólt fejeltünk, és a folytatásban sem találtuk a dinamikus, gyors ukránok játékának ellenszerét. A nemzetközi szinten tapasztalatlanabb játékosok nem tudták felvenni a megkövetelt ritmust, gyorsaságban megvert bennünket az ellenfél. A második félidőre visszahoztam az alapcsapatot, a cserék után teljesen másképp nézett ki a játék, visszajöttünk a meccsbe, és egészen a kiállításig minden esélyünk megvolt, hogy szorossá tegyük az eredményt. Tíz emberrel viszont már nem volt esélyünk a zárkózásra, a vége ismét az ukránoké volt. Az első félidei játék nagy csalódás volt, a második játékrészben viszont összehasonlíthatatlanul jobb teljesítményt nyújtottunk. Jó lecke volt ez a mérkőzés, sok tanulsággal szolgált az őszi Eb-selejtező torna előtt. Idejében jött a pofon, de néhány játékosnak nagyon el kell gondolkoznia a mutatott teljesítményén.

Ukrajna-Magyarország 5-2 (3-0)
Magyarország: Horváth Dániel - Talabér Attila (Hirschler Bence, 46.), Nagy Ádám, Kecskés Ákos, Valencsik Dávid - Jancsó András (Tóth Martin, 46.), Gazdag Dániel - Grabant Bence, Szántó Tamás (Rácz Barnabás, 46.), Kovács Krisztián (Zsótér Donát, 46.) - Koszta Márk (Németh Erik, 46.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS