Negyedóra alatt minden eldőlt

2013. október. 07., 08:15   |    

Negyedóra alatt minden eldőlt

Mindössze két mérkőzést rendeztek a hétvégén a JET-SOL Liga Női Labdarúgó NB I-ben: a Ferencváros-MTK rangadót a Fradi fiataljainak Eb-szereplése, míg a Szegedi AK – Viktória Trend Optika mérkőzést a szombathelyi játékosok vírusos megbetegedése miatt halasztották el.

A bajnoki küzdelmekre így kicsivel kevesebb figyelem jutott, hiszen az MTK csütörtökön a Hidegkuti-stadionban Európa egyik legjobb klubcsapatát, a Turbine Potsdamot fogadja BL-mérkőzésen, és az U17-es válogatottnak is volt továbbjutási esélye az Eb-elitkörben, még az utolsó mérkőzésen is. A lejátszott két mérkőzésen a csapatok felettébb szűken mérték a gólokat: érdekesség, hogy miután egyszerre kezdődött a két meccs Rákospalotán és az újpesti Cérna-pályán, negyedóra alatt megszületett a hétvége összes gólja – ráadásul egymástól légvonalban két-három kilométerre. Palotán, a Budai II Stadionban felettébb furcsa góllal szerzett vezetést az Astra: Pincze Gabriella lövését Mátra Borbála, a Femina kapusa, gyakorlatilag beütötte a saját kapujába. A kapushiba megzavarhatta a hazai csapatot, mert az a védelem, amely az egész mezőnyben az egyik legjobb a rögzített játékhelyzetekben, perceken belül kapott még egy gólt – a jobb oldali szöglet nyomán a labda szinte átfolyt a védelmen, mígnem Sümegi Éva megduplázta az Astra előnyét.

A folytatásban kevés helyzetnél izgulhattak a nézők, de kettőt azért érdemes ezek közül kiemelni. A második félidőben a Feminának ziccere volt a védők mögé tett labdából, míg a másik oldalon Kanta Krisztina két lövésnél is fejjel mentette meg kapuját a góltól, ráadásul egy percen belül. Az Újpest Mátyás Noémi góljával hamar vezetést szerzett a Honvéd ellen, majd a fehérek szinte azonnal növelhették volna előnyüket, de a folytatásban a vendégcsapatnak volt több lehetősége. A Honvéd helyzetei közül kettőt érdemes kiemelni: az 51. percben a Gaál-Szabó által felívelt labdára Staar Gabriella rajtolt a védők mögé lépve, ütközött a kapujából kifutó Bíró kapussal - a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást és a támadót büntette sárga lappal. A hajrához érve ismét a hosszú sérüléséből felépült, a szezonban első meccsét játszó támadó szerezhetett volna ismét gólt, tizenegyesét azonban Bíró Barbara kivédte. Bár a döntetlen talán jobban megfelelt volna a játék képének, maradt az 1-0, az Újpest otthon tartotta mindhárom pontot.

JET-SOL Liga, Női Labdarúgó NB I, 8. forduló
1. FC Femina – Astra HFC 0-2 (0-2)
Újpesti TE – Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
A Ferencváros-MTK Hungária, valamint a Szegedi AK – Viktória Trend Optika FC mérkőzéseket későbbi időpontra halasztották.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS