Csak a Vasas maradt pont nélkül a tabella alsó régiójából

2018. április. 14., 19:32   |    

Csak a Vasas maradt pont nélkül a tabella alsó régiójából

A kiesőzóna közvetlen közelében található csapatok közül egyedül a Vasas nem szerzett pontot az OTP Bank Liga 26. fordulójában.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Diósgyőri VTK 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Rudolf (88., 90., mindkettő 11-esből), illetve Óvári (46.)
Balmazújváros: Horváth L. - Habovda (Kónya, 83.), Rus, Tamás L., Uzoma - Vajda, Arabuli, Majszuradze (Batarelo, 57.) - Rudolf, Andric (Harsányi, 67.), Haris
Diósgyőr: Antal - Eperjesi, Lipták, Tamás M., Sesztakov - Vela (Bacsa, a szünetben), Tóth B., Busai, Óvári - Ugrai (Szarka, 82.), Joannidisz (Kocsis, 72.)

Az első félidő nagy részében nem vállaltak komolyabb kockázatot a csapatok, többnyire a mezőnyben folyt a játék, nem alakult ki gólszerzési lehetőség. Azután annyiban változott a helyzet, hogy mindkét oldalon volt egy-két gyors megindulás, de egyik kontratámadást sem sikerült pontosan befejezni vagy rossz labdaátvételek vagy a visszazáró védők közbeavatkozása miatt. A Balmazújváros akcióinak jelentős része lesen akadt meg. Az utolsó negyedórában a labdát többet birtokló vendégek kétszer is helyzetbe kerültek, de előbb egy lövés, majd egy fejes kerülte el a hazai kaput.  A szünet után viszont gyorsan gólt szerzett a DVTK, miután egymás után több passz is pontos volt. A hátrányba került Balmazújváros nem igazán találta a ritmust, Horváth Ferenc cserékkel próbált változtatni a helyzeten, de a legközelebb a gólszerzéshez sokáig így is csak pontrúgásból jutott a csapata: a 70. percben Vajda lövésénél Antal nem tudta megfogni a labdát, amely azután a kapufára pattant. Vajda később akcióból is eltalálta a kapufát, majd a hajrában ismét próbálkozott, Szarka pedig kézzel ért a labdához a böntetőterületen belül. A tizenegyest Rudolf értékesítette, két perc múlva pedig Harsányi esett el, ezért is büntető járt, amit ugyancsak belőtt Rudolf.  A hazai csapat - amely saját közönsége előtt sorozatban hatodszor maradt veretlen - az idény során harmadszor győzte le a DVTK-t, előzőleg augusztusban hazai pályán 4-0-ra, majd novemberben vendégként 2-1-re. Sikerével a Balmazújváros elmozdult az utolsó helyről.

Paksi FC-Swietelsky Haladás 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Simon A. (71.), illetve Hahn (11., öngól), Grumic (70.)
Paksi FC: Verpecz - Vági, Fejes (Lenzsér, a szünetben), Gévay, Szabó J. - Simon Á. - Haraszti (Simon A., 66.), Papp (Kecskés, 33.), Bertus, Bartha - Hahn
Swietelsky Haladás: Király - Schimmer, Wils, Kolcak, Bosnjak - Jagodics, Németh Má. (Grumic, 57.) - Mészáros, Rácz, Halmosi (Kovács L., 74.) - Williams (Németh Mi., 87.)

A mérkőzés elején a Haladás egy szerencsés góllal szerzett vezetést: egy vendég szabadrúgást követően Hahn lábán pattant meg a labda. Az első félidő végig kiegyenlített küzdelmet hozott kevés helyzettel, így több gól nem született a szünetig. A folytatásban eleinte a szombathelyiek futballoztak fölényben, majd a Paks átvette az irányítást, mégis éppen ekkor duplázta meg előnyét a Haladás egy szép kényszerítő után Grumic révén. A találatra azonnal válaszoltak a hazaiak egy szép fejesgóllal, így végig izgalmas maradt az összecsapás. A Paks próbálkozott becsülettel a lefújásig, de csak szabadrúgásból tudott veszélyeztetni, viszont abból sem volt eredményes, így a Haladás gazdagodott három ponttal.

Újpest FC-Vasas FC 4-2 (1-0)
Gólszerző: Nwobodo (25.), Novothny (53., 76. - a másodikat 11-esből), Pauljevic (56.), illetve James (32.), Egerszegi (55.)
Újpest: Pajovic - Balázs B., Bojovic, Litauszki, Burekovic - Diallo (Sankovic, 64.), Onovo, Pauljevic (Szűcs, 93.), Nwobodo, Zsótér (Cseke, 71.) - Novothny
Vasas: Nagy G. - Burmeister, Benes, Ristevski (Vaskó, 67.) - Egerszegi, James, Vida, Hangya - Remili, Ádám (Pavlov, 71.) Barczi

A találkozó elejét jellemző mezőnyjáték után a félidő derekán jó egyéni megmozdulásból, az első komoly lehetőséget kihasználva vezetést szerzett az Újpest. A meccs ezt követően megélénkült, a kiesés elől menekülő angyalföldiek egy meg nem adott gólt követően egy megítélt találattal egyenlítettek. A szünet előtti időszakra újra lelassult a játék. A második félidő elején négy percen belül három gól is született: a nagy nyomást kifejtő Újpest újra vezetést szerzett, s bár a Vasas gyorsan egyenlíteni tudott, a lila-fehérek hamar újra lépéselőnybe kerültek. A hajrára fordulva pedig Novothny Soma másodszor is bevette a vendégek kapuját, ezúttal tizenegyesből, ezzel biztossá tette csapata sikerét. Az Úpest legutóbbi három bajnokiján nem tudott betalálni, ezúttal viszont jobban jött ki a gólpárbajból. A Vasas - amely idegenben 1997 óta nem tud nyerni az Újpest ellen - vereségével visszacsúszott az utolsó pozícióba.


Puskás Akadémia FC - Budapest Honvéd FC 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Hegedűs J. (35.), illetve Danilo (86.)
Puskás Akadémia: Hegedüs L. - Osváth, Poór, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski - Szakály P., Knezevic (Latifi 57.), Balogh B. - Perosevic, Radó (Diallo 66.)
Honvéd: Gróf - Heffler T. (Ikenne-King 46.), Baráth, Kamber, Bobál D. - Gazdag, Nagy G., Banó-Szabó (Májer 72.), Holender (Kukoc 57.) - Eppel, Danilo

A találkozó elején a Puskás Akadémia átengedte a területet a vendég együttesnek, amely így jóval többet birtokolta a labdát, de mezőnyfölénye meddőnek bizonyult. A hazaiak elvétve kerültek a Honvéd kapuja elé, ám egy ilyen alkalommal a Perosevic a felső lécre fejelte a labdát. Negyedórával később aztán már megrezdült a fővárosiak hálója: Knezevic szöglete után Hegedűs János fejelt a kapuba. A fordulást követően sem sokat változott a játék képe: a Honvéd görcsösen próbált gólt szerezni, míg a Puskás magabiztosan őrizte előnyét. A vendégek próbálkozásai aztán végül sikert hoztak: a hajrában Kukoc beadását Danilo fejelte a hazai kapuba.

Mezőkövesd Zsóry FC-Videoton 0-0
Mezőkövesd: Dombó - Pillár, Katanec, Szalai - Farkas D., Iszlai, Tóth B. (Mlinar, 79.), Cseri (Oláh, 86.), Vadnai - Bognár, Drazic (Koszta, 92.)
Videoton FC: Kovácsik - Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira - A. Hadzic, Nikolov (Huszti, 51.), Pátkai (E. Hadzic, 87.) - S. Scepovic (Kovács I., 68.), Lazovic, M. Scepovic
 
A kiesőzónából menekülő Mezőkövesd és a csak rosszabb gólaránnyal második Videoton FC találkozójának első félórája meddő mezőnyjátékkal telt, aztán a vendégek jutottak el először gólhelyzetig.  A szünet után maradt a közepes színvonalú küzdelem, a közönség kedélyét leginkább a sűrűn érkező sárga lapok borzolták. A hajrában kissé beszorultak a borsodiak, de a fehérvári csapat ekkor sem tudott igazán veszélyeztetni, így csak egy ponttal távozott Mezőkövesdről.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS