Négyet lőtt az Újpest és a Paks, Fradi-siker Kispesten

2022. április. 16., 21:48   |    

Négyet lőtt az Újpest és a Paks, Fradi-siker Kispesten

Az Újpest FC és a Paksi FC is fölényes győzelmet aratott hazai pályán az OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati játéknapján, míg a Ferencváros szoros meccsen nyert a Budapest Honvéd otthonában.

Újpest FC-Zalaegerszegi TE 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Zivzivadze (24., 37.), Beridze (44.), Katona (70.)
Újpest: Banai - Pauljevic (Kastrati, a szünetben), Kutrumpisz, Diaby, Antonov - Csongvai, Onovo - Croizet (Katona, 61.), Mitrovic (Bjelos, a szünetben), Beridze (Boumal, 75.) - Zivzivadze (Mory, 61.)
Zalaegerszeg: Demjén - Lesjak, Mocsi, Serafimov, Gergényi - Halilovic (Papp L., 90.) - Ubochioma (Milovanovic, 71.), Bedi, Tajti (Rebernik, 56.), Grzan (Posztobányi, a szünetben) - Zsóri (Szalay, 71.)
 
Mindössze tíz percre volt szüksége az Újpestnek ahhoz, hogy mezőnyfölénybe kerüljön, majd átlövésekkel már veszélyeztette is a ZTE kapuját. A 24. percben aztán Zivzivadze - Mocsin megpattanó - lövésével vezetéshez jutott a házigazda. A vendégek Tajti irányítása mellett próbáltak ritmust váltani, de támadásaikat már a mezőnyben megszűrték a hazaiak. A 37. percben Zivzivadze pazar lövéssel duplázta meg góljai számát és az újpesti előnyt, amely a szünet előtt Beridze szólóját követően nőtt háromgólosra. A fordulás után visszafogottabb Újpest a kontrákra rendezkedett be - Bjelosnak akadtak lehetőségei -, a vendégek mezőnyfölénye azonban meddőnek bizonyult. Banainak nem akadt komoly dolga, leginkább a pontatlan zalai befejezések miatt, és amikor a félidő közepén mégis érett már a ZTE szépítése, Katona távoli lövésével a 70. percben növelte előnyét az Újpest. A hajrá a vendégeké volt, de játékukból továbbra is hiányzott a gólveszély, így nem változott az eredmény. Az Újpest a legutóbbi nyolc meccsét tekintve egy vereség mellett hetedszer nyert, a télen szerződtetett Zivzivadze pedig a lila-fehéreknél nyolc bajnoki találkozóját követően már kilenc gólnál jár. A ZTE vendégként négy összecsapást követően kapott gólt, mindjárt négyet, és megszakadt a hét bajnoki mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata.

 

Paksi FC-MTK Budapest 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Windecker (11., 38.), Szabó B. (21.), Ádám (92.)    
Paksi FC: Rácz - Kovács N. (Balogh, 80.), Lenzsér (Kinyik, 58.), Tamás, Szabó J. - Kocsis B., Windecker (Ádám, a szünetben), Sajbán - Szabó B. (Vas, a szünetben) - Kesztyűs, Böde (Nagy R., 66.)
MTK Budapest: Mijatovic - Varju (Stieber, a szünetben), Szépe, Rajkovic, Herrera - Kata, Ramadani, Grozav (Miovski, 63.), Mezei (Várkonyi, a szünetben), Kovácsréti - Vancsa (Futács, a szünetben)

Paksi labdabirtoklással és egy kihagyott vendégziccerrel indult a találkozó, de a vezetést a felforgatott összeállításban pályára lépő hazaiak szerezték meg bő tíz perc elteltével. A folytatásban is ők játszottak fölényben, sorra dolgozták ki a helyzeteket, és újabb tíz perc elteltével megduplázták előnyüket. A második gól után kissé visszavett a tempóból a Paks, így az MTK többször eljutott a másik kapuig, veszélyeztetett is, de egy szöglet után ismét a házigazdák találtak be, így gyakorlatilag már a szünet előtt eldőlt a találkozó. A fordulás után minden támadóját pályára küldte Márton Gábor, de ez sem segített a fővárosi csapaton. Bár mindkét oldalon akadtak gólszerzési lehetőségek - a nagyobbak az MTK kapuja előtt -, az állás az utolsó percig nem változott. Ekkor a góllövőlistát vezető Ádám Martin idénybeli 26. találatával beállította a végeredményt. Bognár György együttese négymeccses nyeretlenségi sorozatát szakította meg a sikerrel, az MTK továbbra is az utolsó helyen áll, ha ponttal lemaradva a 10. Budapest Honvédtól.

Budapest Honvéd-Ferencvárosi TC 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Zsótér (34.), illetve R. Mmaee (7.), Zachariassen (91.)
Budapest Honvéd: Szappanos - Doka, Batik, Lovric, Tamás - Pantelic, Kadiri (Petruszenko, 78.) - Nagy D. (Bőle, 34.; Hidi, 66.), Zsótér, Machach (Gale, 78.) - Lukic
Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka (S. Mmaee, 76.), Kovacevic, Blazic, Civic (Pászka, 69.) - Esiti (Laidouni, 54.), Vécsei - Nguen, Zachariassen, Marquinhos (Loncar, 54.) - R. Mmaee (Bassey, 76.)

Hiába kezdett jól, agresszív letámadással a Honvéd, mégis a vendégek szereztek vezetést. A kispesti csapatot nem zavarta meg a gól, mert nemcsak egyenrangú partnere volt az esélyesebb fővárosi riválisának, hanem veszélyesebben is futballozott nála, Dibusznak többször is nagyot kellett védenie. A hazaiak erőfeszítése még a szünet előtt góllá érett, amikor Zsótér bombázott a keresztléc alá szabadrúgásból. Bár a játék képe nem változott az egyenlítést követően sem, mégis majdnem a Ferencváros vonulhatott előnnyel az öltözőbe, de Szappanost a bal kapufa kisegítette. A folytatásra nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a zöld-fehérek, ettől pedig még élvezetesebbé vált az amúgy is jó iramú mérkőzés, mert így felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mindkét hálóőr bravúros védéseket mutatott be. A hajrára a Ferencváros került fölénybe, a kissé elfáradó Honvéd pedig nem tudta megtartani a döntetlent, Zachariassen egy olyan szöglet után fejelt a hálóba. A kispestiek sorozatban nyolcadszor szenvedtek vereséget a zöld-fehérektől, akiknek így 12 pontra hízott az előnyük a tabella élén.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS