Négygólos Barca-siker a Ferencváros BL-bemutatkozásán

2020. október. 20., 23:31   |    

Négygólos Barca-siker a Ferencváros BL-bemutatkozásán
Fotó: FC Barcelona Twitter

A Ferencvárosnak voltak jó periódusai a Barcelona otthonában, de a katalánok érvényre juttatták minőségi fölényüket, és 5-1-re legyőzték a magyar bajnokot.

Bajnokok Ligája, G csoport, 1. forduló:
FC Barcelona (spanyol)-Ferencváros 5-1 (2-0)
Gólszerzők: Messi (27., 11-esből), Fati (42.), Coutinho (52.), Pedri (82.), Dembélé (89.), illetve Haratin (70., 11-esből)
kiállítva: Piqué (68.)
FC Barcelona: Neto - Sergi Roberto (Junior Roberto, 63.), Gerard Piqué, Clement Lenglet, Sergino Dest - Frenkie de Jong, Miralem Pjanic (Sergio Busquets, 76.) - Ansu Fati (Pedri, 63.), Philipp Coutinho (Ousmane Dembélé, 71.), Trincao (Ousmane Dembele, 63.) - Lionel Messi
Ferencváros: Dibusz Dénes - Botka Endre (Lovrencsics Gergő, 77.), Miha Blazic, Adnan Kovacevic, Eldar Civic (Marcel Heister, 63.) - Ihor Haratin, Aissa Laidouni (Somália, 63.) - Sigér Dávid - Olekszandr Zubkov (Robert Mak, 71.), Isael - Tokmac Nguen (Franck Boli, 71.)

A találkozó előtt 25 év után csendült fel újra a Bajnokok Ligája himnusza a Ferencváros futballistáinak, akik láthatóan nem ijedtek meg ellenfelüktől, hiszen az első percekben magabiztosan járatták a labdát. Az első védést Dibusznak kellett bemutatni, a válogatott hálóőrnek tökéletes bemelegítő labda volt Messi szabadrúgása.
A 10. percben a Fradi talált először a kapuba, de Tokmac gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A 17. percben Messi már jobban tesztelte Dibuszt, de a különcsatát ezúttal is a magyar kapus nyerte. A 20. percben csak néhány centin múlott a Ferencváros vezetése: Nguen gyönyörűen tartotta meg a labdát a 16-oson belül, lekészítette Isaelnek, aki "szétbombázta" a bal oldali kapufát. Nem sokkal később előnybe került a Barca, köszönhetően a hatszoros aranylabdás zseniális szólójának és az általa érékesített büntetőnek. Tíz perccel a szünet előtt Fati került ziccerbe, de közeli lövését Dibusz szépen hárította, majd Messi lőtt kapufát lesről. A találkozó ezen pontján érezhető volt, hogy a Ferencvárosnak nagyon jót tenne a szünet, ám nem sikerült kihúznia addig, Fati növelte a katalánok előnyét.

Nem sokkal a fordulást követően Coutinho lőtte a harmadik hazai gólt, a Ferencváros bő negyed óra elteltével jutott levegőhöz a szorításból, és egy újabb Nguen-Isael összjáték után alakított ki helyzetet. A félidő közepén Ronald Koeman, a hazaiak holland mestere rögtön hármat, Rebrov pedig kettőt cserélt.

A 70. percben megszerezte első gólját a Ferencváros a BL mostani kiírásában, a Nguen által kiharcolt büntetőt Haratin értékesítette, ráadásul az utolsó emberként szabálytalankodó Piquét kiállította a játékvezető. Az emberelőnyben futballozó Ferencváros megpróbált támadni, de egy Dembélé által végig vezetett villámgyors kontra végén a 17 esztendős Pedri talált be, majd Dembélé a 89. percben beállította az 5-1-es végeredményt.

Szerhij Rebrov együttese a következő fordulóban, jövő szerdán az ukrán Dinamo Kijevet fogadja a Groupama Arénában.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS