Négygólos Fradi-győzelem a MOL Fehérvár ellen

2022. augusztus. 14., 22:19   |    

Négygólos Fradi-győzelem a MOL Fehérvár ellen

A legutóbb ezüstérmes Kisvárda a hajrában egyenlítve hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott vasárnap az előző idényben harmadik Puskás Akadémiával. A címvédő Ferencváros 4-0-ra legyőzte a vendég MOL Fehérvárt. A Budapest Honvéd a mérkőzés utolsó percében kapott góllal végzett 3-3-as döntetlenre a vendég Pakssal.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Kisvárda Master Good–Puskás Akadémia FC 1–1 (0–1)
Kisvárda, v.: Pintér
gólszerző: Mesanovic (87.), illetve van Nieff (13.)
sárga lap: Spandler (28.), Komáromi (78.)

Kisvárda: Hindrich – Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni – Karabeljov, Ötvös (Melnyik, 73.) – Navratil (Mesanovic, 57.), Makowski (Vida K., 57.), Asani – Ilievski (Camaj, 73.)

Puskás Akadémia: Tóth – Batik, Spandler, Stronati – Mezgrani, Corbu (Bakti, 91.), van Nieff, Komáromi – Kiss T. (Major, 80.), Zahedi (Puljic, 59.), Baluta (Favorov, 80.)

A kisvárdaiak fölényében telt el az első tíz perc – Tóth Balázsnak többször is védenie kellett –, de aztán a vendégcsapat egy ellentámadás végén, távoli lövéssel megszerezte a vezetést. Előnye birtokában a Puskás Akadémia visszazárt, így a folytatásban nehezen került helyzetbe a hazai együttes. A hajrában a vendégek többször álltak közel az újabb gól megszerzéséhez, de vagy a kapufát találták el, vagy Hindrich védett. Az első félidőben hatékonyabban, kapura veszélyesebben futballozott a Puskás Akadémia.

Fordulás után sem változott alapvetően a helyzet, a Kisvárda, amely csütörtökön még európai kupamérkőzést játszott, igyekezett támadásokat vezetni, de kissé lassan, helyenként körülményesen jutott előre, így nem jelentett veszélyt a jól záró vendégek kapujára. Végül aztán a hajrában szöglet után fejesből csak összejött a hazaiaknak az egyenlítés.

Ferencvárosi TC–MOL Fehérvár FC 4–0 (3–0)
Groupama Aréna, v.: Berke
gólszerzők: Auzqui (15.), Mercier (38.), Traore (45+2.), Boli (91.)
sárga lap: Pászka (63.), Marquinhos (75.), Nguen (77.), Boli (90.), illetve Pokorny (64.), Fiola (75.)

Ferencváros: Dibusz – Pászka, Thelander (Kovacevic, 25.), Knoester, Civic (Wingo, 62.) – Besic, Vécsei – Auzqui (Nguen, 62.), Mercier (Marquinhos, 58.), Traore – R. Mmaee (Boli, 58.)
MOL Fehérvár: Kovács D. – Fiola, Stopira, Sabanov – Nego, Bumba (Pokorny, a szünetben), Pinto, Heister (Hangya, a szünetben) – Dárdai, Kodro (Zivzivadze, 35.), Petrjak (Bamgboye, a szünetben)

A nemzetközi kupasorozatokban még versenyben lévő két együttes rotált kezdővel állt fel, majd közepes tempó mellett esett egymásnak. A nyílt küzdelemben mindkét kapu előtt volt játék, de gólveszélyt csak a hazai akciók jelentettek. A 15. percben előnyhöz is jutott a Ferencváros, majd változatlan forgatókönyv mellett a szünetre már hárommal vezetett.

A fordulást követően a házigazdák kényelmesen játszhattak, és átadták a kezdeményezést a vendégeknek. Utóbbiak ezt kihasználva közelebb jártak ugyan a gólszerzéshez, mint az első félidőben, de nem sikerült szépíteniük. A játékrész közepén érkeztek a ferencvárosi cserék, a hazaiak pedig stabil védekezés mellett a kontrákra hagyatkoztak. Utóbbiból aztán Boli adta meg a kegyelemdöfést a 91. percben.

A két együttes csütörtökön újabb kupamérkőzést játszik: a Ferencváros az ír Shamrock Rovers gárdáját fogadja az Európa-liga selejtezőjének utolsó fordulójában, a párharc első felvonásán, míg a MOL Fehérvár a Konferencia-ligában a Köln vendége lesz, szintén a selejtező utolsó körében, annak első összecsapásán.

Budapest Honvéd–Paksi FC 3–3 (2–0)
Bozsik Aréna,  vezeti: Karakó
gólszerzők: Lukic (14., 20. - mindkettőt 11-esből), Kerezsi (73.), illetve Varga (54., 59., 96. - a harmadikat 11-esből)
sárga lap: Kocsis (22.), Traore (91.), illetve Osváth (89.), Lenzsér (94.)
piros lap: Plakuscsenko (75.)

Honvéd: Szappanos – Szabó A., Prenga, Gomis (Bocskay, 60.) – Kocsis (Jonsson, 67., Mitrovic, 78.), Plakuscsenko, Cirkovic, Zsótér, Tamás – Lukic (Kerezsi, 67.), Ennin (Traore, 78.)

Paks: Rácz – Vas (Sajbán, a szünetben), Lenzsér, Kádár, Szabó J. – Balogh, Windecker - Bőle (Osváth, 47.), Haraszti (Böde, 80.), Szabó B. (Nagy R., 76.) – Varga

Az első csaknem negyedórában kevés izgalmat hozott a találkozó, majd kissé váratlanul büntetőt kapott és előnybe került a hazai csapat, mely a 20. percben már 2–0-ra vezetett egy újabb 11-est követően. Az első félidő folytatásában a Honvéd őrizte előnyét a kissé elbizonytalanadó vendégekkel szemben.

A fordulás után a paksiak bátrabban futballoztak és nagy helyzeteket ugyan nem alakítottak ki, ám két szabadrúgás után Varga fejeseivel az 57. percre egyenlíteni tudott. A folytatásban mindkét gárda gólra törően igyekezett játszani, újabb találatot pedig a hazaiak szereztek. A hazai szurkolók öröme viszont csak két percig tartott, Plakuscsenko ugyanis piros lapot érően szabálytalankodott. A hajrában a Honvéd visszaállt és fegyelmezetten védekezett, így a paksiak még helyzetig sem jutottak el, mégis egyenlíteni tudtak, miután Varga az utolsó percben értékesítette a harmadik Honvéd-gólt szerző Kerezsi szabálytalanságáért megítélt büntetőt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS