OTP Bank Liga: Hazai csapatok győzelme a szombati játéknapon

2020. szeptember. 26., 17:28   |    

OTP Bank Liga: Hazai csapatok győzelme a szombati játéknapon
Fotó: paksifc.hu

Az MTK 4-0-s legyőzésével mutatkozott be a Paks kispadján az új vezetőedző, Bognár György. A ZTE is otthon tartotta a három pontot, a DVTK-t győzte le 3-1-re.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Paksi FC–MTK Budapest 4–0 (1–0)
Paks, v: Erdös
gólszerzők: Hahn (38., 57., 80., az első kettőt 11-esből), Szakály D. (52.)
kiállítva: Baki (37.)
sárga lap: Kulcsár (24.), Gévay (76.), illetve Bíró (17.), Mijatovic (30.), Baki (35., 37.)

Paks: Hegedüs – Osváth, Lorentz, Gévay, Szabó J. – Kulcsár (Szakály D., a szünetben), Windecker, Balogh, Bertus (Haraszti, 79.) – Hahn, Sajbán (Csősz, 72.)
MTK: Mijatovic – Ikenne-King, Baki, Nagy Zs., Herrera – Palincsár, Cseke, Mezei – Gera D. (Miovski, 67.), Bíró (Fereira, 42.), Schön (Kata, 61.)

Kiegyenlített küzdelemmel indult a mérkőzés, melynek korai szakaszában inkább mezőnyjáték folyt a pályán, a csapatok nem igazán jutottak el helyzetekig. Az MTK csapatkapitánya, Baki Ákos az első félidő hajrájához közeledve két perc alatt két sárga lapot szedett össze, így a játékvezető kiállította, a védő második szabálytalanságáért megítélt tizenegyesből pedig megszerezte a vezetést a Paks.

Az emberhátrányban futballozó fővárosiak a szünet után sem tudtak megújulni, sőt, a hazaiak nagyon korán háromgólosra tudták növelni előnyüket. A folytatásban a Paks őrizte az előnyt és közben további gólok megszerzésére tett kísérleteket, végül pedig fölényes sikert aratott a mesterhármasig jutó csatár, Hahn János vezérletével.

ZTE FC–Diósgyőri VTK 3–1 (2–1)
Zalaegerszeg, v.: Antal
gólszerzők: Könyves (8., 32., a másodikat 11-esből), Koszta (77., 11-esből), illetve Hegedűs (45.)
sárga lap: Sankovic (32.), Szánthó (88.), Gergényi (89.), illetve Szűcs K. (31.), Molnár G. (31.), Iszlai (70.)

ZTE FC: Demjén – Tanaszin, Lesjak, Bobál D., Gergényi – Bedi, Sankovic, Favorov (Koszta, 61.) – Vass P. (Szánthó, 76.) – Könyves (Zimonyi, 88.), Babati
Diósgyőri VTK: Antal – Sesztakov, Szűcs K., Hegedűs J., Memolla – Rui Pedro (Márkvárt, 69.), Iszlai – Hasani (Kordély, 83.), Molnár G., Ivanovski (Makrai, 83.) – Drazic

Az első félidőben többet támadott a vendég Diósgyőr, a "show-t" azonban Könyves Norbert lopta el, akit a zalaegerszegi klub a kezdés előtt köszöntött, mivel az előző fordulóban játszotta 250. bajnoki mérkőzését. Az ünnepelt már a nyolcadik percben gólt lőtt, majd a félidő közepén büntetőt harcolt ki, amelyet ő maga értékesített. Érdekesség, hogy profi pályafutása során ez volt az első 11-es gólja az élvonalban. A játékrész utolsó percében Hegedűs János egy szöglet után fejelt a hazaiak hálójába, ezzel nyílt lett a mérkőzés.

A fordulást követően a ZTE visszaállt saját térfelére és a kontrákra rendezkedett be. Ez eredményes taktikának bizonyult, ugyanis egy ilyen ellentámadás végén a csereként beálló Szánthó Gergő harcolt ki büntetőt, amelyet a szintén padról beszálló Koszta Márk értékesített, eldöntve ezzel a három pont sorsát.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS