Négygólos vereség Finnországban

2014. április. 10., 18:40   |    

Négygólos vereség Finnországban

Női válogatottunk a szombati hazai vereség után a ma délutáni világbajnoki selejtezőn, Helsinkiben is 4-0-ás vereséget szenvedett Finnországtól.

Pedig nem kezdtük rosszul a mérkőzést: a 9. percben Vágó Fanni kapott remek beadást a jobboldalon elfutó Szarvas Alexandrától, egy levétel után kapura gurított, de a finnek csapatkapitánya, Korpela könnyedén hárította a lövést – nagy helyzet volt. A kezdeti kiegyenlített játék után a jóval esélyesebb északi csapat egyre inkább átvette a kezdeményezést, és a 20. percben Talonen révén meg is szerezte a vezetést. A folytatásban a hazaiak átvették az irányítást, dinamikusabban és pontosabban játszottak, és a 40. percben egy szabadrúgás és Juliette Kemppi lövése után már a második góljuknak örülhettek. Bár a félidő végén még eljutottunk az ellenfél kapujáig, csak szögletig jutottunk, így 2-0-s hazai vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok. Fordulás után a magyar válogatott mindent megtett a szépítésért, de nem tudott mit kezdeni a finn erőfölénnyel, és az 58. percben ismét a hazai csapat talált be: Engman ugrott ki a leshatáron, és szerezte meg ellenfelünk harmadik gólját. Markó Edina cserékkel próbálta meg felrázni együttesét, a támadósorba bejött Szuh Erika, Nagy Lilla majd Pádár Anita is. Sajnos a friss játékosokkal is csak helyzetekig jutottunk, míg a hazaiak kihasználták az újabb lehetőségüket is, és a múlt heti, győri meccsen mesterhármasig jutó Talonen második góljával beállították a 4-0-ás végeredményt.

$galeria_cim

- Jobb teljesítményt nyújtottunk, mint a győri mérkőzésen, még ha ez eredményben nem is mutatkozott meg - értékelt a mérkőzés után Markó Edina. - A huszadik percig nagyon jól tartottuk magunkat, helyzeteink voltak, sajnos kihagytuk azokat, míg a hazaiak könyörtelenül kihasználták a lehetőségeket, az első helyzetből gólt rúgtak, aztán a másodikból megint eredményesek voltak. A második félidő elején ismét volt egy jó periódusunk, ezt követően azonban kijött a fáradtság a játékosokon, nem bírtuk erővel a végét. A finn csapat nincs annyira messze tőlünk, mint amit az eredmények mutatnak, de fizikálisan és mentálisan egyelőre jelentős volt a fölényük. Nem szabad türelmetlennek lenni a csapattal, dolgozunk tovább, biztos vagyok benne, hogy hamarosan megmutatkozik a teljesítményünkön az elvégzett munka. Finnország-Magyarország 4-0 (2-0) Magyarország: Németh Júlia – Tóth Gabriella, Gál Tímea, Szeitl Szilvia, Papp Dóra – Rácz Zsófia, Smuczer Angéla (csk), Csiszár Henrietta – Kaján Bernadett Zsanett (Pádár Anita, 82.), Vágó Fanni (Szuh Erika, 76.), Szarvas Alexandra (Nagy Lilla, 76.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS