Nehéz feladat vár a Kisvárdára, jó helyzetben a Fehérvár

2022. augusztus. 10., 13:13   |    

Nehéz feladat vár a Kisvárdára, jó helyzetben a Fehérvár

Augusztus 11-én, csütörtökön a Konferencia-liga harmadik selejtezőkörének visszavágóján lép pályára a Kisvárda és a MOL Fehérvár. A piros-fehérek az első mérkőzésen 3-0-s vereséget szenvedtek a norvég Molde otthonában, így erőn felül kell teljesíteniük a továbbjutás kiharcolásához. A fehérváriak 5-0-ra győztek a moldovai Petrocub Hincesti ellen, így jelentős előny birtokában utazhatnak a második mérkőzésre.

Európa Konferencia-liga, 3. selejtezőkör, 2. mérkőzés

Petrocub Hincesti-MOL Fehérvár FC

Kisinyov, augusztus 10., csütörtök, 19:00

A piros-kékek jó formában várják a találkozót, a legutóbbi, paksi vereségük óta kétszer is nagyarányú győzelmet arattak. Először a Petrocub elleni első mérkőzésen (5-0), majd az OTP Bank Liga második fordulójában, a Honvéd ellen (4-0).

A mérkőzés előtt a fehérváriak balhátvédje, a hétvégén gólpasszt adó Marcel Heister nyilatkozatában kiemelte, örül a nagy különbségű győzelmeknek, mivel ezek extra löketet adnak a csapatnak:

„Elégedettek lehetünk a játék minden elemével, szerintem jó úton járunk. Éreztem a társaságon, hogy a Petrocub elleni siker önbizalmat és lökést adott nekünk. Megbecsülöm a nagy különbségű győzelmeket, mert élénken él bennem a tavaszi gyötrelmes sorozatunk emléke, amikor sorozatban hét bajnokin nyeretlenek maradtunk, s hadilábon álltunk a gólszerzéssel. A futballban nehéz felemelkedni, csak nagyon kemény energiabefektetéssel lehetséges, ellenben kevés is elég ahhoz, hogy mélyre kerülj.”

Kisvárda Master Good-Molde FK

Kisvárda, augusztus 10., csütörtök, 21:00

A Fehérvárnál jóval nehezebb helyzetben várja a visszavágót a Kisvárda, a rétságiaknak ugyanis háromgólos hátrányt kell ledolgozniuk. Ehhez bravúros teljesítményre lesz szükség, még akkor is, ha a Kisvárda az első mérkőzés első felében mutatott fegyelmezett védekezést alkalmazza. A hétvégi, Mezőkövesd elleni 4-2-es győzelem ugyanakkor önbizalmat adhat a csapatnak.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS