Nehéz gólt lőni a Puskás Akadémiának

2022. február. 05., 22:02   |    

Nehéz gólt lőni a Puskás Akadémiának

Az első helyezett Ferencváros mögött egy ponttal lemaradó Puskás Akadémia a Mezőkövesd otthonában látogat.

Az idén már a Ferencvárost és a MOL Fehérvárt is kapott gól nélkül legyőző Puskás Akadémia fegyelmezett védekezését dicséri, hogy kontrából még egyetlen gólt sem kapott az idény során, és rögzített szituációból is csupán egyszer találtak a kapujába az ellenfelek az eddigi 18 fordulóban.

A felcsútiak 18 gólt kaptak az eddigi 18 fordulóban, ebből tízet (!) a Paks elleni két meccsen. A maradék 16 meccsen tehát összesen nyolcszor kellett gól után középkezdéshez készülniük, nyolc találkozón maradt érintetlen a kapujuk, köztük az októberi, Mezőkövesd elleni hazai bajnokin is (2-0). A borsodiak eddig három mérkőzést hoztak le kapott gól nélkül, összesen 28-szor vették be a kapuját a riválisok. A Mezőkövesd inkább a lőtt gólokban maradt el a várakozásoktól, a 20 találatuk a harmadik legrosszabb mutató a mezőnyben.

A Mezőkövesd kapott góljai kétharmadát az utolsó félórában szenvedte el, míg a Puskás Akadémia találatai több mint kétharmadát a második játékrészben szerezte.

A két csapat több mutatóban szinte pontosan ugyanolyan mérleggel rendelkezik, kapura lövések terén, a kapujukra tartó lövések terén, beadásokban, labdavesztésekben és labdaszerzésekben sem voltak nagy különbségek a csapatok között. Érdekesség, hogy labdabirtoklásban jobb a Kövesd (50,5%-os meccsenkénti átlag), igaz, ez nem annyira nagy bravúr, mert a Puskás nem labdabirtoklásra építő focit játszik, Hornyák Zsolt együttesénél egyik csapat sem birtokolta kevesebbet a labdát eddigi bajnoki meccsein (44,8%).

A két csapat októberi mérkőzésének összefoglalója:


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS