Nehéz győzelemmel mutatkozott be Rebrov a Fradinál

2018. augusztus. 25., 21:54   |    

Nehéz győzelemmel mutatkozott be Rebrov a Fradinál

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában a Ferencváros egy 91. percben szerzett góllal nyert a Mezőkövesd otthonában. A hajrában fordította maga javára a meccset az emberhátrányban játszó Paks is, míg a Honvéd magabiztosan vette el a DVSC veretlenségét.

Budapest Honvéd-Debreceni VSC 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Danilo (22., 79. - a másodikat tizenegyesből), N'Gog (87.)
Budapest Honvéd: Gróf - Baráth, Kamber, Skvorc - Heffler T., Vadócz (Pilík, 58.), Gazdag, Nagy G., Kukoc (N'Gog, 80.) - Holender, Danilo (Banó-Szabó, 88.)
Debrecen: Nagy S. - Cikos, Kinyik, Szatmári, Ferenczi J. - Varga K., Tőzsér, Haris (Bereczki, 63.), Bódi - Könyves (Kusnyír, 80.), Avdijaj (Takács T., 59.)

A kispestiek otthonuk, a Bozsik-stadion újjáépítése miatt most másodszor fogadták soros ellenfelüket az MTK pályáján, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Az első játékrészben egyértelmű fölényben futballoztak a kispestiek: többet birtokolták a labdát, és hat kapura lövésük volt, míg a vendégeknek egy sem. A Honvéd a félidő közepén Danilo góljával vezetést szerzett, és a játék képe a folytatásban sem változott. Az 57. percben alakította ki első helyzetét a Debrecen, de Ferenczi János a kapufát találta el. A 78. percben büntetőhöz jutott a Honvéd, amit Danilo értékesített. A 80. percben bemutatkozott a kispestieknél az augusztus 10-én igazolt francia David N'Gog, aki korábban 61 mérkőzést játszott a Paris Saint-Germain színeiben a francia első osztályban, majd Angliában, a Premier League-ben 99 meccsen 12 gólt szerzett és 11 gólpasszt adott. A csatár 2009 novemberében győztes gólt szerzett a Debrecen-Liverpool (0-1) Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban, és - a 87. percben - ezúttal is betalált a hajdúságiaknak.

Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Böde (91.)
Piros lap: Szalai (93.)
Mezőkövesd: Dombó - Pillár, Silye, Szalai, Vadnai - Cseri, Meszhi, Tóth B., Mevoungou - Vajda (Alvés, 70.), Drazic (Koszta, 70.)
Ferencváros: Dibusz - Botka, Blazic, Leandro, Heister - Gorriaran (Sigér, 86), Spirovski (Bőle, 70.) - Varga R. (Böde, 80.), Petrjak, Lovrencsics - Lanzafame

Az első negyvenöt percben a találkozót ugyan a zöld-fehérben futballozó vendégek irányították, de ez a helyzetek számában nem mutatkozott meg. A fordulást követően a fővárosiak kerültek fölénybe, de a ferencvárosi drukkereknek elég volt annyi, hogy a Mezőkövesd néhány percre beszorította riválisát, máris ébresztőt kiáltottak kedvenceiknek. A hajrában szinte az utolsó pillanatig elmaradtak a nagy gólhelyzetek, a 91. percben azonban egy pillanatra kinyíltak a hazaiak, ezt pedig egy gyors kontrával büntették a vendégek. A befejező a csereként pályára lépett Böde volt, aki ezzel három pontot szerzett csapatának.

Paksi FC-Puskás Akadémia FC 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Hahn (14., 93.), Hegedűs (52. - öngól), illetve Arabuli (76.), Latifi (81.)
Piros lap: Lenzsér (80.)
Paks: Nagy G. - Kulcsár D. (Vági, 43.), Lenzsér, Fejes, Szabó J. (Gévay, 43.) - Papp - Bertus, Haraszti, Kecskés, Bartha (Remili, 79.) - Hahn
Puskás Akadémia: Danilovic - Spandler, Hegedűs, Heris, Trajkovski - Zsidai, Bokros (Szakály, 85.) - Kiss T. (Arabuli, 68.), Latifi, Knezevic (Vlasko, 59.) - Radó

Az előző körben a Ferencváros vendégeként döntetlent játszott Paks korai góllal adta meg az alaphangot a szintén nyeretlen Puskás Akadémia ellen, majd bő negyedórán át a vendégek voltak mezőnyfölényben. A félidő hajrájában két hátvédet is cserélniük kellett a paksiaknak.Térfélcsere után egy szerencsés góllal növelték előnyét a házigazda, majd sorra alakultak ki a helyzetek mindkét kapu előtt. A rákapcsoló Puskás öt perc alatt kiegyenlített, miközben a Paks emberhátrányba került. A hajrá mégis a hazaiaké lett, akik kilenc mérkőzés után megszerezték első győzelmüket, míg a felcsútiak továbbra is nyeretlenek az idényben.

Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Vári (51., tizenegyesből), illetve Mihajlovic (41.)
Kisvárda: Felipe - Melnyik, Ene, Vári, Protic (Mitosevic, 59.) - Lucas, Misic (Karaszjuk, 83.) - Ilic, Goszonyi (Sassa, a félidőben), Anderson - Horváth Z.
DVTK: Antal - Sesztakov, Brkovic, Karan, Nagy T. - Tóth B., Tajti, Bárdos (Forgács, 78.)- Makrai (Hasani, a félidőben), Mihajlovic, Vernes (Joannidisz, 68.)

Jó iramban, kisvárdai fölénnyel kezdődött a mérkőzés. A hazai csapat már az ellenfél térfelén letámadott és többször eljutott kapura lövésig. Mintegy húsz perc elteltével ugyan visszavett az iramból, de a szórványos diósgyőri támadásokat így is magabiztosan szűrte meg. A hajrában viszont váratlanul vezetést szerzett a DVTK: egy bal oldali szöglet után a lecsorgó labdát Mihajlovic az öt és felesről, középről passzolta a hazai kapuba. A második félidő elején a Kisvárda büntetőből egyenlített, Karan húzta földre a mezénél fogva Horváthot, a tizenegyest Vári higgadtan a bal alsó sarokba lőtte. Ezután ismét lendületbe jött a hazai együttes, amely végig sokkal aktívabban játszott, mint a DVTK. A vendégcsapat alig jutott el a kisvárdaiak tizenhatosáig, miközben a hazaiak többször is közel álltak a gólszerzéshez, és ezzel első élvonalbeli győzelmük kiharcolásához, ami azonban végül nem jött össze nekik. A vendég DVTK sorozatban a 13. idegenbeli bajnoki mérkőzésén maradt nyeretlen.


Szombathelyi Haladás–MTK Budapest 1–2  (0-1)
Gólszerzők: Gaál (91.), illetve Schäfer (13.), Gera (80.)
Szombathelyi Haladás: Király - Schimmer, Kolcák, Benes (Halmosi, a szünetben), Tamás L. - Habovda, Németh Mi. - Mészáros, Priskin, Rácz (Gaál, 76.) - Rabusic (Bamgboye, 62.)
MTK Budapest: Kicsak - Ikenne-King, Pintér, Gengeliczki, Szelin - Vass Á. - Schäfer (Gera, 65.), Kanta, Bognár, Ramos (Vass P., 89.) - Lencse (Torghelle, 72.)

Az első perctől az MTK akarata érvényesült, már az első tíz percben több gólszerzési lehetősége volt, végül szűk negyedóra kellett a vezetés megszerzéséhez. Az első igazán veszélyes hazai támadásra 24 percet kellett várni, ezt követően viszont az ukrán kapus, Kicsak egymaga akadályozta meg a hazaiak egyenlítését: előbb a négymeccses eltiltása után visszatért Priskin büntetőjét hárította, majd egymás után kétszer védett bravúrral Tamás és Schimmer próbálkozásánál. A folytatásban nagyobb elánnal támadtak a szombathelyiek az egyenlítésért, míg az MTK távoli lövésekkel veszélyeztetett, azonban Kicsak nagy napot fogott ki, míg a vendégek kissé pontatlanok voltak. A játékrész derekára alábbhagytak a hazai rohamok, ráadásul a hajrára izgalom sem maradt, mivel a csereként beállt Gera megduplázta a fővárosiak előnyét. A hosszabbításban ugyan szépítettek a szombathelyiek, de egyenlítésre már nem maradt idejük.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS