Nehéz kirándulás vár a listavezetőre

2013. április. 05., 10:55   |    

Nehéz kirándulás vár a listavezetőre

A 22. forduló pénteki játéknapján két mérkőzést rendeznek. Az Újpest a Kaposvárt, a PMFC-Matias a Győri ETO gárdáját fogadja.

ÚJPEST FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Április 5., péntek, 17.00)

Túlzás lenne azt állítani, hogy a lila-fehérek számára a 2013-as eddigi egyetlen hazai bajnoki mérkőzés szép emlék lenne, a csapat megsemmisítő, hatgólos vereséget szenvedett a Pakstól. Nem nagy bátorság kijelenteni, hogy onnan csak feljebb vezethet az út, de a lila-fehérek alapvető célja, hogy ötvenszázalékosra kozmetikázzák eddigi tavaszi mérlegüket, a két vereséget követő debreceni győzelem után ismét három pontot gyűjtsenek be. A Rákóczi mindhárom eddigi tavaszi bajnokiját Kaposváron játszotta, a legutóbbi öt ligameccséből csak egyszer szerepelt vendégként. Ahogy az Újpestnek, úgy a Kaposvárnak is a legutóbbi forduló hozta meg a változást: a Pápa elleni 3-0, november 18. óta az első győzelmet jelentette. Mind a két csapatnak negatív a gólkülönbsége, ha az Újpest otthon nyer, nemcsak, hogy elmozdul mostani 11. helyéről, de megelőzi a Rákóczit is. A kaposváriak a 9. helyen állnak. A két csapat ősszel 0-0-ra játszott Somogyban. A Rákóczi – noha Magyar Kupa- és Ligakupa-mérkőzésen is győzött már azóta a Megyeri úton – 2007. április 21. óta nyeretlen bajnokin a Szusza Ferenc Stadionban. Mindkét együttesben akad olyan futballista, aki pályafutása korábbi szakaszában viselte az ellenfél mezét: az Újpest kapusa, Balajcza Szabolcs kaposvári születésű, a Rákóczi nevelése, 2006-ban onnan került a Megyeri útra. Dusan Vasziljevics ugyancsak a Kaposvári Rákócziban kezdte NB I-es kerrierjét. A vendégek közül Waltner Róbert és a tartalékkapus Posza Zsolt is viselte az Újpest mezét.

PÉCSI MFC-MATIAS–GYŐRI ETO
(Április 5., péntek, 19.00)

Nehéz kirándulás vár a listavezető, az 1. forduló óta veretlen győri csapatra: A PMFC első tavaszi hazai mérkőzésén „elkapta” a második helyen lévő MTK-t. Lőrincz Emil és Márton Gábor együttese a legutóbbi fordulóban Kecskemétről hozta el a három bajnoki pontot, igaz, közben nagy verésbe szaladt bele Debrecenben. Ott kapott ki a szezon elején a Győr is. Érdekes: Miroslav Grumic mindhárom tavaszi mérkőzésen szerzett gólt. A Pintér Attila által irányított zöld-fehérek ugyan megnyerték mind a három eddigi tavaszi bajnoki találkozójukat, sőt a mezőnyből a legjobb idegenbeli mérleggel (is) rendelkeznek, de nem voltak az utóbbi fordulókban nagyon meggyőzőek. A tavaszi nyitányon, Kaposváron, az utolsó pillanatokban harcolták ki a győzelmet Kink góljával, majd 2-1-re verték otthon a Siófokot és 2-0-ra a Diósgyőrt. Legutóbb december elsején, Szombathelyen veszítettek pontot. A két csapat egymás elleni őszi mérkőzését a Győri ETO a most sérült Koltai Tamás tizenegyes-góljával 1-0-ra nyerte meg. A zöld-fehérek legutóbb 2005. augusztus 20-án nyertek bajnoki mérkőzést a Mecsekalján.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS