Győztek a bajnokesélyesek, három pályán döntetlen az OTP Bank Ligában

2019. április. 13., 20:03   |    

Győztek a bajnokesélyesek, három pályán döntetlen az OTP Bank Ligában

Legyőzte az MTK-t a Haladás, ezzel nagy lépést tett a kiesés elkerülése érdekében. A két hellyel előtte, bennmaradó helyen álló Kisvárdának csak négy ponttal van több, az újonc csapat 1-1-et játszott a hátulról második DVTK-val. Ötödik meccse veretlen hazai pályán a Vidi, az Újpest sem tudta legyőzni.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Paksi FC–Puskás Akadémia FC 0–0
Paks, v.: Kassai
sárga lap: Lenzsér (36.), Fejes (80.), illetve Hadzsiev (41.), Vega (65.), Nagy Zs. (89.)
Paksi FC: Nagy G. – Kővári, Lenzsér, Fejes A., Szabó J. – Windecker – Remili (Cseke, 84.), Kesztyűs (Egerszegi, 78.), Papp K., Bartha – Hahn
Puskás Akadémia FC: Hegedüs L. – Poór, Hegedűs J., Hadzsiev, Nagy Zs. – Kiss T. (Tamás N., 59.), Mioc, Urblík, Szakály P. (Latifi, 88.) – Arabuli (Radó, 77.), Vega

Az első játékrészben két nagy hazai helyzetet láthatott a közönség, ezek viszont kimaradtak. Ezen kívül első sorban szögletekkel, beadásokkal – a vendégek a szünetig nyolc sarokrúgást végeztek el – próbálkoztak a csapatok, komolyabb helyzet azonban nem alakult ki a kapuk előtt.

A második félidő közepén a felcsútiak előtt adódott óriási lehetőség, de az uruguayi Gonzalo Vega nagy helyzetben rosszul döntött. Ezt a ziccert leszámítva a kapuk nem forogtak veszélyben, mindkét hálóőr magabiztosan végezte a dolgát.

A 92. percben Hahn szlalomozott át a vendégek védelmén, majd kiugratta Egerszegit, a hozzá visszakerülő labdát pedig a kapuba lőtte, de emelkedett az asszisztens zászlója, lest intett, így maradt a végeredmény 0–0. 

Mezőkövesd Zsóry–Ferencváros 1–2 (1–0)
Mezőkövesd, v.: Farkas Á. 
gólszerzők: Drazic (18.), illetve Dvali (48.), Bőle (80.)
sárga lap: Cseri (37.), Molnár (86.), Koszta (93.), Iszlai (94.), illetve Leandro (55.), Isael (89.)
Mezőkövesd: Szappanos – Vadnai (Eperjesi, a szünetben), Pillár, Katanec, Silye – Meszhi, Iszlai – Moutari, Molnár G. (Koszta, 87.), Cseri (Vajda, 84.) – Drazic
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Leandro, Haratin (Bőle, 78.) – Varga R. (Isael, 64.), Tokmac, Petrjak – Szihnyevics (Böde, 68.)

Ferencvárosi labdabirtoklási fölénnyel indult a találkozó, helyzetet azonban nem sikerült kialakítania a listavezetőnek. A kontratámadásokra berendezkedő hazaiak ugyanakkor az első lehetőségükkel éltek (1–0), és a folytatásban is hasonló taktikát követve visszaálltak védekezni. Az FTC fölénye meddőnek bizonyult, bár a félidő hajrájában többször is veszélyeztetett, Blazic például a kapufára fejelte a labdát, de gólt nem szerzett a csapat.

A szünetet követően egy szöglet után azonnal egyenlítettek a vendégek, és csakúgy, mint az első játékrészben, többet volt náluk a labda, ám nagy helyzet nem alakult ki Szappanos kapuja előtt. Ezzel szemben Dibusznak kétszer is nagyot kellett védenie, a kövesdi támadásokban mindig benne volt a gól lehetősége. A vezetést és egyben a győzelmet jelentő találatot végül mégis a fővárosiak szerezték meg, az elalvó hazai védelem hibáját kihasználva a két perccel korábban beállt Bőle volt eredményes. Az utolsó percekben a Mezőkövesd beszorította ellenfelét, de egyenlítenie nem sikerült.

Szombathelyi Haladás–MTK Budapest 1–0 (0–0)
Szombathely, v.: Szőts
gólszerző: Gaál (85.)
sárga lap: Habovda (23.), Rabusic (42.), Mohl (59.), illetve Vogyicska (36.), Szelin (45+1.)
Haladás: Király – Habovda, Jagodics, Németh Mil., Mohl – Dausvili, Holodiuk (Németh Má., 80.) – Bamgboye, Rui Pedro, Ivanov (Gaál, 72.) – Rabusic (Ofosu, 62.)
MTK: Horváth – Katona, Balogh, Gengeliczki, Szelin – Pintér (Bognár, a szünetben), Vass Á., Vogyicska – Schön, Lencse (Diallo, 64.), Mihajlovic (Kanta, a szünetben)

A hazaiak kezdték aktívabban a feszült hangulatú találkozót, és az első negyedóra után az első nagy lehetőségüket is kialakították, míg a támadásban visszafogott fővárosiak bő fél óra elteltével jutottak el komoly lövőhelyzetig. Bár a házigazda további két nagy helyzetet kidolgozott a szünetig, gól nem esett az első játékrészben.

A fordulásra kettős cserét hajtott végre az MTK, a játék pedig nyugodtabb és helyzetekben visszafogottabb lett. Az utolsó negyedórában egyre több kockázatot vállalt a Haladás a győzelem megszerzéséért, majd a 86. percben a csereként beálló Gaál ugrott ki a védők közül, és értékesítette a ziccert. 

Kisvárda Master Good–Diósgyőri VTK 1–1 (0–1)
Kisvárda, vezeti: Vad II.
gól: Seco (91.), illetve Lucas (20., öngól)
sárga lap: Gosztonyi (41.), Protic (61.), Kravcsenko (88.)
Kisvárda: Felipe – Beriosz, Melnik, Kravcsenko, Protic – Lucas, Karaszjuk (Seco 46.) - Ilic, Cukalasz, Grozav (Negrut 84.) – Gosztonyi (Horváth 76.)
DVTK: Antal – Polgár, Brkovic, Tamás – Sesztakov, Szabó, Márkvárt, Tajti (Mazalovic 57., Vernes 71.), Juhar – Hasani (Mihajlovic 91.), Prosser 

A kiesés elől menekülő csapatok meccsének első húsz percében kevés említést érdemlő eseményt lehetett feljegyezni. A játékrész derekán aztán némileg váratlanul a vendégek jutottak vezetéshez, amikor Hasani szép cseleket követő jobb oldali beadása után az ötösön menteni igyekvő Lucas lábáról saját kapujába vágódott a labda. Az öngól kicsit megzavarta a hazaiakat, és a DVTK gyorsan növelhette volna előnyét, ám kihagyta helyzeteit. Az utolsó negyedórára a Kisvárda került fölénybe, a szünetig azonban nem változott az állás.

A második félidőben végig a hazaiak mentek előre, a vendégek pedig stabil védekezésre rendezkedtek be, és gyors kontrákkal próbálkoztak. A házigazdák mindent megtettek ugyan az egyenlítésért, ám nem volt igazán átütő a játékuk, és noha így is volt több lehetőségük, úgy tűnt, a DVTK győztesen hagyja el a pályát. A 91. percben aztán egy szabadrúgásból előreívelt labdára a vendégek kapusa, Antal nagyon rosszul mozdult ki, majd a védők röviden vágták ki a labdát, amelyet Seco 16 méterről a kapuba bombázott, amivel megszerezte az egyik pontot a Kisvárda.

Budapest Honvéd–Debreceni VSC 1–1 (1–1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Karakó
gólszerző: Holender (5., 11-esből), illetve Csősz (32.)
sárga lap: Lovric (8.), Heffler (27.), Uzoma (30.), Batik (48.), Nagy G. (50.), Kamber (78.), illetve Kinyik (34.), Bényei (57.), Varga K. (65.), Zsóri (75.)
piros lap: Nagy G. (59.)
Honvéd: Gróf – Batik, Lovric, Kamber – Fousseni (Ben-Hatira, 81.), Heffler, Nagy G., Gazdag, Uzoma – N'Gog (Danilo, 58.), Holender (Májer, 92.)
Debrecen: Nagy S. – Bényei, Pávkovics, Kinyik, Ferenczi – Haris (Damásdi, 82.), Csősz – Bódi, Tőzsér, Varga K. (Avdijaj, 72.) – Takács (Zsóri, 63.)

Már a mérkőzés elején vezetéshez jutott a Honvéd: az 5. percben Holender értékesítette azt a büntetőt, amelyet ő harcolt ki. Lendületben maradt a házigazda, letámadásos taktikájával sok zavart okozott a labdakihozatalban és a támadásépítésben a vendégeknek, akik a kontráikban bíztak. Nem alaptalanul, a 32. perben Csősz lövésével egyenlítettek a debreceniek. Ezt követően kapusuknak, Nagy Sándornak kellett kétszer védenie, a vendégekkel ellentétben ugyanis a kispestiek gólhelyzetbe is kerültek a szünetig.

A második félidőt bátrabb játékkal kezdte a Debrecen, amely az 59. percben emberelőnyhöz jutott: a hazaiaktól Nagy Gergő kilenc perc alatt kapott két sárga lapos figyelmeztetést. Próbált irányítani a vendégcsapat, de mezőnyfölényt sem sikerült kiharcolnia, mert a hazaiak tíz emberrel sem álltak vissza, hanem igyekeztek támadni. A nagy küzdelem rengeteg szabálytalansággal párosult, Karakó játékvezető futószalagon osztotta a sárga lapokat. A végjátékban mindkét kapu előtt adódtak helyzetek – a vendégektől Bódi szabadrúgásból a kapufát találta el –, de az eredmény nem változott.

A Debrecen négy idegenbeli vereség után tudott újra pontot szerezni vendégként a bajnokságban. Egymás ellen a szezon három meccsén mindkét csapat 4–4 pontot szerzett, ezt megelőzően a Honvéd és a Debrecen is otthon győzött.

MOL Vidi FC–Újpest FC 2–1 (1–0)
Székesfehérvár, v.: Iványi
gólszerzők: Hodzic (18.), Futács (71.), illetve Zsótér (64.)
sárga lap: Kovács I. (32.), Juhász R. (45+1.), Stopira (70.), illetve Kovács L. (23.), Zsótér (42.), Burekovic (52.), Onovo (75.)
MOL Vidi FC: Kovácsik – Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira – Pátkai, Elek (Futács 69.), Huszti - Kovács I. Milanov (Hadzic 21.) – Hodzic (Nikolov 81.)
Újpest: Pajovic – Balázs B., Litauszki, Ristevski, Burekovic (Nagy D. 80.) –Sankovic, Kovács L. (Rácz B. 46.) – Onovo, Zsótér, Pauljevic – Traoré (Solomon 87.)

Parázs első tíz percet produkált a tabella második és harmadik helyezettje, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Amikor kicsit leült a találkozó, megszerezte a vezetést a Vidi: Huszti Szabolcs 25 méteres szabadrúgása után a kapufáról kipattanó labdát Armin Hodzic rúgta az üresen maradt kapuba. A folytatásban az Újpest birtokolta többet a labdát és Zsótér Donát felsőlécen csattanó bombájánál közel járt az egyenlítéshez.

A második félidő elején is többnyire a vendégek próbálkoztak és Zsótér találatával kiegyenlítettek. Nem sokáig volt döntetlen azonban az állás, mert a csereként beálló Futács Márkó perdítésével ismét vezetéshez jutott a Vidi. A fehérváriak előnybe kerülve sem álltak vissza, tovább támadtak, míg az újpestiek az egyenlítő találatért küzdöttek, ám egyik csapat sem tudott már kapuba találni.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS