Ötgólos győzelemmel kezdte a tavaszt a MOL Fehérvár FC, a Fradi döntetlent játszott szombaton

2021. január. 23., 16:52   |    

Ötgólos győzelemmel kezdte a tavaszt a MOL Fehérvár FC, a Fradi döntetlent játszott szombaton

A Kisvárda hatodik bajnoki meccsén sem tudott győzni, míg a kövesdieknek három egymás utáni sikert követően ez volt az első találkozójuk, amelyet nem nyertek meg. A címvédő és éllovas Ferencváros hátrányból 1-1-es döntetlent ért el a Puskás Akadémia otthonában szombaton. Michael Oenning kiütéses hazai vereséggel mutatkozott be az Újpest kispadján: csapata 5-0-ra kapott ki a vendég MOL Fehérvártól.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Kisvárda Master Good–Mezőkövesd Zsóry FC 0–0
Kisvárda, zárt kapuk mögött, v.: Berke
sárga lap: Ötvös (38.), Karabelov (62.), Bumba (70.), Ene (87.)

Kisvárda: Dombó – Melnyik, Ene, Ötvös (Jelena, 91.), Matheus – Karabelov, Simovic – Navratil (Sassá, 70.), Bumba, Horváth Z. (Cirkovic, 70.) – Camaj (Kovácsréti, 83.)
Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi, Neszterov, Katanec, Vadnai – Besirovic, Berecz, Cseri (Chrien, 70.) – Vutov (Kavtaradze, 50., Nagy D., 84.), Jurina, Martic

Az első félidőben túlnyomó részt a mezőnyben folyt a küzdelem, a hazaiak kapura lövésig sem jutottak, míg a vendégek többet próbálkoztak, de igazán komoly gólszerzési lehetőségig nem jutottak el.

Fordulás után valamelyest felélénkült a játék, mindkét oldalon akadtak helyzetek, ám a gólszerzés változatlanul nehéz feladatnak bizonyult a futballisták számára, Neszterovnak például kettő méterről sem sikerült betalálni, ugyanis a kapu fölé vágta a labdát.

A hajrában mindkét együttes az eredmény megtartására figyelt, így pontosztozkodással zárult a találkozó.

Puskás Akadémia FC–Ferencvárosi TC 1–1 (1–0)
Pancho Aréna, zárt kapus, v.: Antal P.
gólszerzők: Slagveer (43.), illetve Uzuni (81.)
sárga lap: Kiss T. (21.), Nagy Zs. (73.), Urblík (73.), illetve Heister (45+1.), Botka (59.), Isael (72.)

PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Joao Nunes, Spandler, Nagy Zs. – Urblík – Slagveer, Corbu (Plsek 65.), Knezevic, Kiss T. – Mance
FTC: Dibusz – Botka (Gera D. 70.), Blazic, Dvali, Heister – Laidouni (Vécsei 80.), Somália (Haratin 50.) – Zubkov, Isael (Skvarka 80.), Uzuni – Nguen (Redzic 80.)

A forduló rangadóját nagy tempóban kezdték a csapatok, majd a félidő közepére fölénybe került a Ferencváros, amely Tokmac Nguen lécre lőtt labdájánál igen közel került a vezetés megszerzéséhez. Negyedóra múlva a vendégek kapusa, Dibusz Dénes óriásit védett Antonio Mance ziccerénél, így a Puskás Akadémia sem tudott előnybe kerülni. Ami nem jött össze a házigazdának esőben, összejött özönvízszerű esőben: Luciano Slagveer váltotta gólra Kiss Tamás centerezését. A szünet előtt kis híján megduplázta vezetését a felcsúti csapat, ám Dibusz újfent nagyot mentett.

Nagy lendülettel kezdte a második félidőt is a Fradi, mégis a hazaiaknak volt komoly lehetőségük, Kiss üres kapus próbálkozását Miha Blazic blokkolta. Válaszul Nguen is ziccert rontott. Támadásban maradt a Ferencváros, a Puskás Akadémia pedig foggal-körömmel védekezett. A 81. percben a vendégeknek összejött az egyenlítés: Myrto Uzuni 17 méteres szabadrúgásból tekert a kapuba. A meccs hajrájában újabb gól már nem esett, így maradt az 1–1-es döntetlen.

Újpest FC–MOL Fehérvár FC 0–5 (0–2)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Káprály
gólszerzők: Bamgboye (7., 20.), Zivzivadze (55.), Petrjak (61.), Nikolics (81.)
sárga lap: Tallo (31.), Mitrovic (65.), Bjelos (68.), Stieber Z. (71.), Antonov (85.)

Újpest: Banai – Pauljevic, Kutrumpisz, Ristevski, Antonov – Mitrovic, Onovo – Simon (Stieber Z., 62.), Szakály P. (Bjelos, 62.), Perosevic (Beridze, 62.) – Tallo
MOL Fehérvár: Rockov – Bolla, Rus, Stopira, Fiola, Hangya (Petrjak, 59.) – Alef, Houri (Kovács I., 78.), Pinto (Dárdai, 67.) – Bamgboye (Géresi, 78.), Zivzivadze (Nikolics, 67.)
 
A mérkőzés elején hiába igyekezett magához ragadni a kezdeményezést az Újpest, a 20. percre Bamgboye duplájával kétgólos előnyre tettek szert a lehetőségeiket jól kihasználó vendégek. A folytatásban már egyértelműen a fehérváriak akarata érvényesült, a hazaiak hosszú percekre beszorultak a saját térfelükre, de így legalább zártabbá vált a letámadás miatt korábban nyitott védekezésük. A szünet előtt kijött a szorításból az Újpest, a kapuk közben nem forogtak veszélyben.

A Fehérvár a második félidő elején is betalált – akkor Zivzivadze volt eredményes –, majd az alig másfél perce pályán lévő csereember, Petrjak kontrából növelte a vendégek előnyét. Hármas cserével próbálta rendezni a sorokat Oenning, de játékosai egyre inkább dühből játszottak, így csak a sárga lapok számát gyarapították, akciót nem tudtak kezdeményezni. A hajrára teljesen szétesett az Újpest, amelynek a kegyelemdöfést Nikolics Nemanja adta meg a 81. percben.

Miután a Ferencváros döntetlent játszott Felcsúton a Puskás Akadémia vendégeként, a második helyezett MOL Fehérvár hátránya hét pontra csökkent az éllovassal szemben. 

A fehérváriaknál bemutatkozott a téli szerzemény ifjabb Dárdai Pál, a korábbi szövetségi kapitány Dárdai Pál legidősebb fia a 67. percben – Nikoliccsal együtt – csereként lépett pályára.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS