Nem bírtuk végig a dánok diktálta tempót

2014. május. 23., 14:12   |    

Nem bírtuk végig a dánok diktálta tempót

A dánok elleni csütörtöki felkészülési mérkőzés (2-2) második félidejében a dánok jelentős fölényben játszottak ugyan, de Varga József szerint az első félidőben nyújtott játékra lehet építeni a jövőben.

Nem unatkoztak a magyar válogatott védői a dánok elleni meccsen, a vendégek mezőnyfölényét hozó második félidőben csak pillanatokra lélegezhettek fel két vendégakció között. A hátsó alakzatot mégsem érheti kritika, már csak azért sem, mert három újonc (Lang Ádám, Szabó János, Korhut Mihály) is pályára lépett a védelemben, és még egyikük sem rendelkezik komolyabb nemzetközi rutinnal.

Lang Ádám az elmúlt egy évben alapembere volt az U21-es válogatottnak, és mostanra a Győri ETO hátsó alakzatának is kihagyhatatlan láncszeme. Csütörtökön élete első felnőtt válogatott mérkőzését játszotta, s a találkozót követően elismerte, hogy soha nem lépett még pályára olyan meccsen, amelyen nehezebb dolga lett volna, mint a dánok ellen.

- Életem legnehezebb meccse volt, sosem játszottam még ezt megelőzően ilyen intenzív találkozón - mondta a 21 éves labdarúgó. - A dánok gyorsak, dinamikusak, fizikálisan erősek voltak, agresszíven letámadtak, ha hozzánk került a labda, nem volt idő gondolkozni, mert egy pillanatnyi késlekedés is végzetes hibát szülhetett volna. A dánok által képviselt szintre nem lehet felkészülni a hazai bajnokságban, és ez a második félidőben meg is látszott, sokat kivett belőlünk az első hatvan perc, a végére kicsit elfáradtunk. Ellenfelünk a második félidőben, hátrányban játszva nagy energiákat mozgósított a gólszerzés érdekében, elsősorban ez volt az oka annak, hogy áttevődött a játék a mi térfelünkre, és több nagy helyzete is akadt az ellenfélnek. Voltak nehéz pillanataink a védelemben, de ez szerintem nem a hátvédsor kritikája, az egész csapatnak javulnia kell ahhoz, hogy egy ilyen erős rivális ellen stabilabb legyen a játékunk. Úgy gondolom, lesz még sokkal jobb is a teljesítményünk, hiszen első alkalommal játszottunk ebben az összetételben, időre van szükség ahhoz, hogy összeszokott csapatként vehessük fel a küzdelmet az ellenfelekkel.

0da18|

Lang Ádám mellett Varga József játszotta végig a védők közül a dánok elleni meccset. Az elmúlt idényt a Middlesbrough-nál töltő futballista a meccs után elmondta: bár a szünet után a dánok domináltak, az első félidei teljesítményből erőt meríthet a csapat a jövőre nézve.

- Az utolsó félóra játéka miatt kicsit keserű szájízzel gondolunk majd vissza erre a meccsre, mert hatvan perc után elfáradtunk, és több nagy lehetőség is adódott ellenfelünk előtt - fogalmazott a mérkőzés után Varga József. - Az első félidőre ugyanakkor építhetünk a jövőben, mert a szünetig rendben volt a játékunk. Csapatszinten kell sokat fejlődnünk, meg kell tartanunk a labdákat, mert ha folyamatosan az ellenfél támad, akkor sokkal jobban fogy az erőnk, mint ha mi birtoklunk. A dánok ellen pontosan ez történt, a második félidőben szinte végig ők birtokolták a labdát, rengeteg energiánkat felemésztette a védekezés, és a végére elfogytunk erőben.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS