Nem botlottak az élmezőny tagjai

2009. szeptember. 19., 21:19   |    

Nem botlottak az élmezőny tagjai

A tabella első három helyén álló gárda hazai pályán szerepelt, s valamennyien biztosan győztek, a Videoton a Paks, az Újpest a Nyíregyháza, az MTK a Kaposvár ellenében tartotta otthon a három pontot. Az újonc Lombard a Vasas ellen diadalmaskodott, s ezzel a pápaiak előreléptek a negyedik helyre.

A finisre összeomlott a Kaposvár

MTK Budapest - Kaposvári Rákóczi 4-0 (1-0)
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Vámos Tibor)
Gólszerző: Lencse a 44., Pátkai az 55., Lencse a 90., Könyves a 92. percben

A kiegyenlített első félidő finisében az MTK szerzett előnyt, a 44. percben Gosztonyi András beadása után Lencse László öt méterről fejelt a kapu jobb oldalába (1-0). A második játékrészben egyre nagyobb fölénybe került a hazai gárda, s az 55. percben növelte is előnyét: Pintér Ádám adott Pátkai Mátéhoz, aki 13 méterről a jobb sarokba helyezett (2-0). A Kaposvár próbált szépíteni, de nem járt sikerrel, míg a kék-fehérek egyre magabiztosabbakká váltak, s a 90. percben Lencse 16 méterről bombázott a bal felső sarokba (3-0). Ezzel azonban még nem volt vége, a 92. percben Könyves Norbert közelről talált a hálóba, beállítva a 4-0-ás végeredményt.


Kabát duplája döntött

Újpest FC - Nyíregyháza Spartacus FC 3-1 (1-1)
Vezette: Sulyok Gergely (Ring György, Vígh Tibor)
Gólszerző: Kabát a 42., Kabát (11-esből) az 55., Rajczi a 88. illetve Goia a 28. percben
Kiállítva: Goia az 55. percben

A bátran futballozó Nyíregyháza a 28. percben meglepte a fölényben játszó Újpestet, Zabos Attila beadása után Balajcza Szabolcs mentett, de a labda Sabin-Cosmin Goia elé került, ő pedig három méterről a kapuba fejelt (0-1). A 42. percben egyenlítettek a lila-fehérek, Tóth Norbert 18 méterről a bal kapufát találta el, s a kipattanó labdát Kabát Péter hat méterről a háló közepébe helyezte (1-1). A második félidő első jelentős eseménye egy kiállítás volt, Goia a 16-oson belül lerántotta Kethevoama Foxit, amiért megkapta második sárga lapját, azaz a nyírségiek emberhátrányba kerültek, míg a hazai gárda 11-eshez jutott. A büntetőt Kabát végezte el, s magabiztosan értékesítette is (2-1). A meccs a 88. percben dőlt el végleg, ekkor Tóth Norbert jobb oldali szöglete után Rajczi Péter öt méterről csúsztatott a kapu jobb oldalába (3-1).


A Pápa leiskolázta a Vasast

Lombard Pápa Termál FC - Vasas 4-1 (1-0)

Vezette: Takács János (ifj. Tóth Vencel, L. Tóth Lajos)
Gólszerző: Bali a 29., Bárányos az 57., Rebryk a 68., Mészáros a 88. illetve Divic a 84. percben

A meccs első időszaka pápai fölényben telt, s a házigazdák a 29. percben vezetést is szereztek, Bárányos Zsolt jobb oldali beadása után Bali Péter kilenc méterről fejelt a háló jobb oldalába (1-0). A hazai gárda az 57. percben növelte előnyét, Orosz Péter jobb oldali beívelése után Bárányos öt méterről fejelt a kapuba (2-0). A Lombard ezután is fölényben maradt, s a 68. percben újabb gólt szerzett: Varga Gábor bal oldali szöglete után Denys Rebryk 16 méterről lőtt a bal alsó sarokba (3-0). A 84. percben szépített a Vasas, Bakos Szabolcs beadása után Petar Divic közelről fejelt a kapuba (3-1), ám a meccs utolsó gólját a Pápa szerezte, a 88. percben Mészáros Márk öt méterről lőtt a hálóba (4-1).


Csak szépíteni tudott a Diósgyőr

DVTK - Budapest Honvéd 1-2 (0-1)

Vezette: Szilasi Szabolcs (Kelemen Attila, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Hrepka a 7., Macko (11-esből) a 66. illetve Milicic a 91. percben

A kispestiek gyorsan előnybe kerültek, a hetedik percben Guie-Guie Gneki Abraham jobb oldali beadását követően Hrepka Ádám 13 méterről bombázott a kapu jobb oldalába (0-1). Ezután is fölényben maradt a Honvéd, a vendégek veszélyesebben futballoztak, mint a diósgyőriek, de az eredmény a szünet előtt már nem változott. Később azonban igen: a 66. percben Boris Milicic a 16-oson belül buktatta Abrahamot, a megítélt 11-esből pedig Viliam Macko a jobb alsó sarokba lőtt (0-2). A 91. percben szépített a DVTK, Balajti Ádám gurított Milicichez, aki hat méterről a kapuba passzolt (1-2), ám a három pontot a Honvéd szerezte meg.


Háromszor egyenlített a KTE

Szombathelyi Haladás - Kecskeméti TE-Ereco 3-3 (1-0)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Lattenstein a 32., Nagy G. az 51., Kuttor a 61. illetve Csordás a 48., Yannick az 56., Bertus a 68. percben

Az első gól a 32. percben született meg, ekkor Simon Attila emelt középre balról, az érkező Lattenstein Norbert pedig öt méterről a léc alá lőtt (1-0). A Kecskemét a 48. percben egyenlített, Csordás Csaba 28 méterről, szabadrúgásból lőtt a bal felső sarokba (1-1). Az 51. percben már újra a Hali vezetett, Tóth Péter passzolt Nagy Gáborhoz, aki 12 méterről helyezett a jobb alsó sarokba (2-1). A KTE gyorsan egalizált, az 56. percben Csordás tálalt Mbengono Andoa Yannickhoz, aki tíz méterről helyezett a kapu közepébe (2-2). Hamar jött az újabb fordulat, a 61. percben Tóth Péter balról ívelt középre, a berobbanó Kuttor Attila pedig nyolc méterről fejelt a hálóba (3-2). Ismét a Kecskemét következett: a 68. percben Bertus Lajos tíz méterről helyezett a hálóba (3-3) - s ez volt a találkozó utolsó gólja.


Sima fehérvári győzelem

Videoton FC - Paksi FC 3-0 (1-0)
Vezette: Iványi Zoltán (Medovarszki János, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Szakály D. a 32., Nagy D. a 65., Szakály D. a 83. percben

A célratörően kezdő Videoton irányította a meccset, és a 32. percben Szakály Dénes meg is szerezte a vezetést a fehérváriaknak, a középpályás balról, 20 méterről, éles szögből csavart a kapu bal felső sarkába (1-0). Ezután is fölényben futballozott a hazai gárda, amely a 65. percben ismét eredményes volt, ekkor Szakály ugratta ki Nagy Dánielt, aki 14 méterről a kapuba lőtt (2-0). A 72. percben szépíthettek volna a vendégek, Lázár Pál lökte fel a 16-oson belül Böde Dánielt, ám Lisztes Krisztián büntetőjét Sebők Zsolt védte. A 88. percben a Videoton végképp eldöntötte a meccset, Andre Alves hozta játékba Szakályt, aki 17 méterről a bal felső sarokba bombázott (3-0).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS