Nem csínytevés, bűncselekmény!

2014. június. 05., 14:19   |    

Nem csínytevés, bűncselekmény!

A tegnapi Magyarország–Albánia barátságos válogatott mérkőzésen (1–0) egy néző a mérkőzés második félidejében a pályára szaladt, megzavarva a játékosokat és a mérkőzés egészét.

Az elkövetőt a rendezők elfogták és azonnal átadták a rendőrségnek. Az illető személyi adatai a jegyvásárlás és a beléptető rendszer regisztrációja alapján a rendőrség számára beazonosíthatóak voltak. Az MLSZ és a rendőrség által összehangolt biztosítás eredményeképpen rendőrségi felvételek is rendelkezésre állnak a bűncselekményről, továbbá a televíziós felvételek is felhasználhatóak az eljárás során. A cselekményről a stadionbiztonsági rendszer három kamerája különböző szögekből bizonyító erejű felvételeket készített, melyeket a rendező azonnal átadott a rendőrség illetékeseinek.

A hatályos büntető törvénykönyv alapján, aki sportrendezvényen a létesítménynek a nézőktől vagy a nézők meghatározott csoportjától elzárt területére jogosulatlanul belép, ott tartózkodik, bűncselekményt követ el, és ezért két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A stadion biztonsági rendszer és a rendőrséggel való közvetlen azonnali együttműködés eredményeképpen minden bizonyíték rendelkezésre áll az elkövetővel szembeni gyorsított bírósági eljáráshoz. A rendbontás elkövetőjével szemben a bíróság által a sportrendezvényekről való kitiltásnak is helye van. Az MLSZ rövidesen határozatot hoz, melyben kizárja a rendbontó nézőt valamennyi rendezvényéről.

Amennyiben egy ilyen cselekmény a FIFA vagy az UEFA rendezvényén történik (például az előttünk álló Eb-selejtezők egyikén), akkor az ismert gyakorlat szerint a szövetségen keresztül a válogatottat is büntetheti az eljáró nemzetközi testület.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS