Nem ment az újoncoknak

2014. augusztus. 02., 23:08   |    

Nem ment az újoncoknak

A Nyíregyháza a Pakstól, a Dunaújváros a Videoton FC-től kapott ki 3-0-ra az OTP Bank Liga 2. fordulójának szombati játéknapján.

Nyíregyháza Spartacus - MVM Paks 0-3 (0-2)
Vezette: Szabó Zsolt
Gólszerző: Eppel a 17., Heffler a 41., Könyves a 75. percben

A helyzet nélküli első negyedóra után a 17. percben vezetést szerzett a Paks, egy rossz helyre fejelt felszabadítási kísérlet után Eppel Mártonhoz pattant a labda, aki 5 méterről nem hibázta el a ziccert (0-1). A Nyíregyháza a kapott gól után feljavult ugyan, de a 41. percben újabb paksi találat született, a Könyves Norbert ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Heffler Tibor még elhibázta, de a labda kipattant Balogh Jánosról, Heffler pedig másodszorra már az üres kapuba passzolt (0-2). A második félidő eleje a hazaiaké volt, de a szépítés nem jött össze, a kontrákra beálló paksiak pedig a 75. percben bebiztosították győzelmüket, Könyves a jobbösszekötő helyén egy csel után, 15 méterről bombázott a kapuba (0-3).

Videoton FC - Dunaújváros 3-0 (1-0)
Vezette: Bognár Tamás
Gólszerző: Oliveira a 19., Sándor az 56., Nikolics a 62. percben

A Vidi gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, és a 19. percben a vezetést is megszerezte, Kleinheisler László jó ütemű indítása után Filipe Oliveira egyből kapura továbbított, a labda a kapus mellett a hálóba gurult (1-0). Az újvárosiak hátrányban sem tudtak váltani, maradt a hazai fölény, amely az 56. percben érett ismét góllá, Sándor György hagyta maga mögött védőjét, elhúzta a labdát a kapus mellett, majd az üres kapuba passzolt (2-0). A 62. percben Gyurcsó Ádám lövését követően Nagy Gergely kiütötte, a kipattanót Nikolics Nemanja lőtte a hálóba, beállítva a 3-0-ás végeredményt.

Kecskeméti TE - Haladás 0-1 (0-1)
Vezette: Farkas Ádám
Gólszerző: Nagy O. a 2. percben

Két perc sem telt el a mérkőzésből, máris vezetett a Haladás, Halmosi Péter passzolt a jobbösszekötő helyén érkező Nagy Olivérnek, aki 8 méterről a kapu bal oldalába lőtt (0-1). A 16. percben Radó András szabadrúgásánál kellett nagyot védenie Tujvel kapusnak, és a szünethez közeledve is Radó került helyzetbe, de ebből a lehetőségből sem lett gól. A második félidőben a Kecskemét hiába támadott, nem tudta megszerezni az egyenlítő találatot, a Haladás három ponttal tért haza Szombathelyre.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS