Nem sikerült a bravúr a belgák ellen

2013. szeptember. 26., 17:52   |    

Nem sikerült a bravúr a belgák ellen

Női U19-es válogatottunk utolsó Eb-selejtezőjén 5-2-es vereséget szenvedett a belga korosztályos csapattól.

A belgák két fölényes győzelemmel, a magyar válogatott egy győzelemmel és egy vereséggel várta az egymás elleni mérkőzést. A vendégek mezőnyfölényben játszottak az első negyedórában, de a 21. percben egy szép ellentámadás végén mi szereztünk vezetést: Németh Loretta jó ütemű passzát követően Zeller Dóra tört kapura, és higgadtan értékesítette a ziccert (1-0). A 34. percben egyenlítettek a belgák, Leynen lőtt kapura távolról, s bár a labda nem volt erős, megcsúszott a nedves füvön, és Földes Fanni lábai közt a hálóban kötött ki (1-1).

A fordulás után is a belgák játszottak mezőnyfölényben, de a támadó szekciónk veszélyesen játszott, több ígéretes akciót vezettünk, közel álltunk a második gól megszerzéséhez. A 64. percben a belgák erősen vitatható büntetőhöz jutottak, Michez pedig kihasználta az ölbe pottyant lehetőséget (1-2). A folytatásban kockáztatunk kellett, a vendégek pedig kihasználták a nyíltabb védekezést, Michez előbb a 73. percbe (1-3), majd a 78. percben (1-4) volt eredményes. A 84. percben Diószegi Fanni tört be a bal oldalon a 16-oson belülre, majd az öt és feles sarkától a hálóba lőtt (2-4). A végeredményt a 86. percben Leynen állította be egy ziccerig kijátszott akció végén (2-5).

A vereségünkkel a harmadik helyen végeztünk a csoportban a belgák és a törökök mögött.

- A továbbjutásunk nem ezen a meccsen ment el, a törökök ellen kellett volna pontot szereznünk - mondta a találkozót követően Turtóczki Sándor. - Ezen a találkozón minden tőlük telhetőt megtettek a lányok, és a második félidő közepéig jó esélyünk volt a bravúrra is. A szereplésünket sajnos külső körülmények is nagyban befolyásolták, mint például Fenyvesi Evelin súlyos sérülése, ő nagyon hiányzott a csapatból az utolsó két meccsünkön.

Magyarország-Belgium 2-5 (1-1)
Magyarország:
Földes Fanni - Gyöngyösi Réka, Zólyomi Rebeka, Vöfély Noémi, Balázs Eszter (Diószegi Fanni, 28.) - Horváth Zsófia, Görög Zsófia (Csorbai Nikolett, 64.) - Németh Loretta, Bognár Enikő (Gál Henriett, 75.), Zeller Dóra - Vidovenyecz Anna
Gólszerző: Zeller (21.), Diószegi (84.), ill. Leynen (34., 86.), Michez (64., 73., 78.)



$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS