Nem sikerült elkerülni az osztályozót

2015. augusztus. 10., 08:53   |    

Nem sikerült elkerülni az osztályozót

A magyar válogatott negyedik lett első A-csoportos tornáján.

Kezdjük a végén: a siófoki MLSZ Beach Arénában rendezett EBSL torna végén a B-csoportot a török válogatott, az A-csoportot pedig a svájci válogatott nyerte meg, mindkettő fölényesen. A magyar válogatott negyedik lett első A-csoportos tornáján. A tornán az A-csoport legjobb kapusának az edzők az ukrán Hladcenkót, legjobb játékosának a svájci Noel Ott-ot választották, míg a gólkirály a szintén svájci Stankovic lett.

A torna zárónapjának kérdései a helyezések voltak. Minket természetesen elsősorban az A-csoport érdekelt (a B-ben az erőviszonyoknak megfelelően Azerbajdzsán és Törökország nyert, de a törökök összesítésben jobbak voltak, így övék lett a siófoki B-csoport trófeája.

Nálunk még érdemes volt számolgatni, hiszen mindkét pár döntő fontosságú meccset játszott. Svájc végül igen látványos meccsen nyert a spanyolokat szombaton meglepetésre legyőző ukránok ellen, így csoportgyőztes lett. A magyar-spanyol meccs kérdése az volt, hogy melyik nyeretlen csapat kerüli el az osztályozót, amelyet két hét múlva a tallini Super Final döntőjében rendeznek a bennmaradásért.

Nos, végül Spanyolország nyert, elsősorban a világklasszis teljesítményt nyújtó (tavaly ő is tagja volt az edzők szavazatai alapján összeállított Év Strandlabdarúgó Csapatának) Llorenc-nek, aki gólokat lőtt, végig veszélyesen futballozott, és az igen jól védő, a világ legjobb kapusának tartott Donának.

De a magyar válogatott nagyszerűen harcolt, hiába került többgólos előnybe az ellenfél, mindig visszajött a meccsbe. A végén, egy perccel a vége előtt már csupán egy gól volt a spanyolok előnye, de ezt sikerült megtartaniuk, így eldőlt, hogy a magyar válogatottnak kell osztályozót játszania az A-csoportban maradásért. Ám látszik: a magyar csapat az elmúlt hónapokban bizonyította, lényegesen közelebb van az elithez, mint a B-csoporthoz, ezért bízhatunk abban, hogy jövőre is az A-csoportban szerepel majd a válogatottunk.

Amit még meg kell említeni: a nemzetközi szövetség vezetősége rendkívül elégedett volta a siófoki rendezéssel, kiemelve: az itteni profizmus is hozzájárul ahhoz, hogy a sportág fejlődése nemzetközi szinten is töretlen.

Spanyolország-Magyarország 6-5

SPANYOLORSZÁG: Dona (Mendez) – Cintas (1), Mayor (1), Merida, Llorenc (3), Suarez, Martin, Carrera, Pajon (1), Mendez

MAGYARORSZÁG: Szacskó (Ficsór) – Szentes-Bíró, Ábel (2), Simonyi, Sebestyén, Fekete (2), Besenyei, Turós (1), Berkes. Szövetségi kapitány: Weisz Tamás

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS