Nem szabad leírni a törököket

2012. október. 17., 19:34   |    

Nem szabad leírni a törököket

Gera Zoltán szerint keddi ellenfelünkkel még számolni kell a második helyért zajló harcban.

A magyar válogatott kedden remek teljesítményt nyújtva 3-1-re legyőzte a törököket, ezzel négy meccsen szerzett kilenc pontjával a második helyen áll csoportjában. A találkozó után a török lapok saját csapatuk kapcsán katasztrofális teljesítményről és a világbajnoki remények meghiúsulásáról írtak, a magyar játékosok azonban még nem gondolják úgy, hogy végleg leszakítottuk az egyik nagy riválist.

- Nem szabad leírni a törököket, hiszen jó játékosok alkotják a csapatot, jövőre képesek lehetnek kiugró eredményekre - fogalmazott Gera Zoltán. - A mérkőzés elején óvatosabban kezdtünk a kelleténél, a kapott gól után azonban feljebb toltuk a védekezésünket, és sikerült jó helyeken labdákat szereznünk. A második játékrészben ugyanezzel a játékkal gólokat rúgtunk, majd azt játszottuk, amit kellett, stabil védekezéssel tartottuk meg az előnyt.

Az első gólt szerző és a harmadik találat előtt büntetőt kiharcoló Koman Vladimir szerint a magyar válogatottnak sem a törökökkel, sem a románokkal nem kell foglalkoznia, kizárólag saját magára kell figyelnie.

- Nem foglalkozom a többi válogatottal, ebbe a hibába a múltkor már beleestünk, a legutóbbi Eb-selejtező során mindig csak azt néztük, hogy állnak a riválisok, és ez nem vezetett jóra. Örülök, hogy gólt szereztem, de tudok ennél is jobban játszani, ezért nem elégszem meg a teljesítményemmel. A törökökön a második félidőben tehetetlenséget láttam, érezték, hogy hiába próbálokznak, nem jutnak közelebb a kapunkhoz. Az első húsz percben a szokásosnál álmosabban mozogtunk, a kapott gól után azonban nagyszerű tempót diktáltunk - így Koman.

A magabiztos győzelemhez szükség volt Bogdán Ádám jó teljesítményére is, kapusunk lélektanilag fontos pillanatban fogott ziccert, és akadályozta meg, hogy a vendégek esetleg fellelkesedjenek egy újabb gól után.

- Nem ideális így kezdeni egy mérkőzést, ahogy tettük ezen a meccsen, de a legfontosabb az volt, hogy pozitívan reagáltunk a kapott gólra, bátran kezdtünk játszani, és miután feljavult a teljesítményünk, tartani tudtuk a tempót - elemezte a meccset a kapus. - Mindenkinek voltak jó momentumai, de a legfontosabb, hogy nagyon jó csapatteljesítményt nyújtottunk. Fontos meccset nyertünk, de messze még a vb-selejtező sorozat vége, nem szabad senkit sem leírni. Folytatunk kell ezt az utat, amit két meccse megkezdtünk, remélem, hogy márciusban a románok ellen is hasonló teljesítményt és eredményt fogunk elérni.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS