Nem szerencsés, ha kint maradnak az érdeklődők

2014. január. 30., 14:51   |    

Nem szerencsés, ha kint maradnak az érdeklődők

Az elmúlt napokban, több esetben is kellemetlenséget okozott a nézők és a klubok számára is, hogy a felkészülési mérkőzéseket a Rendőrség illetékeseinek döntése alapján az érdeklődők kizárása mellett kellett megrendezni.

Az ilyen irányú intézkedések jogszerűek, ám nem minden esetben találkoznak az MLSZ és szurkolók érdekeivel. A Sporttörvény és az 54/2004. (III. 31.) kormányrendelet értelmében – a pálya biztonságtechnikai bejárását követően – a rendőrség az edzőmérkőzések helyszínén is korlátozhatja a nézőszámot, vagy megtilthatja a találkozók nézők előtt történő megtartását, ha úgy ítéli meg, hogy a sportrendezvények biztonságáról szóló kormányrendeletben meghatározott feltételek hiányoznak, vagy nem megfelelőek.

Az MLSZ mindenkor betartja a hatályos jogszabályokat és elvárja a jogkövető magatartást a mérkőzéseket rendező sportszervezetektől is, de a kialakult helyzetnek nem örül, azt megoldandó problémának tartja. A Szövetség ezért az illetékesekhez fordul, és egyeztetést kezdeményez, hogy a szabályok életszerű helyzetekhez illeszkedően, ésszerű kereteken belül, a sportág érdekeit szolgálják.

Az MLSZ a Rendőrséggel és a rendező klubokkal közösen próbál megoldást találni arra, hogy a nézők biztonságban és a jogszabályban foglaltaknak eleget téve, a jövőben is élvezhessék kedvenc csapataik valamennyi mérkőzését, így a felkészülést szolgáló találkozókat is.

A Szövetség hangsúlyozza, hogy a mérkőzéseket rendező klubok feladata és felelőssége, hogy biztosítsák a nézők biztonságát, kényelmét és megfelelő szintű kiszolgálását. Az MLSZ elmúlt három évben elindított infrastruktúra-fejlesztési programjai mind ezt a célt szolgálják.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS