Nem tudta megnehezíteni a Fradi dolgát a MOL Fehérvár

2021. november. 21., 21:53   |    

Nem tudta megnehezíteni a Fradi dolgát a MOL Fehérvár

A Ferencváros magabiztosan, 3-0-ra nyerte meg az OTP Bank Liga 13. fordulójának rangadóját a MOL Fehérvár ellen. A Budapest Honvéd kihasználva emberelőnyét szintén 3-0-ra győzött az MTK Budapest ellen.

Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Zubkov (10.), R. Mmaee (40.), Uzuni (58.)
Piros lap: Bamgboye (93.)
Ferencváros: Dibusz - Wingo (Botka, 66.), Blazic, S. Mmaee (Nguen, 59.), Civic - Vécsei (Besic, 59.), Laidouni - Zubkov (Mak, 87.), Marin, Uzuni (Zachariassen, 59.) - R. Mmaee
MOL Fehérvár: Kovács D. - Fiola, Rus, Stopira, Heister (Hangya, 86.) - Nego, Szendrei (Alef, 66.), Makarenko, Dárdai (Bamgboye, 63.) - Kodro (Nikolics, 86.), Petrjak

A kezdés után nagy elánnal estek egymásnak a csapatok, a játékosok a kapukig is eljutottak, az első komolyabb lehetőséget pedig a hazaiak a 10. percben rögtön kihasználták: Zubkov három szép megmozdulás lezárásaként talált be. A gól után sem csökkent az iram, küzdelmes, lüktető volt a játék. Később a fehérváriak előtt is adódtak helyzetek, ám az egyik után kontrát vezető Ferencváros megduplázta a különbséget Mmaee révén. A szünet után próbált irányítani a Fehérvár, de a Ferencváros újabb veszélyes helyzetet dolgozott ki, majd Uzuni góljával növelte előnyét. A folytatásban cserék és sárga lapot érő taktikai szabálytalanságok következtek, a 78. percben aztán újabb veszélyes hazai kontra futott, ami büntetővel zárult - Kovács Dániel vetődött Zachariassenre -, de Laidouni a kapu mellé gurított. A hátralévő időben a hazaiak megelégedtek az eredmény tartásával, a lefújás előtti pillanatokban így Bamgboye kiállítása okozott csak feszültséget, aki hátrakönyökölt az őt visszahúzó Nguennek. A Ferencváros sorozatban harmadszor nyert a bajnokságban, míg a székesfehérváriak idegenben továbbra is nyeretlenek, négy döntetlen után másodszor szenvedtek vereséget. Az FTC legközelebb csütörtökön, az Európa-ligában lép pályára, a csoportjában pont nélkül utolsó helyen álló magyar együttes a spanyol Betis vendége lesz.

Budapest Honvéd FC-MTK Budapest 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Lukic (47., 91.), Nagy D. (68. - 11-esből)
Piros lap: Haraszti (45+2.)
Budapest Honvéd: Szappanos - Lovric, Batik, Baráth, Tamás K. - Pantelic (Szűcs T., 89.), Nono (Hidi, 73.), Zsótér (Nagy G., 89.) - Nagy D. (Kerezsi, 89.), Lukic, Májer (Balogh N., a szünetben)
MTK: Mijatovic - Balázs B., Varju, Ferreira, Nagy B. - Weir (Mezei 75.), Ramadani (Kata, 75.) - Kovácsréti (Palincsár, 59.), Dimitrov (Grozav, a szünetben), Haraszti - Vancsa (Drljo, 59.)
 
Az első félidőben közepes iram mellett a játék többnyire a mezőnyre korlátozódott, így a kapukat mindössze egy-egy alkalommal veszélyeztették. A befejezések rendre elmaradtak a támadások pontatlansága miatt, a hazai csapat játékosaira olykor az egyénieskedés is jellemző volt. A szünet előtti pillanatokban egy ártalmatlan szituációban Haraszti és Baráth akaszkodott össze, amelyet követően előbbit kiállította Pintér Csaba játékvezető. A szünet után Lukic szöglet utáni közeli fejesével gyorsan megszerezte a vezetést a Honvéd, amely emberelőnyét kihasználva igyekezett letámadni és beszorítani ellenfelét saját térfelére. A 68. percben Nagy Dominik értékesítette azt a büntetőt, amelyet ő harcolt ki, majd a kétgólos különbség rányomta a bélyegét a folytatásra. A hazaiak zártabb játékra fókuszáltak, így kijött a szorításból az MTK, aztán a végeredményt Lukic állította be a 91. percben. A Honvéd négy vesztes bajnoki mérkőzés után szerzett ismét pontokat, az MTK nyeretlenségi sorozata viszont tovább tart, két döntetlen mellett negyedszer maradt alul.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS