Nem tudtuk megnehezíteni a finnek dolgát

2014. április. 05., 17:50   |    

Nem tudtuk megnehezíteni a finnek dolgát

Női A-válogatottunk 4-0-ás vereséggel zárta a Finnország elleni hazai világbajnoki selejtezőt.

Rossz előjel volt a győri összecsapás előtt, hogy az elmúlt napokban a csapat két kulcsjátékosa, Sipos Lilla és Jakabfi Zsanett is megsérült, és egyikük sem tudta vállalni a mérkőzést. A finnek már a meccs elején jelentős mezőnyfölényre tettek szert, és az első negyedóra végéig két gólt is szereztek: Talonen szerezte meg a vezetést, majd Westerlund duplázta meg az előnyüket. A folytatásban sem találtunk fogást az ellenfélen, néhány akciót vezettünk ugyan, de a kapu előtt nem voltunk kellően határozottak és pontosak ahhoz, hogy komolyabb gólhelyzetig jussunk.

A második félidőben feljavult ugyan a játékunk, futott néhány ígéretes támadás a finn térfélen, de a végjátékban nem voltunk hatékonyak, kimaradtak a lehetőségek. A 64. percben a vendégek legjobbja, a tarthatatlanul futballozó Talonen újabb gólt szerzett, majd a 92. percben belőtte a számára mesterhármast jelentő találatot is, ezzel alakult ki a 0-4-es végeredmény.

- Az eredmény nem tükrözi a pályán látottakat, mert bár a finnek megérdemelten nyertek, voltak pozitív dolgok is a játékunkban - értékelt a lefújás után Markó Edina. - Nem játszottunk alárendelt szerepet, a meccs egyes periódusaiban egyenlő partnerei voltunk a tavalyi Eb-n szereplő finneknek. Sajnos gyengén kezdtünk, nem tudtunk felvenni a vendégek által diktált ritumust, a játékrész felétől azonban kiegyenlítetté vált a meccs. Szünetben rendeztük a sorokat, ritmust váltottunk, és volt egy nagyon jó hősz percünk, amikor helyzetek voltak, és akár gólt is szerezhettünk volna. Sajnos egy szögletből az ellenfél talált be, és ez végleg eldöntötte a találkozót. A feladat az, hogy a két félidőben nyújtott húsz-huszonöt perces jó periódust kilencven percre toljuk ki. Nem vagyunk türelmetlenek, előbb-utóbb meglesz a munka eredménye. Jövő héten Finnországban játszunk, az a meccs teljesen más lesz, bízom benne, hogy a mai tapasztalatok alapján még jobban fel tudunk készülni rá, és jobb eredményt érünk el. Magyarország-Finnország 0-4 (0-2)
Magyarország:
Németh Júlia - Papp Dóra, Gál Tímea, Tálosi Szabina, Szabó Boglárka - Smuczer Angéla (Szuh Erika, 74.), Csiszár Henrietta, Rácz Zsófia - Szarvas Alexandra (Nagy Lili, 68.), Vágó Fanni, Tóth Gabriella (Kaján Zsanett, 80.)
Gólszerző: Talonen (10., 64., 92.), Westerlund (15.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS