Nem tudtuk megszorítani a norvégokat

2013. április. 04., 20:49   |    

Nem tudtuk megszorítani a norvégokat

Női U19-es válogatottunk vereséggel kezdte az Európa-bajnoki elitkört.

A női U19-es válogatott számára már az is szép eredmény, hogy biztosította helyét az Eb-elitkörben, Vágó Attila szakágvezető a norvégiai elutazás előtt azt mondta, a következő három meccsen a tanulás, a tapasztalatszerzés lehet a mieink fő célja. Az első meccsen a mieink a házigazda norvég válogatottal mérkőztek meg, Turtóczki Sándor szövetségi edző az Aschenbrenner Réka (Földes Fanni, 36.) - Soós Adrienn, Urbán Fanni, Kókány Regina (Kaján Zsanett, 71.), Vöfély Noémi (Gaál-Szabó Beáta, 46.) - Nagy Dóra, Csiszár Henrietta, Horváth Zsófia, Németh Loretta - Zeller Dóra, Palkovics Nóra összetételben szerepeltette együttesét.

A meccs nem kezdődött rosszul, az első percekben még birtokoltuk a labdát, de a hazaiak egy nagy védelmi hibát kihasználva a 6. percben vezetést szereztek. A gól után néhány perccel kapufát értünk el és két kecsegtető helyzetet is elhibáztunk, a norvégok pedig a 22. percben megduplázták előnyüket. A 36. percben elvesztettük a kapusunkat (Aschenbrenner Rékát egy térdsérülés miatt kellett lecserélni), a szünetben pedig Vöfély Noémi is kivált egy combsérülés miatt.

A második félidőben már egyértelmű volt a hazai fölény, a fizikálisan jóval erősebb norvégok a meccs végéhez közeledve egymás után alakították ki a helyzeteket, közülük többet gólra is váltottak, így alakult ki a 7-0-ás végeredmény.

- Rosszul sikerült mérkőzésen vagyunk túl, de megpróbáljuk rendezni a sorokat és mentálisan felkészíteni a csapatot a következő erőpróbára. Bízom benne, hogy a sérültjeink felépülnek, a játékosok nevében azt meg tudom ígérni, hogy a következő két meccsen mindenki a tőle telhető legtöbbet teszi a pályán - mondta a meccs után Turtóczki Sándor.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS