Nemes bosszút állt az MTK

2013. május. 20., 08:22   |    

Nemes bosszút állt az MTK

Nyolc góllal „büntette meg” a gyakorlatilag már bajnoknak tekinthető MTK Hungária a Szegedi AK-t azért, mert a „Boszorkányok” a rájátszás első fordulójában, a Hidegkuti Stadionban, meghúzkodták az oroszlán bajúszát és megszerezték az egyik pontot.

A kék-fehérek akkor felettébb álmosan, motiválatlanul játszottak, most viszont semmit sem bíztak a véletlenre, és húsz perc alatt négy gólt szerezve arattak fölényes győzelmet. Pádár Anita szerezte a vendégek első találatát, majd a mérkőzés utolsó harmadában rúgott még egyet, de mégsem ő volt a kék-fehérek legeredményesebb játékosa. A korábbi sérüléséből teljesen felépült Zágor Bernadett rajta is túltett, hárommal bosszantva a szegedi szurkolókat. Győzelmével az MTK Hungária, négy fordulóval a bajnokság befejezése előtt, kilenc ponttal vezet, azaz egy hét múlva akár matematikailag is megszerezheti sorozatban negyedik bajnoki címét.

Abban, hogy ezt sikerül megakadályozni, talán már az MTK-hoz legközelebb álló üldöző, az Astra sem bízik. Legalábbis erre utal, hogy a csepelieknek kis híján sokba került Fogl Katalin hiánya a Femina elleni meccsen. Az Astra támadójátékában – egy szem igazi csatára távollétében – alig volt átütőerő, a mérkőzés egyetlen gólja is úgy született, hogy Benkő Mónika lövése megpattant egy védőn, irányt változtatott, és Mátra Borbálán becsapva a kapuba került. A szűk eredmény, a mindössze egygólos győzelem ellenére is nehéz volna azt mondani, hogy veszélyben forgott Dombó János csapatának sikere: a Femina ugyanis szinte egyáltalán nem támadott, egyetlen esélye abban volt, ha a 15 éves Csányi Diána egymaga meg tudta volna verni a teljes vendégvédelmet.

A Viktória Trend Optika FC esélyeshez méltón, magabiztosan győzte le a közvetlenül a „nagy hármas” mögött tanyázó Hegyvidék SE-t. A fővárosi csapat inkább csak akarásáért dicsérhető, ebben az összeállításban nem volt egy súlycsoportban a Viktóriával. A vendégek közül Marsai Nikolett játéka emelhető ki, az ezúttal a középpálya jobb oldalán, támadóként futballozó játékos szerezte a Viktória első két gólját, és ezzel gyakorlatilag el is döntötte a meccset.

Az NB I alsóházában befejeződtek a küzdelmek. A bajnokság 7. helyén végző Újpesti TE, valamint a 8. BNLC-Csepel a következő szezont is az NB I-ben kezdheti, míg a sereghajtó Páter Fit-Well Nagypáli osztályozót játszik majd a Győri ETO ellen az élvonalbeli tagságért. A másodosztály bajnoki címét a Ferencváros szerezte meg, az ezüstérem a Győri ETO, a bronz a Pécsi VSK jutalma.

Női NB I, rájátszás, 6. forduló

Felsőház
Szegedi AK Boszorkányok – MTK Hungária 0-8 (0-4)
1. FC Femina – Astra-Bíró-Kert FC 0-1 (0-0)
Hegyvidék SE – Viktória-Trend Optika FC 0-5 (0-3)

Alsóház
BNLC-Csepel – Páter Fit-Well Nagypáli 2-0 (0-0)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS