Német-portugál döntő lesz az U19-es Eb-n

2014. július. 28., 23:50   |    

Német-portugál döntő lesz az U19-es Eb-n

A hétfői elődöntőket követően kialakult az U19-es Európa-bajnokság fináléja, a csütörtöki döntőben Németország és Portugália fiataljai mérkőznek meg a kontinens legjobbja címért.

A Szusza Ferenc Stadionban rendezett összecsapáson Németország meglepően magabiztosan győzte le az osztrákokat, Davie Selke és Marc Stendera első félidőben szerzett góljait követően a fordulás után Levin Öztunali és Hany Mukhtar is bevette az osztrákok kapuját, így alakult ki a 4-0-ás végeredmény.

A portugál-szerb csata már jóval szorosabb volt, olyannyira, hogy a 90 perces rendes játékidőben nem tudták döntésre vinni a meccset a csapatok. Gól nem született ugyan, de az iramra és a színvonalra nem lehetett panasz, két nagyszerű együttes küzdött egymással a pályán. A hosszabbításban is hiába gyűrték egymást a csapatok, 120 perc játék után tizenegyesek döntöttek a továbbjutásról. Érdekesség, hogy egy éve, a litvániai U19-es Eb-n is ez a két csapat játszotta az elődöntőt, és akkor is döntetlent hozott a csata, majd tizenegyesek döntöttek a továbbjutásról. Akkor a szerb fiatalok bírták jobban idegekkel, most viszont két kulcsember, az egy évvel ezelőtti tizenegyespárbajban pontosan célzó Gacinovic és Milinković-Savić is hibázott, így az egy lövést rontó portugálok revánsot vettek a litvániai kiesésért, és bejutottak a döntőbe.

U19-es Európa-bajnokság, elődöntők:

Németország-Ausztria 4-0 (2-0)
G.: Selke 20., Stendera 30., Öztunali 58., Mukhtar 68.

Portugália-Szerbia 0-0 - tizenegyesekkel: 4-3


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS