Német sportigazgatót igazolt az MLSZ

2015. március. 03., 19:02   |    

Német sportigazgatót igazolt az MLSZ

A német élkluboknál is megfordult Bernd Storck feladata lesz a válogatottak szakmai tevékenységének koordinálása mellett az akadémiai munka összehangolása is. Az MLSZ keddi elnökségi ülésén elfogadta a jövő évi megyei és utánpótlás versenykiírásokat. Az MLSZ intézkedéseket és egyeztetést tervez a klubokkal közösen annak érdekében, hogy tovább javuljon a szurkolók kiszolgálása.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége az elmaradhatatlan infrastruktúra-fejlesztés mellett az utánpótlás-képzést, illetve a minden területre kiterjedő szakmai megújulást tekinti a magyar futball legfontosabb stratégiai fejlesztési területeinek. A 2014-ben felállított ad hoc bizottság munkáját az MLSZ Utánpótlás Tanácsadó Testülete (UTT) folytatta, amely modernizálta az utánpótlás versenyrendszerét annak érdekében, hogy az elitképzés során kiválasztott tehetségek folyamatos versenyhelyzetben erősödve fejlődhessenek.

A tudatosan megtervezett és felépített munkafolyamat tovább folytatódik. A Szövetség vezetése 2015 márciusától Bernd Storckot bízza meg az utánpótlás sportigazgatói feladatkör ellátásával, a következő három esztendőben. Az 52 éves német szakember feladata közé tartozik a magyar utánpótlás futball egészének fejlesztése, a Double Pass vizsgálati eredményeinek felhasználásával elkészült utánpótlásképzés-koncepció gyakorlati végrehajtása, az akadémiai rendszer működésének szakmai felügyelete és koordinálása, valamint az A-válogatott szakmai támogatása is.

Bernd Storck felkészült, széles látókörű, nemzetközileg elismert szakember, aki pályafutása során értékes tapasztalatokat szerzett, dolgozott több különböző feladatkörben kiemelkedő és sikeres német klubcsapatoknál (Hertha BSC, VfL Wolsburg, Borussia Dortmund, VfB Stuttgart), továbbá a szerb Partizan Beogradnál és a görög Olimpiakosz Pireusznál, valamint a kazah labdarúgó-szövetség alkalmazásában is állt. Bernd Storckot csütörtökön mutatja be hivatalosan az MLSZ.

Az MLSZ elnöksége áttekintette az élvonalbeli klubok infrastrukturális helyzetének időarányos fejlődését, amely egyre több pozitív eredményt mutat. Az OTP Bank Ligában szereplő együttesek közül korábban megújult a Győri ETO otthona, a nyáron pedig a DVSC, a Ferencváros és a Puskás Akadémia együttese kezdhette a bajnokságot megújult létesítményben, illetve a közelmúltban létrejöttek a szerződések az érintettek között az összes további létesítmény megújítására. Mindezekre is tekintettel az MLSZ elnöksége elhatározta, hogy a közeljövőben egyeztetéseket kezd és intézkedéseket tesz a nézőtéri kiszolgálás és a szórakozás minőségének javítása érdekében. Ezért a Szövetség helyi szinten előbb a klubokkal, majd pedig a szurkolókkal illetve különböző társadalmi csoportok képviselőivel indít párbeszédet.

Az MLSZ elnöksége elfogadta a következő idényre vonatkozó megyei, női, férfi és futsal utánpótlás versenykiírásokat.

Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Út Budapestre: Megérkezett a BL-trófea
Bajnokságok / Kupák
Változatlan az élmezőny a Jet-Sol Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • MOL

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • Förch
  • Jet Sol