Németh Krisztián kupagyőztes az Egyesült Államokban

2015. október. 01., 10:38   |    

Németh Krisztián kupagyőztes az Egyesült Államokban

A Sporting Kansas City megnyerte a US Open Cup döntőjét a Philadelphia Union ellen, a sikerben Németh Krisztiánnak döntő érdemei voltak.

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezték az Egyesült Államok több mint száz éves múltra visszatekintő kupasorozatának, a US Open Cupnak a döntőjét, amelyben a Sporting Kansas City a Philadelphia Union otthonában lépett pályára.

A mérkőző felek közül a Sporting már volt MLS-bajnok és kupagyőztes is, a US Open Cupot korábban kétszer is elhódította, míg a Philadelphia Union története első komoly trófeájáért szállt harcba csütörtök hajnalban. Peter Vermes, a kansasiek magyar származású vezetőedzője annak idején játékosként és megnyerte a sorozatot, két éve pedig edzőként vezette diadalra a Sportingot, míg Németh Krisztián, a csapat magyar válogatott támadója pályafutása első kupadöntőjében lépett pályára.

Németh a negyedik mérkőzésén lépett pályára a sorozatban, korábban a nyolcaddöntőben két gólt szerzett az FC Dallas ellen, a negyeddöntőben a Houston Dynamo, az elődöntőben pedig a Real Salt Lake ellen talált be, így nem túlzás azt állítani, hogy kulcsszerepe volt a kansasiek döntőbe jutásában. A magyar válogatott támadója a philadelphiai fináléban is kitett magáért, a hazaiak 1-0-ás vezetésénél, a 65. percben látványos kapáslövéssel egyenlített, a balösszekötő helyéről mesterien csavart a kapu bal alsó sarkába. A találkozón újabb gól nem született a 120. perc végéig, tizenegyesek döntöttek a kupagyőztesről. Bár Németh itt hibázott, a társak kisegítették, és az összes többi büntetőt értékesítették, így végül a Sporting Kansas City nyerte meg a trófeát.

Németh Krisztián - csapattársával, Dom Dwyerrel holtversenyben - a teljes sorozat gólkirálya lett 5 találattal, valamint jelenleg immár ők ketten a Kansas City örökös házi gólkirályai is a kupasorozatban. A magyar válogatott csatár egy másik rekordot is beállított: 1995 óta ő a negyedik olyan labdarúgó a US Open Cup küzdelmeiben, akinek sikerült sorozatban négy kupamérkőzésen is gólt szereznie.

A Kansas City története során harmadik alkalommal hódította el a serleget, győzelme azt is jelenti, hogy elindulhat indulhat a 2016-17-es CONCACAF Bajnokok Ligájában.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS