Németországban kezdi az Eb-selejtezőket női A-válogatottunk

2015. szeptember. 14., 17:18   |    

Németországban kezdi az Eb-selejtezőket női A-válogatottunk

Markó Edina lányai péntek este Halléban lépnek pályára a csoport favoritja, a német válogatott ellen.

Nem lesz könnyű dolga az Eb-selejtezők során a magyar női válogatott tagjainak, hiszen a csoportban Németország mellett Horvátország, Oroszország és Törökország lesznek a mieink ellenfelei. A csoport egyértelmű esélyese Németország válogatottja, amely a sorozat címvédőjeként kezdi a selejtezőket. A világranglistán második német csapat erejét jól jellemzi, hogy az idei, kanadai női világbajnokságon elsőként jutott tovább a csoportjából, Svédország, majd Franciaország búcsúztatása után a négy között csak a későbbi világbajnok, Egyesült Államok állította meg a németek menetelését. A FIFA női ranglistán jelenleg 22. Oroszország szintén részt vett a legutóbbi a Európa-bajnokságon, de a csoportjában Franciaország és Spanyolország mögött a harmadik helyen végzett, így nem sikerült a kieséses szakaszba jutnia. A mögöttünk lévő kalapokból Horvátországot (60.) és Törökországot (62.) kaptuk, mindkét együttes a lehető legerősebb ellenfél. A németországi nyitányt követően idén tovább három meccs vár a magyar válogatottra, október 21-én a törököket fogadjuk, négy nappal később a horvátok otthonában lépünk pályára, november 29-én pedig az oroszok érkeznek hozzánk.

- Kétségtelen, hogy kemény csoportba kerültünk - mondta a csoport sorsolásáról Markó Edina szövetségi edző az mlsz.hu-nak. - Németország a lehető legerősebb ellenfél volt, örültünk volna, ha a második kalapból egy olyan csapatot kapunk, amelyikkel már játszottunk korábban – Oroszország ellen azonban nagyon nehéz meccsekre számítunk. Ráadásul a mögöttünk lévő kalapokból is a két legerősebb válogatottat, Horvátországot és Törökországot sorsolták a csoportunkba. Ennek ellenére a pénteki mérkőzést is próbáljuk a pozitív oldaláról megfogni, hiszen lehetőségünk lesz a világ egyik legjobb csapatával játszani. A német válogatott is épp egy generációváltáson megy keresztül. Több idősebb sztárjátékos visszavonult, illetve a stábhoz is csatlakozott egy új segítő, Stephanie Ann Jones személyében, így a fiatalokban ég a bizonyítási vágy. Nehéz mérkőzés vár ránk, de egyben ez a magyar női futball ünnepe is lesz, hiszen telt ház előtt, fantasztikus körítéssel, egy nagyon-nagyon jó csapat ellen játszhatunk. A játékosaink olyan különleges tapasztalatokat és élményeket szerezhetnek most, amelyekre nem minden nap van lehetőségük. Örömhír, hogy a csapatba visszatérhet Jakabfi Zsanett, viszont sajnos Zeller Dóra bokasérülése nem jött rendbe, a helyére Krisztin Sára csatlakozott a kerethez. Bízunk benne, hogy az októberi mérkőzéseken már mindenki egészséges lesz, és így a legerősebb összeállításunkban játszhatunk majd a török és a horvát válogatott ellen.

A két év múlva Hollandiában rendezendő női Európa-bajnokságra a nyolc Eb-selejtező csoportgyőztes mellett a hat legjobb második válogatott közvetlenül jut ki, míg a két fennmaradó második helyezett pótselejtezőt vív egymással, melynek győztese csatlakozik a tizennégy továbbjutó és a házigazda mellé.

Németország-Magyarország
Női Eb-selejtező mérkőzés
2015. szeptember 18., 16.00
Erdgas Sportpark, Halle (Németország)

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Bíró Barbara (Viktória-Trend Optika FC)
Szőcs Réka (Fiorentina Womens FC)

Védők:
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC)
Rácz Zsófia (FC Lübars,Berlin)
Szabó Viktória (FC Lübars,Berlin)
Szeitl Szilvia (1. FC Femina)
Tálosi Szabina (SC Südburgenland)
Tóth Gabriella (Werder Bremen)

Középpályások:
Csiszár Henriett (FC Lübars,Berlin)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Hummel-Smuczer Angéla (MTK Hungária FC)
Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg)
Nagy Lilla (MTK Hungária FC)
Szuh Erika (FC Neunkirch)
Tóth II. Alexandra (SC Südburgenland)

Csatárok:
Sipos Lilla ( St Pölten Spratzern)
Vágó Fanny (St Pölten Spratzern)
Krisztin Sára (FC Neunkirch)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS