Nemzetközi kupák: az ETO és a DVSC helye már biztos

2013. május. 16., 15:15   |    

Nemzetközi kupák: az ETO és a DVSC helye már biztos

A következő szezonban is négy magyar csapat indulhat a nemzetközi kupákban.

A múlt heti bajnoki fordulóban eldőlt, hogy Magyarországot a bajnok Győri ETO képviseli a Bajnokok Ligája 2013/14-es kiírásának selejtezőjében. Magyarország három Európa Liga-selejtezős indulási joggal is rendelkezik, ezek közül egy már elkelt, a Magyar Kupa-győztest illető EL-hely a debrecenieké lesz, függetlenül attól, hogy legyőzik-e az új bajnokot a fináléban, vagy sem.

A maradék két EL-helyet a bajnoki helyezések függvényében kapják meg csapataink, alapesetben az OTP Bank Liga második és harmadik helyezettje. Ez alól az jelenthet kivételt, ha a debreceniek feljönnek a dobogóra, mert ez esetben - mivel a DVSC kupadöntősként már rendelkezik EL-indulási joggal - a negyedik helyezett szerepel a nemzetközi porondon.

Egy csapatunk a második selejtezőkörben kapcsolódik be az Európa Liga küzdelmeibe, míg két együttes már az első selejtezőkörben pályára lép. A Győri ETO FC a második selejtezőkörben kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligájában. Mind a négy magyar kupainduló az UEFA június 24-i sorsolásán kapja meg első ellenfelét.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS