Nemzetközi megmérettetés után Szuperkupa

2006. július. 11., 11:43   |    

Nemzetközi megmérettetés után Szuperkupa

A hétfőn rendezik a Szuperkupa-döntő első mérkőzését Székesfehérvárott. A kupagyőztes FC Fehérvárra csütörtökön UEFA-kupa selejtező-mérkőzés vár, a Debreceni VSC pedig az augusztusi BL-selejtezőkre készül.

Kupacsaták egymás után
A következő napokban a nemzetközi és a hazai porondon is komoly mérkőzések várnak a legsikeresebb magyar klubcsapatokra. A kupagyőztes FC Fehérvár és a bajnokságban a második helyen végzett Újpest FC együttese csütörtökön UEFA-kupa selejtező-mérkőzéseken szerepel. Újpesten 19 órakor a liechensteini FC Vaduz együttese lép pályára, a fehérváriak 20 órakor pedig a kazah Kairat csapatát fogadják. Az FC Fehérvár számára jókor jön az UEFA-kupa mérkőzés, hiszen a piros-kékek hétfőn 20 órakor Székesfehérvárott vívják az idei Szuperkupa-döntő első összecsapását a Debrecen ellen. Különösen jelentős a fehérváriak számára a bajnok DVSC elleni csata, hiszen a Vasas SC legyőzésével a gárda története első címét nyerte az idei Magyar Kupa-döntőben, és sikere esetén máris újabb trófeát szerezhetne meg Csertői Aurél együttese.

Élőben közvetít a Sport2
A bajnok Debreceni VSC számára némileg több idő marad a felkészülésre, hiszen a csapat ezen a héten csak edzőmeccseken lép pályára. Az immár kétszeres bajnok hajdúságiak augusztus elején a luxemburgi Dudelange és a macedón Rabotnicski párharcának győztesével mérkőznek majd meg. (A két csapat kedd esti előselejtezőjét Supka Attila vezetőedző a helyszínen, Luxemburgban tekinti meg.) A DVSC számára is komoly tétje van a Szuperkupa-döntőknek. A Loki tavaly, bajnokként az FC Sopront legyőzve már elnyerte ezt a címet, most tehát duplázhat. Akárcsak 2005-ben, az idén is Debrecenben lesz a visszavágó (július 20-án, csütörtökön, 20 órai kezdettel). A Szuperkupa-döntő mindkét mérkőzését élőben közvetíti a Sport Televízió, a Duna TV pedig az Újpest FC–FC Vaduz meccset adja majd.

A helyszíneken már vásárolhatóak jegyek mind az UEFA-kupa mérkőzésekre, mind a Szuperkupa-döntőkre. Részletek a klubok hivatalos honlapjain (www.dvsc.hu, www.ujpestfc.hu, www.fcfehervar.com) olvashatók.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS