Nemzetközi nagykövetek népszerűsítik a női labdarúgást

2015. február. 03., 12:14   |    

Nemzetközi nagykövetek népszerűsítik a női labdarúgást

Az UEFA igyekszik tovább erősíteni a női labdarúgást Európában.

Az európai szövetségi a napokban ötre emelte labdarúgó nagykövetei számát, a jelenlegi és egykori neves játékosokból álló csapat feladata a női labdarúgás további népszerűsítése kontinens-szerte. Négy jelenleg is aktív profi futballista, Camille Abily, Lotta Schelin (Olympique Lyon), Laura Georges (Paris Saint-Germain) és Verónica Boquete (1. FFC Frankfurt), valamint a korábbi német válogatott Steffi Jones feladata lesz, hogy bemutassák az UEFA női fejlesztési programja kínálta perspektívákat a következő generációk számára, és inspirációt nyújtsanak karrierjük elején járó fiataloknak, a jövő potenciális sztárjainak.

- A női labdarúgás színvonala exponenciálisan emelkedett az elmúlt évtizedben, és az UEFA továbbra is eltökélt a női futballisták versenyeztetésének további fejlesztése érdekében. A női futball fejlesztési programjának segítségével a tagszövetségekkel közösen egyre nagyobb infrastruktúrát tudunk biztosítani a szakág számára, ezzel vonzóbbá tudjuk tenni a sportágat a női játékosok számára. A rendkívül nagy tapasztalattal és élményanyaggal rendelkező nagykövetek bevetése a jövő futballista generációjának a javát szolgálja - mondta Michel Platini, az UEFA elnöke.

A nagykövetek az UEFA által rendezett fejlesztési tornákon, valamint a tagszövetségek saját rendezvényein vesznek részt a jövőben, megosztják tapasztalataikat, élményeiket a fiatal játékosokkal, ezzel is elősegítve fejlődésüket, elkötelezettségüket a sportág iránt.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS